Παράκαμψη πλοήγησης

» Ο μόνος τρόπος να είμαι ευχάριστος στον εαυτό μου δεν είναι το τι κάνω στο σώμα μου, είναι το τι κάνω στο νου μου «

                                                                                               Ramtha

 

Πριν από αρκετό καιρό διάβασα ένα παλιό άρθρο της εφημερίδας Science Daily, το οποίο αναφερόταν σε μια επιστημονική έρευνα που έγινε στην Αμερική και είχε σαν θέμα την εξωτερική εμφάνιση και το τι θεωρείται από τους ανθρώπους ελκυστικό . Τα συμπεράσματα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον αλλά δεν με ξάφνιασαν κιόλας. Εξάλλου το ξέρετε, πολλές φορές οι έρευνες γίνονται για να επιβεβαίωσουν διαπιστώσεις που όλοι, λίγο πολύ, έχουμε κάνει στη ζωή μας .

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, το τι βλέπει το μάτι μας ως όμορφο και ελκυστικό, εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες και όχι μόνο από τη συμμετρία και την αρμονία των εξωτερικών χαρακτηριστικών ενός ατόμου ( κάτι το οποίο βέβαια ισχύει ) . Η αντίληψη μας αυτή μεταβάλλεται και είτε βελτιώνεται είτε χειροτερεύει, όσο περισσότερο γνωρίζουμε τον άλλον και όσο η άποψη μας γι’αυτόν παγιώνεται. Έτσι, χαρακτηριστικά που στην αρχή μας φαίνονταν άσχημα, στη συνέχεια μας φαίνονται όμορφα, αν συμπαθήσουμε αυτό το άτομο, γοητευθούμε από αυτό ή το αγαπήσουμε . Και το αντίθετο εννοείται ! Η ομορφιά μας βρίσκεται μέσα στα μάτια των άλλων κι εξαρτάται από τη γνώμη που έχουν για εμάς ως προσωπικότητες .

Το άρθρο μου κίνησε την περιέργεια και αποφάσισα να κάνω ένα αντικειμενικότατο γκάλοπ, δλδ να θέσω μια ερώτηση σε ένα σοβαρό και αξιόλογο δείγμα ατόμων . Η ερώτηση ήταν σαφέστατη κι έγινε την ώρα που πήγαινα προς το Μετρό μετά τη δουλειά : » περιγράψτε την εξωτερική εμφάνιση του ιδανικού, για εσάς , άντρα » . Η συμμετοχή ήταν καθολική και ενθουσιώδης. Απάντησαν και οι πέντε συναδέλφισσες μου ( μιλάμε για σοβαρότατο και αξιολογότατο δείγμα εεε !!! ), ηλικίας 22-31 ( χμ, ναι, είμαι η γηραιότερη εκεί μέσα ), όλες με σύντροφο ( έτσι λέγεται σήμερα στα περιοδικά ο γκόμενος, σταθερός ή όχι, εντάξει ??? ) και όλες μεγαλωμένες σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας .

Μόνο που οι πρώτες απαντήσεις-περιγραφές τους, εντελώς αυθόρμητες, δεν ήταν αυτές που περίμενα … Ούτε ύψος, ούτε χρώμα μαλλιών-ματιών, θεληματικά πηγούνια, ούτε σωματική διάπλαση κλπ ( ok, εντάξει, μετά από διευκρινιστική ερώτηση μου για τη βουβωνική χώρα και μέσα σε γέλια και κοκκινίσματα, παραδέχτηκαν το μέγα ρόλο της – μουα χα χααα ) .

Τα αποτέλεσματα ? Να είναι καθαρός . Πολύ καθαρός ! Να μυρίζει όμορφα ΠΑΝΤΟΥ ( άσχετο : τελικά ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού στις κουβέντες μεταξύ των ανθρώπων είναι οι μυρωδιές του σώματος, σπάνια θίγονται … ) . Να ντύνεται καλά και σωστά, ανάλογα με την περίσταση, και πάντα με καθαρά ρούχα, κάλτσες, παπούτσια κλπ. Να φροντίζει το σώμα του, όχι όμως υπερβολικά ( οι μπρατσαράδες και όσοι ξυρίζονται παντού και βάζουν περισσότερα προϊόντα από εμάς θάφτηκαν γενικώς ) και να μην αγχώνεται για το βάρος του ή τα μικρά σωματικά του ελαττώματα . Όταν χαμογελά τα δόντια του να είναι καθαρά, αλλά να έχει κι ωραίο χαμόγελο, εντάξει ? Να στέκεται στητός, να περπατά όμορφα και να είναι ευγενικός και αρρενωπός όταν μιλά και όταν χειρονομεί . Δεν μας πειράζουν καθόλου ουλές, ραγάδες, στραβές μύτες, στραβά πόδια, τεράστια φρύδια, τρίχες παντού κ.α. …

Είχαν δίκιο . Εξωτερική εμφάνιση περιέγραφαν . Την εμφάνιση που, για όποιον την έχει, στα μάτια τους θα φαίνεται όμορφος . Δε θα σας ζαλίσω με όσα είπαν στη συνέχεια γιατί ξέφυγαν κι άρχισαν να περιγράφουν συμπεριφορές, ψυχικά και πνευματικά χαρίσματα ( έξυπνος, με χιούμορ, καλός εραστής κλπ ) και δε θα τελειώσω το ρημαδοπόστ ποτέ μου ! Δυστυχώς, ανάλογο γκάλοπ με απαντήσεις από εκπροσώπους του αντίθετου φύλου δεν κατάφερα να κάνω κι έτσι, θα βολευτείτε μ’αυτό .

Η ομορφιά είναι υπερτιμημένη ? Βλέπω γύρω μου τόση ανασφάλεια, τόσο άγχος και αγωνία για το » φαίνεσθαι » ή για το χρόνο που περνά κι αφήνει τα σημάδια του πάνω στο κορμί και το πρόσωπο .  Πρόσωπα αλλοιωμένα, «τέλεια» από τις πλαστικές αλλά χωρίς χαμόγελο . Σώματα αψεγάδιαστα αλλά με ένα έλκος «ναα» στο στομάχι . Τηλεοπτικά προγράμματα που σου κάνουν πλύση εγκεφάλου και υποστηρίζουν το κυνήγι της ομορφιάς ως πανάκεια για όλα τα προβλήματα της ψυχής σου . Η ανάγκη να είμαστε αρεστοί γιατί μόνο τότε νομίζουμε ότι είμαστε και άξιοι να αγαπηθούμε .

Κι όμως . Το έχετε σκεφτεί αυτό ποτέ ? Όσοι σημασία δίνουμε στους γύρω μας, τόση μας δίνουν κι εκείνοι ! Όσο χρόνο π.χ. καταναλώσω, άγνωστη  αγαπητή μου, για να προσέξω την κυτταρίτιδα σου, όταν σε δω στην παραλία,  ή στην κοιλιά σου άγνωστε αγαπητέ μου, τόσο θα δώσεις κι εσύ για τη δική μου . Δηλαδή δευτερόλεπτα . Μετά με ξέχασες και σε ξέχασα κι εγώ . Δε θα ξεχάσεις όμως τη σαχλαμάρα που ξεστόμισε κάποιος, την αγένεια με την οποία σου έχουν φερθεί, τον πόνο που σου έχουν προκαλέσει κακοί άνθρωποι .

Ο ινδός σοφός Ramtha το είχε πει σωστά . Και η έρευνα το επιβεβαίωσε . Όσο πιο όμορφα είμαστε μέσα μας, όσο πιο πολύ καλλιεργούμε και φροντίζουμε το νου μας, όσο περισσότερο κατακτούμε τον αυτοσεβασμό, τόσο πιο όμορφοι φαινόμαστε στους άλλους . Η ομορφιά δεν μπαίνει σε καλούπια . Δεν μετριέται σε μεγέθη . Η αληθινή ομορφιά είναι One Size .

 

TLC – Fan Mail – 09 – Unpretty.mp3

 

 

 I wish could tie you up in my shoes
Make you feel unpretty too
I was told I was beautiful
But what does that mean to you

Look into the mirror who’s inside there
The one with the long hair
Same old me again today

My outsides look cool
My insides are blue

Everytime I think I’m through
It’s because of you
I’ve tried different ways
But it’s all the same
At the end of the day
I have myself to blame
I’m just trippin’

You can buy your hair if it won’t grow
You can fix your nose if he says so
You can buy all the make up
That M.A.C. can make
But if you can’t look inside you
Find out who am I too
Be in the position to make me feel
So damn unpretty
I’ll make you feel unpretty too

Never insecure until I met you
Now I’m bein’ stupid
I used to be so cute to me
Just a little bit skinny
Why do I look to all these things

to keep you happy ?

Maybe get rid of you
And then I’ll get back to me

Το 1994 το r’n’b/hip hop γκρουπ των TLC ( Tionne » T- Boz » Watkins, Lisa » Left Eye » Lopes, Rozonda » Chilli » Thomas ) έκανε κυριολεκτικά ( θετικό ) πάταγο με το music video του τραγουδιού Waterfalls από το δίσκο τους CrazySexyCool . Ένα βίντεο αρκετά αιχμηρό για την εποχή του ( αναφορές στο AIDS και τις συμμορίες ανηλίκων ) το οποίο σάρωσε τα βραβεία του MTV το 1995 κι έμεινε κλασσικό ενώ το κομμάτι προτάθηκε και για Grammy . Το 1999 το συγκρότημα θέλησε να επαναλάβει το εγχείρημα για μια ακόμη κοινωνική ευαισθητοποίηση με το Unpretty, τέταρτο single από το άλμπουμ τους FanMail . Ένα τραγούδι που οι στίχοι του προέρχονται από ένα ποιήμα που είχε γράψει η Tionne Watkins ( είναι η κοπέλα με το ξανθά μαλλιά, για όσους δεν γνωρίζουν ) για την εσωτερική πάλη μιας γυναίκας η οποία αρνείται να ακολουθήσει τα πρότυπα ομορφιάς που προσπαθεί να της επιβάλλει η κοινωνία . Ένα θετικό μήνυμα για όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τα ελαττώματα της εμφάνισης τους αλλά και για όλους τους ανθρώπους που αντιδρούν σε ό,τι τους κάνει να νιώθουν » άσχημοι » . Η Watkins, η οποία πάσχει από δρεπανοκυτταρική αναιμία ( μια σπάνια κι επικίνδυνη μορφή αναιμίας ), έχει δηλώσει ότι μέσα στα λόγια του τραγουδιού έχει περάσει όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα που έχει νιώσει στη ζωή της από τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι της εξαιτίας της ασθένειας της, ιδιαίτερα όταν ήταν μικρή ( την κορόϊδευαν επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε διάφορες δραστηριότητες και τη φώναζαν αρρωστιάρα ) . Κατορθώνοντας να κάνει μια φυσιολογική ζωή έχοντας αυτή την πάθηση, αποτέλεσε και  η ίδια  πρότυπο ανθρώπου που αγωνίστηκε και κέρδισε την αποδοχή και την επιτυχία .

Το βίντεο, που διαπραγματεύεται θέματα όπως οι αλόγιστες πλαστικές επεμβάσεις, οι διατροφικές διαταραχές, η παρενόχληση και οι ( για άλλη μια φορά – Waterfalls ) άδικοι θάνατοι ανάμεσα σε μέλη συμμοριών, σκηνοθετήθηκε από τον σπουδαίο Paul Hunter τον Αύγουστο του ’99 και προτάθηκε για Grammy Καλύτερου Βίντεο το 2000 . Είναι, δε το ένατο ακριβότερο μουσικό βίντεο στην ιστορία .

Trivia

* Συνθέτης του Unpretty  είναι ο βασικός συνεργάτης των TLC, Dallas Austin . Εμφανίζεται και στο βίντεο, είναι ο τύπος που παίζει κιθάρα μέσα στ’ανθισμένο λιβάδι .

* Το e-snip που έχω ανεβάσει είναι η μη λογοκριμένη εκδοχή του βίντεο . Στην κανονική του μορφή δεν υπάρχει η σκηνή με την αφαίρεση του ενθέματος από το στήθος της κοπέλας ( η οποία, σε καμία περίπτωση, δε γίνεται μ’αυτόν τον τρόπο έτσι ? ) . Η κοπέλα λέγεται Jade Valerie και είναι επίσης τραγουδίστρια .

* Ο πολυβραβευμένος βιντεοκλιπάς και σκηνοθέτης διαφημιστικών Paul Hunter φημίζεται για τα πολύ ακριβά βίντεο που γυρίζει . Χαρακτηριστικά αναφέρω το Love Don’t Cost A Thing της Jennifer Lopez, το Lady Marmelade από το σάουντρακ του Moulin Rouge και το You Rock My World, το τελευταίο βίντεο του Michael Jackson, όπου εμφανίζεται μεταξύ άλλων και ο Μάρλον Μπράντο . Τα σποτάκια του » Freestyle » για τη Nike είχαν προταθεί και για Emmy . Εδώ, το σποτάκι για το ποδόσφαιρο : http://www.youtube.com/watch?v=HvFrSYdr2Gg

* Το Unpretty είναι το τελευταίο βίντεο όπου εμφανίζονται όλες οι TLC μαζί . Στις αρχές του 2002 η Lisa Lopes ( η ράπερ του γκρουπ ) σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Ονδούρα . Ήταν 31 ετών . Μετά το θάνατο της ήταν σχεδόν αδύνατον για τα άλλα δύο μέλη, παρά τις προσπάθειες, να συνεχίσουν την καριέρα τους . Το 2009 όμως η Tionne και η Rozonda ανακοίνωσαν την επανασύνδεση τους και την κυκλοφορία νέων τραγουδιών τους στο προσεχές  μέλλον .

Με αφορμή το Unpretty θυμήθηκα άλλα δύο τραγούδια και βίντεο που μπορούμε να πούμε ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία » τονωτικών αυτοπεποίθησης/εξύμνησης της εσωτερικής ομορφιάς και μοναδικότητας του κάθε άνθρώπου/κλπ » . Το πρώτο είναι μια καλή περίπτωση και λέγεται Ugly( ! )  και το δεύτερο είναι μια ατυχής περίπτωση, κατά τη γνώμη μου και λέγεται Beautiful ( ! ) .

» Ugly » – Sugababes ( 2005 ) / Dir. Toby Tremlett, και, ω, τι σύμπτωσις, το τραγούδι έχει γράψει ο συνθέτης του Unpretty, Dallas Austin ! Να τον κάνουμε παρέα, να μας ανεβάζει το ηθικό ! Χαριτωμένο βίντεο και κομμάτι . Θα σας κάνει καλό αν το δείτε .

» Beautiful » – Christina Aguilera  ( 2003 ) / Dir. Jonas Akerlund . Όχι, όχι, όχι . Όχι κα Aguilera δεν βγαίνουμε μ’αυτό το ύφος να τραγουδάμε I am beautiful . Αν ήταν έτσι ας βγάζατε τους ψεύτικους φακούς σας και τα ενθέματα για να σας πιστέψουμε . Επίσης, εντελώς λανθασμένη η επιλογή της ανορεξικής κοπέλας . Δεν κολλάει στο βίντεο . Τους ανορεξικούς δεν τους αποδεχόμαστε και δεν τους λέμε είσαι όμορφος ό,τι κι αν λέει ο κόσμος, έτσι απλά . Τους ανορεξικούς πρέπει να τους βοηθάμε να αποδεχτούν ότι έχουν πρόβλημα και ότι πρέπει να γίνουν γίνουν καλά . Κακό παράδειγμα . Κατά τ’άλλα όλα μια χαρά . Δείτε το .

*  *  * 

Ολόκληρο το άρθρο στη Science Daily, καθώς και άλλα, πολύ καλά, σχετικά με το τι θεωρείται όμορφο, κείμενα μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ : http://www.sciencedaily.com/releases/2004/04/040416011549.htm

*  *  *

 *  *  *

Διαλέγετε και παίρνετε :

» Όποιος διατηρεί την ικανότητα να βλέπει την ομορφιά, δε γερνάει ποτέ » – Φραντς Κάφκα

» Λίγες είναι οι γυναίκες που η αξία τους διατηρείται περισσότερο από την ομορφιά τους »  – Λα Ροσφουκώ

» Τι παράξενη ψευδαίσθηση είναι να υποθέτεις ότι η ομορφιά είναι καλοσύνη » – Λέων Τολστόϊ

» Στον άνθρωπο όλα πρέπει να είναι ωραία : και το πρόσωπο και το ντύσιμο και η ψυχή και οι σκέψεις » – Αντόν Τσέχωφ

» Δεν υπάρχει τίποτα το υγιές γύρω από τη λατρεία της ομορφιάς » – Όσκαρ Ουάϊλντ

» Έχω κουραστεί από όλες αυτές τις ανοησίες ότι η ομορφιά είναι επιδερμική . Δηλαδή τί θα θέλατε ? Ένα αξιολάτρευτο πάγκρεας ? » – Τζην Κερρ

*  *  *

94 Comments

 1. Τι ωραίο! Μπορείς παρακαλώ να γράφεις συχνότερα?

 2. διαλέγω Τζην Κερρ: ” Έχω κουραστεί από όλες αυτές τις ανοησίες ότι η ομορφιά είναι επιδερμική . Δηλαδή τι θα θέλατε ? Ένα αξιολάτρευτο πάγκρεας ? ”
  αλλά προσυπογράφω πως η ομορφιά απέχει πολύ από το κοσμοπόλιταν μοντέλο.
  Δεν θέλω σφίχτες, ουστ στις κοκκάλες.
  ΜΠΟΤΕΡΟ!!!
  υ.γ. Μια χαρά εμπεριστατωμένη έρευνα έκανες και με ωραιότατο και χαρακτηριστικότατο δείγμα…μην ακούω αηδίες…Ευγε Άουρα!

 3. Νομίζω ότι τελικό σου συμπέρασμα για τη μικρή σημασία της εξωτερικής εμφάνισης ισχύει. Αν και τα δικά μου μικρά καθημερινά αυτοσχέδια γκάλοπ έχουν δύο παρατηρήσεις σε σχέση με το ζήτημα αυτό και την επιλογή συντρόφου: Ισχύει περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων και την ωρίμανση του ατόμου (κάποιοι άλλοι θα πουν φταίει η αγαμία, μπορεί να είναι και έτσι, σόρι που ρίχνω το επίπεδο) και δεύτερον ισχύει για όλες σχεδόν τις γυναικές αλλά υπάρχει ένα σοβαρό κομμάτι του αντρικού πληθυσμού που εξακολουθεί να δίνει στην «ομορφιά» σημασία μεγαλύτερη από αυτή που πραγματικά της αναλογεί.

  Η μόνη μου ένσταση στην ερευνά σου, που ενισχύει όμως τα συμπεράσματα μας, είναι ότι οι γυναίκες που σου απάντησαν δεν ασχολήθηκαν και πολύ με εμφάνιση. Οι ωραίες μυρωδιές, τα καθαρά ρούχα, να είσαι ευγενικός και να πλένεις τα δόντια σου; Δεν περιγράφουν εξωτερική εμφάνιση.

  Το βάσικο ζήτημα που ανακύπτει για το αν έχει ουσία αυτή η έρευνα και κάθε άλλη παρόμοια είναι: έχει το θάρρος ο ερωτώμενος (-η κυρίως στην παρούσα) να παραδεχτεί (στον εαυτό της πρώτα πρώτα) ότι θέλει εξωτερικά χαρίσματα που δεν τα έχει ο σύντροφός της ή προσαρμόζει τις απαντήσεις ώστε να μην θίξει το θέμα αυτό με συνέπεια εμείς οι μεγάλοι αναλυτές να θεωρούμε ότι δεν την ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση;

  Τρελαίνομαι για την έκφραση «βουβωνική χώρα» γιατί εκτός των άλλων είναι και έξτρα ποδοσφαιρική!

 4. Αγαπητή Άουρα, το ποστ σου μου άρεσε πολύ!
  [πωωωω, λες και παίρνω τηλ σε ραδιοφωνική εκπομπή!].

  Έχω ενστάσεις όμως (φυσικά):

  1. Η ομορφιά μας ΔΕΝ βρίσκεται στα μάτια των άλλων, αλλά στο πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. Γνωρίζω κοπέλες όμορφες που δεν τους φαίνεται επειδή δεν θεωρούν ωραίο τον εαυτό τους, είναι τόγκα στις ανασφάλειες κλπ. Και γνωρίζω και περιπτώσεις αντίθετες.

  2. Όλες αυτές οι ανασφάλειες, τα κόμπλεξ, τα έλκη οφείλονται -και ναι, θα γίνω πολύ βαρετή και κοινότυπη- στα καταναλωτικά πρότυπα που προωθούνται από 800 μέριες! Στα δικά μου μάτια είναι ολοφάνερο πως η Γιάννα και η Μαριάνα είναι σιχαμερά άσχημες μετά από 320 λίφτινγκ, ΚΙ ΟΜΩΣ συνεχίζεις να βλέπεις τις κόπιες τους στο δρόμο, γιατί ο κόσμος είναι ηλίθιος και τσιμπάει στο δόλωμα. Για μένα το κλειδι είναι μια καλή ψυχοθεραπεία, αλλά δεν το λέω και πολύ, γιατί με παίρνουν με τις ντομάτες.

  3. Προσωπικά μπορώ να σου πω καταλεπτώς πώς είναι ο ιδανικός από εξωτερική εμφάνιση άντρας για μένα: ξανθός, ψηλός γαλανομάτης, skiny (πολύ όμως, να πιάνεις κόκκαλα), γωνίες στο πρόσωπο αλλά όχι έντονες.
  Μπορώ επίσης να σου πω πως ποτέ μου δεν απέκτησα τέτοιο γκόμενο. Ποτέ δεν βρέθηκα με έναν τέτοιον -μάλλον επειδή όντως δεν κοιτάω πολύ την εξωτερική εμφάνιση… 🙂

  • αγκνιρα
  • Posted 12 Ιανουαρίου, 2010 at 14:10
  • Permalink

  Μάλλον καυτό θέμα θίγεις, άουρα 😉
  Νομίζω ότι γενικά οι άντρες το βλέπουν διαφορετικά το θέμα από τις γυναίκες (για να δούμε τι έχει να πει ο Τεο επί του θέματος :grin:)
  Αλλά για να σοβαρευτούμε λιγάκι, το προσωπικό γούστο παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχει κανόνας! Εξάλλου, τι σημαίνει «ωραίος»; Και αυτό υποκειμενικό δεν είναι;
  Τα βίντεα θα τα δω αργότερα.

 5. «Beauty is in the eye of the beholder and it may be necessary from time to time to give a stupid or misinformed beholder a black eye»! Miss Piggy! 😉 😆

  Υ.Γ.Θα επανέλθω μόλις βρω την ηρεμία και το χρόνο να δω και τα βίδεα! 😉

 6. miss piggy rulzzzzzz!!!!!

  • teokaf
  • Posted 12 Ιανουαρίου, 2010 at 16:35
  • Permalink

  Λοιπόν για να με δω στον καθρέφτη :
  Ξανθός οκ ( κάποτε ήμουν τώρα δυστυχώς το μαλλί έχει γίνει κατράμι , πάλι καλά θα μπορούσε να μην υπάρχει υποψία τρίχας βλέπε Μούργο)
  Ψηλός οκ ( Τουλάχιστον 10 πόντους ρίχνω στον Σαρκοζί , και 15 στον Ρίζο)
  Γαλανομάτης οκ ( εδώ με έβγαλα ξανθό και ψηλό στο μάτι θα κολλήσουμε; )
  Σκινι οκ ( δεν το συζητώ ειδικά αν με βάλεις δίπλα δίπλα στον Πάγκαλο )
  Γωνίες στο πρόσωπο οκ ( και αν δεν φτάνουν μερικές κουτουλιές στον τοίχο και είμαι έτοιμος)

  Λοιπόν Κροτ είμαι ο άντρας των ονείρων σου, οπότε πέσε τα κλειδιά από Βρυξέλλες ( θέλω να δω την Μπριζ τι να κάνω ρε παιδιά βοηθήστε και σεις και για κάθε καλό λόγο θα σας φέρω εγώ ένα σοκολατάκι Λεωνίδας)

 7. Teokaf kicks assesss !!

  ( πνίγομαι στη δουλειά – τα λέμε το βράδυ )

  Υ.Γ. … and Miss Piggy too .

 8. Τέο, στείλε φώτο και θα έχεις τα κλειδιά -δεν είμαι και εντελώς ηλίθια!

 9. Εδώ θα μπορούσε άνετα να γράψει πραγματεία ο καθένας αναμφίβολα (μόλις ξεκίνησα! 😛 )
  Υπάρχουν άτομα που είναι απείρως γοητευτικά κατ’ εμέ – χωρίς να΄ναι στα πρότυπα που περνούν σήμερα- λόγω προσωπικότητας (π.χ. φοβερό χιούμορ).Υπάρχουν και τα άτομα που λες «τι κορμί, Θε μου!!»

  Προσωπικά μπορεί να ζαχαρώνω το Χαβιέ ή τον Τζορτζ αλλά έχω γοητευθεί κι ερωτευτεί λόγω χαμόγελου ή φωνής ή ματιάς!
  Οπότε για ποια πρότυπα μιλάμε?Και ποιος τα καθορίζει? Πριν 35 χρόνια ο σωματότυπός μου θα ήταν οκ. ! Τη δε Αναγέννηση θα μουν bombshell! 😛

  Το να ‘χει ο άλλος τη στοιχειώδη υγιεινή είναι εκ των ουκ άνευ, όπως και στοιχειώδεις τρόπους συμπεριφοράς!

  Όσο για μένα (που δε θυσιάζω την ευζωία μου όσο κι αν δε θα μου κακόπεφτε να ΄μουν πιο «ευειδής») όταν είμαι καλά μέσα μου ή είμαι με ανθρώπους που αγαπώ κι έχω επιλέξει φαίνεται, μου λένε, στο χαμόγελό μου.

  Παίζει μεγάλο ρόλο πιστεύω (κλείνω επιτέλους) στην οπτική μας οι επιρροές μας μεγαλώνοντας και στο τι μάθαμε να δίνουμε βάση. 😉

  Α! το βίδεο των TLC τ’ αξίζει τα λεφτά του! 😉

 10. Αγαπητή Βλογοδέσποινα

  Πάντα συνήθιζα να λέω πως δεν υπάρχουν άσχημοι άνθρωποι, αλλά ασχημα μάτια [και φυσικά πέφτουν όλοι να μου βγάλουν τα ματάκια μου!]

  συκοφαγικόν αποφθεγμα 1: η ομορφιά ειναι κοινωνικό κατασκεύασμα κι όχι φυσικό. Σε διαφορετική περίπτωση το πρότυπο ομορφιάς δεν θα μεταβαλλόταν απο εποχή σε εποχή και απο κοινωνία σε κοινωνία. Αρα όταν μιλουμε περί ομορφιάς αναφερόμαστε στις συμβάσεις των ημερών μας. Όταν απελευθερωθείς από τη λογική των συμβάσεων αποκτάς μια ευρυγώνια θέαση της ομορφιάς, και φυσικά οι άλλοι αρχιζουν να σε βλεπουν με μισό μάτι, αν όχι …άσχημα!

  συκοφαγικόν αποφθεγμα 2: η ομορφιά δεν ταυτίζεται [απαραίτητα] με τη γοητεία, η οποία ειναι και εκείνη κοινωνικό κατασκεύασμα και απολύτως επίκτητο χαρακτηριστικό. Η τελευταία εχει την ικανότητα να αντέχει στο χρόνο, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, εν αντιθέσει με την ομορφιά που χρειάζεται χορεία θεραπαινίδων για να το καταφέρει.

  συκοφαγικόν αποφθεγμα 3: [το οποίον ειναι ενσταση τροπον τινά στην ενσταση του Ζamuc ] Η ομορφιά σε μεγάλο βαθμό [κι η γοητεία σε απόλυτο επίπεδο] δεν εχει να κάνει μόνο με την αισθηση της όρασης. Την ομορφιά την προσεγγίζεις [και τη χαίρεσαι] με όλες τις αισθήσεις, ίδια όπως κάνεις έρωτα. Σας βεβαιώ πως τα όμορφα μακριά μαλλιά εγω τ’ ακουω να θροΐζουν. Για ένα όμορφο δερμα βεβαιώνομαι όταν το χαϊδέψω.

  συκοφαγικόν αποφθεγμα 4. Όταν με ρωτούν περι ομορφιάς, τότε στο νου μου έρχεται οι στίχοι του Καμπανέλλη «Τι ωραία που ειναι η αγαπη μου, κανείς δεν ήξερε πως ειναι τόσο ωραία»…

  κι εν κατακλείδι, συκοφαγικήν εκμυστήρευσις : μια κυρία συκοφάγου ειχε στην κοιλιτσα της δυο μικρές ανοιχτόχρωμες κηλίδες, που έρχονταν σε αντίθεση με τη μελαψή της επιδερμίδα. «Τα συννεφα μου» τα έλεγε. Δεν έχω βρει ποτέ μου τόσο ομορφα συννεφα στον ουρανο.

  Μπράβο, Αυρα, βάζεις τα πραγματα στη σωστή τους βάση με αυτο το ποστ! 🙂

 11. Ένσταση στην ένσταση της ενστασης: Μίλησα ξεκάθαρα για εξωτερική εμφάνιση και όχι απαραίτητα για ομορφιά που ο καθένας την καθορίζει όπως θέλει. Δεν τα ταυτίζω σε καμία περίπτωση για αυτό και έβαλα εισαγωγικά όταν χρησιμοποίησα τον όρο.

  Αυτό που εννοώ πάντως είναι αυτό που ωραία κάνει η krot: ψηλός, ξανθός, γαλανομάτης, αδύνατος με γωνίες. Αυτό είναι γνώμη για εξωτερική εμφάνιση ξεκαθαρή και σταράτη. Η καθαριότητα και οι καλοί τρόποι δεν είναι γνώμη για εξωτερική εμφάνιση.

  • teokaf
  • Posted 12 Ιανουαρίου, 2010 at 21:56
  • Permalink

  Zamuc σταμάτα να μιλάς αόριστα η Κροτ μιλάει για μένα τελεία και παύλα ( μου φαίνεται πως δεν θα πάρεις σοκολατάκι εσύ)

  • teokaf
  • Posted 12 Ιανουαρίου, 2010 at 22:41
  • Permalink

  Φίλε Συκοφάγε
  Ας αρχίσω και εγώ.

  Όχι φίλε μου Συκοφάγε υπάρχουν άσχημοι άνθρωποι και όχι άσχημα μάτια. Όπως υπάρχουν άσχημες πόλεις και όχι άσχημα μάτια που τις βλέπουν ή άσχημα κτήρια ή άσχημοι πίνακες κλπ. Βάζεις απέναντι την Σάρον Στόουν και την Δήμητρα Γ@λάνη. Τις φαβέλες στην Βραζιλία και ένα ηλιοβασίλεμα στην Οία . Ναι, αν είσαι σαν τον Μούργο με μυωπία νεπέρειο αριθμό τότε τα βλέπεις ίδια ή στην περίπτωση του Μούργου και αντίστροφα.
  Ναι φίλε Συκοφάγε, η ομορφιά είναι κοινωνικό και όχι φυσικό προϊόν, όπως ακριβώς και ο άνθρωπος όμως. ( καθ ότι τα ζώα δεν έχουν την αίσθηση της ομορφιάς, τρανό παράδειγμα ο υπέροχος γάτος μου που τρώει πόρτα από το σύνολο των θηλυκών γατών ενώ ο μονόφθαλμος βρομύλος κόκκινος παππούς της γειτονιάς γ@μεί αέρα πατέρα). Να σου θυμίσω λοιπόν το περίφημο ρητόν ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΤΩΝ ΜΕΝ ΟΝΤΩΝ ΩΣ ΕΣΤΙΝ , ΤΩΝ ΔΕ ΟΥΚ ΟΝΤΩΝ ΩΣ ΟΥΚ ΕΣΤΙ. Που απλά σημαίνει πως ο άνθρωπος καθορίζει τα πάντα. Χωρίς αυτόν δεν έχει τίποτε νόημα.

  Ναι, η ομορφιά είναι Ιστορικό φαινόμενο. Παρ όλα αυτά μην ξεχνάμε πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ σε καμιά πολιτισμένη κοινωνία ( δηλαδή κοινωνία που έχει ανακαλύψει την γραφή κλπ) η βλογιοκομμένη χοντρή υπέργηρη τάπα δεν υπερίσχυε της 16αρας 2μετρης θεάς. Θα μου πεις πως αν ζεις στο Περού και το πρωινό σου είναι φύλλα κόκας με επιδόρπιο παπαρούνα Βολιβίας τότε και τα Λάμα σου φαίνονται ίδια με την Ατζελίνα ή τον Μ. Πίτ ( όποιον θέλετε παίρνετε ).

  Με λίγα λόγια αν ο άνθρωπος γεννιόταν με ένα μάτι στο μέτωπο και ένα φρύδι στον αστράγαλο τότε πιθανά τα στάνταρ του να ήταν όπως αυτά των πινάκων του Πικάσο. Γεννήθηκε όμως συμμετρικός και αυτήν την συμμετρία αναζητάει ΠΑΝΤΑ.

  Φυσικά έχει δίκιο η Κρότ όταν μιλάει για συγκεκριμένα στάνταρ – πρότυπα που κάθε πολιτισμός κρεμάει σαν σκουλαρίκι. Όλες οι νέες γυναίκες έχουν κρυφό όνειρο να μοιάσουν στην Μενεγάκη ( και εγώ κρυφό όνειρο να κάνω σ αυτήν ότι θέλει να κάνει ο γάτος μου στις γάτες τις γειτονιάς ). Και αυτές που δεν το λένε πάλι έτσι θέλουν να μοιάσουν. Γιατί; Μα γιατί είναι το πρότυπο. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για πρότυπα αλλά για ομορφιά. Η ομορφιά έχει αντικειμενικότητα τα πρότυπα όχι. Πόση αντικειμενικότητα; Δεν ξέρω, εξαρτάται. Η Μέρλιν Μονρόε αρέσει σε όλους; Όχι βέβαια. Πάντα όμως όταν η σύγκριση γίνεται με αναλόγου επιπέδου γυναίκες και όχι την Βασιλειάδου. ( θα το έχετε προσέξει πως οι παλιές κωμωδίες ήσαν απόλυτα τραμπούκικες σε σχέση με την ασχήμια, απόλυτα όμως ειλικρινείς με το άδολο φυσικό ένστικτο του ανθρώπου, Θα θυμίσω την σκηνή του ΘΒ που βλέπει την κατάρα ντυμένη με νυχτικό και πηδάει απ το παράθυρο)

  Και φυσικά έχει δίκιο ο Ζαμούκ να φωνάζει και εγώ να υπερθεματίσω για την ένστασή του και θα παρευρεθώ μαζί του στο δικαστήριο της Χάγης. Εδώ μιλάμε για εξωτερική εμφάνιση. ( γιατί ναι η Βάσια Λόη είναι Θεά αλλά όταν της λες καλημέρα και μετά από μια βδομάδα σου απαντάει πάνω στο φιλοσοφικό αυτό ζήτημα δεν μπορείς , λες καλή είναι και η Γαλάνη)

  Ναι η ομορφιά είναι άδικη. Το ίδιο και η ασχήμια. Ναι η ομορφιά ανοίγει πόρτες η ασχήμια τις αφήνει μισάνοιχτες. Ναι δεν μπορείς να πεις όχι στην ομορφιά.

  Όπως έλεγε ο Ν Καζαντζάκης την ομορφιά δεν την κοιτάζεις, αυτή σε κοιτάει και δεν συγχωρνάει

  • teokaf
  • Posted 12 Ιανουαρίου, 2010 at 23:00
  • Permalink

  Και το τελευταίο αλλά πρώτο σε σημασία: μπράβο για άλλη μια φορά ( από τα πολλά μπράβο που εισπράττεις κάθε τόσο για τα πόστ σου) για το όμορφο Ποστ σου Άουρα ( ναι ρε παιδιά μ αρέσει να την βλέπω να κοκκινίζει, τι να κάνουμε της λείπει σίδηρος και έτσι γίνεται πιο όμορφη)

 12. * * *

  1. Ο ανάδρομος Ερμής, που κακό χρόνο νά’χει, χτύπησε το βλογ και μου έφερε ένα κάρο ενστάσεις και δεν έχω καμιά όρεξη να τρέχω σε Χάγες κλπ γιατί όλοι το ίδιο σχεδόν πράγμα λέμε, με άλλες λέξεις όμως. Αλλά χαίρομαι για όλα τα πολύ όμορφα σχόλια, διότι …

  2. … ο στόχος του ποστ ( και του κάθε ποστ σε οποιοδήποτε μπλογκ κατά τη γνώμη μου, ακόμη κι αν αποτελείται από μια μόνο πρόταση ή μια μόνο εικόνα ή ένα μόνο βίντεο ) είναι να ενεργοποιήσει για λίγο το μυαλό του αναγνώστη .

  3. Η κεντρική ιδέα του ποστ ήταν το άρθρο στη Science Daily και τα βίντεο των τραγουδιών, όπου τα δεύτερα έρχονται, έστω έμμεσα, να επιβεβαιώσουν το πρώτο ( αν τα είδατε, ίσως να το αντιληφθήκατε ). Το άρθρο δεν αμφισβητεί την κλασσική θεωρία περί ανθρώπινης ομορφιάς . Έρχεται να προσθέσει απλά μια πληροφορία που τη βρήκα ενδιαφέρουσα . Σου λέει ότι, μπορεί ρε φίλε όταν με πρωτοείδες να με θεώρησες άσχημο εξωτερικά αλλά επειδή είμαι και γαμώ τα ονειρεμένα άτομα, μετά από καιρό, βρήκες τη μυτόγκα μου μια χαρά, τις αυτάρες μου τέλειες και η γνώμη σου για την εξωτερική μου εμφάνιση δεν είναι η ίδια . Ή μπορεί να είμαι μια κουκλάρα ( τη Μενεγάκη θες Τεο ? τη Μενεγάκη βάζω ) αλλά είμαι και σκατόψυχη και σου ψήνω το ψάρι στα χείλη και μετά από καιρό, αν σε ρωτήσουν, μπορεί να μην έχεις την ίδια γνώμη για την αδιαμφισβήτη ομορφιά μου . Διαβάστε το άρθρο . Αξίζει .

  4. Τα βίντεο πάνε το θέμα ένα βήμα παρα πέρα και σου λένε, μη δίνεις σημασία στα πρότυπα ομορφιάς, δεν έχει νόημα να τα κυνηγάς . Κοίτα την ουσία, η προσωπικότητα σου είναι αυτό που αξίζει . Αν εσύ είσαι καλά μέσα στο πετσί σου τότε θα είναι και οι άλλοι μαζί σου . Και όποιον σε ρίχνει και σε κάνει να νιώθεις άσχημα για το πως φαίνεσαι, απομάκρυνε τον .

  5. Το, ο Θεός να το κάνει, γκάλοπ έγινε ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ . Οι απαντήσεις είναι αυθεντικές, τα κορίτσια στη δουλειά διάβασαν κι ενέκριναν το ποστ με χαρά . Εντυπωσιάστηκα με τις απαντήσεις τους γιατί είναι άτομα που προσέχουν πάααρα πολύ την εμφάνιση τους ( δεν τις φτάνω σ’αυτό με τίποτα-μπράβο κορίτσια ), όλες έχουν όμορφες φατσούλες, σχολιάζουν πολύ, κλασσικά, άλλες γυναίκες και περίμενα πιο προβλέψιμες απαντησεις .
  Επιμένω ότι περιέγραψαν εξωτερική εμφάνιση . Αλλά συμπληρώνω ότι και η περιγραφή της Κροτ είναι επίσης περιγραφή εξωτερικής εμφάνισης . ΟΛΑ ΓΜΤ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΟΜΟ ΣΑΠΙΕΝΣ ! Τα άλουστα μαλλιά, τα άπλυτα, κίτρινα δόντια, η καμπούρα στην πλάτη σου, τα βρώμικα νύχια, οι κάλτσες που φοράς από το Πάσχα, τα τικ που κάνεις, το ξυρισμένο σου πράγμα, οι χαλκάδες στον αφαλό ή τα χείλη ΕΙΝΑΙ μέρος της εξωτερικής σου εμφάνισης . Ζήτησα περιγραφή εξωτερικής εμφάνισης του ιδανικού για εκείνες άντρα . Δεν ζήτησα να μου πουν ποιόν θεωρούν όμορφο !! Απλά μετά, συμπεράναμε ότι ένας άνθρωπος που είναι έτσι είναι και όμορφος γιατί αισθάνεται όμορφα . Και μάλιστα είπαμε ότι όσο κούκλος κι αν είναι ο άλλος, η δυσάρεστη αναπνοή και η ποδαρίλα του αφαιρούν πάραυτα 50% της ομορφάδας του . Μια πληροφορία πρόσθεσα κι εγώ λοιπόν, για να γελάσουμε .

 13. @ Zamuc

  άι ρεστ μάι κέις! 🙂 Εξαλλου, δεν αντέχω έξοδα παραστάσεως μέχρι Χάγη, πρέπει να εξοικονομήσω τα ναύλα μου για το αυριανο ταξίδι στην Αθηνα, πουρνό πουρνό!

  χώρια που πρέπει να εξοικονομήσω και λεφτά για γυαλια.

  Ο Μούργος πουλά κανά ζευγάρι μεταχειρισμένα;

  @ Τεο

  😆 😆

  Aπόψε, όμορφό μου τέρας [ε, διέψευσε με τώρα αν μπορείς περί ομορφιάς!!] δεν εχω πολύ χρόνο να επανακάμψω σχολιάζοντας! Θα το κάμω αυριο [αν με αφήσει η κυρία συκοφάγου απο τον οικιακό υπολογιστη]

  Εν τάχει να πω -ακολουθώντας ασθμαίνως το πνευμα σου- πως η Κουλιανού στη Ιαπωνία ή τη Βόρειο Κορεα θα φαινόταν σαν ξόανο, ο δε Νίκος Ρίζου θρυλείται ως μείζων εραστης με περισσότερες κατακτήσεις απο τον «κορίτσια ο Μπάρκουλης»! Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και σκοτειναί αι βουλαί του Υψιστου όταν μας κατασκεύαζε απο τους χιμπατζήδες!

 14. * * *
  Α, Μπα? @

  Πιο συχνά κι από αυτό ???
  Αχ, Α,Μπα? μου, σ’ευχαριστώ αλλά τί να πρωτοκάνω τα βράδια ? Μόνο τότε έχω χρόνο . Να δω φίλους ? Να δω ταινία ? Να διαβάσω βιβλίο ? Να δω βιντεάκια ? Να ακούσω μουσική ? Να γράψω σχόλια αλλού ? Να κάνω έρευνα για το επόμενο ποστ ? Είμαι η βασίλισσα της κακής διαχείρισης χρόνου και θα σ’απογοητεύσω … Σόρρυ … ( αλλά ποτέ δεν ξέρεις … )

  * * *

  Μπαλόν Ρουζ @

  Σ’ευχαριστώ ! Και το «δείγμα» ευχαριστεί . Μποτερο . Υπέροχος ζωγράφος, μου αρέσουν πολύ τα έργα του . Αλλά και οι τύπου Μποτερο άνθρωποι Μπαλόνι μου, αρκεί να είναι συνειδητά έτσι . Να είναι επιλογή τους και να νιώθουν καλά μ’αυτό . Σόφι Νταλ ας πούμε ?

  Ή Μπεθ Ντιτο ?

 15. * * *
  zamuc @

  Ξαναδιάβασα το σχόλιο σου και τελικά οι επισημάνσεις σου είναι σωστές . Νομίζω ότι έχουν γίνει έρευνες και γι’αυτό χα, χα . Το κατά πόσο δλδ οι άνθρωποι που απαντούν σ’έρευνες λένε αυτό που πραγματικά πιστεύουν ή αυτό που νομίζουν ότι είναι σωστό να πιστεύουν ή αυτό που θα ήθελαν να πιστεύουν, ουφ !

  Νομίζω κι εγώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ειλικρινείς και κοροϊδεύουν τον ίδιο τον εαυτό τους. Πάρε για παράδειγμα τα απλά ψυχολογικά τεστ στα περιοδικά . Οι απαντήσεις μας είναι οι αληθινές ?

  Κι επίσης μπερδεύουμε το ελκυστικός με το όμορφος . Η αλήθεια είναι ότι και τα δυο φύλα δίνουν μεγάλη σημασία στο να είναι ο άλλος/η ελκυστικός/ή . Όμως … το τι είναι ελκυστικό σε μια γυναίκα για σένα μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την άποψη ενός φίλου σου .

  Εσείς οι άντρες πάντως είστε πιο ξεκάθαροι στις προτιμήσεις σας, πράγματι . Και ναι, σε πάρα πολλούς από σας αρέσει να είστε με κάποια που οι γύρω σας θα θαυμάζουν για την ομορφιά της . Μέχρι εκεί όμως . Θέλω να πιστεύω ότι όταν » κλείνει η πόρτα «, άντρες και γυναίκες, ζητάμε περισσότερα πράγματα …

  Και όσο περνούν τα χρόνια … Δεν ξέρω … Δύο τινά . Οι άνθρωποι είτε ρίχνουν νερό στο κρασί τους είτε γίνονται ακόμη πιο απαιτητικοί . Είναι θέμα βιωμάτων .

  Για το θέμα όμως ορισμού της εξωτερικής εμφάνισης ήμουν σαφής κι επιμένω όσο κι εσύ επιμένεις στο δεύτερο σχόλιο σου . Και αυτό που λένε οι κοπέλες αλλά και αυτό που λες εσύ αποτελούν την εξωτερική εικόνα ενός ανθρώπου . Μην κολλάς σε κάποιες παραπάνω λέξεις που ανέφεραν καλέ μου zamuc . 🙂

  Υ.Γ. Μια αξιοπρεπέστατη βουβωνική χώρα εκτιμάται πάντα πολύ .

  Υ.Γ. Α! Έχω κι άλλα ! Ρήξη χιαστού ? Κάκωση τετρακέφαλου ? Θλάση λαγονοψοϊτη ? 😉

 16. * * *

  Κροτ@

  Συμφωνώ μαζί σου και δε διακρίνω καμία ένσταση γιατί στα ίδια καταλήγω κι εγώ στο ποστ . Ίσως με διαφορετικές λέξεις . 😉

  Η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση ή όπως θες πες το, έχουν μεγάλη σημασία . Αυτό που αισθανόμαστε για εμάς, αυτό που είμαστε, μεταφέρεται και τελικά καθρεφτίζεται στα μάτια των άλλων . Για την άποψη που έχουν γενικά για εμάς . Και, πίστεψε με, αν μια αντικειμενικά όμορφη γυναίκα αισθάνεται άσχημη, αργά ή γρήγορα, τα χαρακτηριστικά της θα αλλοιωθούν. Έχω δει πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις .

  Και για τα πρότυπα, καλά τα λες . Νομίζουν ότι αν μοιάσουν εξωτερικά σε κάποιους, αυτομάτως θα μπορούν να έχουν κάτι κι απ’τη ζωή τους . Λες και ξέρουν αν αυτοί οι άνθρωποι είναι στ’αλήθεια ευτυχισμένοι …

  Υπάρχουν χιλιάδες άντρες εκεί έξω όπως τους περιγράφεις . Και όμορφοι και άσχημοι . Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι θα σου φαίνονταν κι ελκυστικοί ! Ίσως γι’αυτό δεν σου έχει τύχει κάτι τέτοιο . Είμαστε μ’αυτούς που μας «φτιάχνουν» και μας «τη δίνουν» με δεκάδες διαφορετικούς υπέροχους τρόπους .

 17. Ναι αυτό ήθελα να πω σε σχέση με το τι απαντάμε στις έρευνες. Οκ δεν διαφωνούμε και τόσο. Ίσως λίγο στο πλύσιμο αλλά τελικά ναι και αυτό χαρακτηρίζει εξωτερική εμφάνιση (κάποιων που μπορεί να κάνουν μπανιο 2 φορές τη μέρα αλλά έχει καθιερωθεί ως «το άπλυτο στυλ»).

  Πάντως και το άσπρο δόντι είναι από τα πολύ χαρακτηριστικά του σύγχρονου προτύπου της TV και η λεύκανση παέι σύννεφο (λίγο αστεία φάση κατά τη γνώμη μου). Κάποτε ένας γνωστός μου οδοντοτεχνίτης υποστήριζε ότι η καλύτερη μαγκιά είναι να βάλεις λεκέ στο ψεύτικο δόντι. Πολύ πιο ωραίο έλεγε…

  Υ.Γ. Κακιούλες, για μία πλήρη ρήξη πρόσθιου χιαστού και ρήξη οπίσθιου κέρατος έσω μηνίσκου κάνεις έτσι; Νόμιζες ότι θα με πιάσεις αδιάβαστο με τον λαγονοψοϊτη αλλά επειδή τους τελευταίους 2 μήνες μίλησα με όσους γνωστούς έχουν επισκεφτεί ορθοπεδικό έστω και μία φορά στη ζωή τους, έπεσα και σε έναν με πρόβλημα εκεί και αν θυμάμαι καλά βίσκεται πλησίον της βουβωνικής χώρας (χα ήθελα να το χρησιμοποιήσω σε πρόταση)

 18. * * *
  Τεοκαφ @

  Ο Τεο σε παγκόσμια πρώτη:

  ( πόσα σοκολατάκια παίρνω ??? )

  * * *

  Ρενάτα@

  Ακριβώς όπως τα λες !

  Και η προτελευταία πρόταση σου είναι το ζουμί της υπόθεσης .
  Τα δικά μας πρότυπα ακολουθούμε, όσοι είμαστε άνω των 18 και ψυχικά υγιείς ( λέμε τώρα χα χα ). Γούστο μας και καπέλο μας . Θαυμάζουμε το ωραίο αλλά δε σημαίνει ότι θα μας κάνει και «κλικ» . Μωρέ τα έλεγε ο Κούντερα αλλά ποιός τον πίστευε … Ξέρεις εκείνο το φοβερό, που αργότερα κυκλοφόρησε και σαν αστείο, » πω πω τι κουκλάρα, τι θεά κλπ κλπ » – και λέει ο διπλανός του – » σιγά το πράγμα, κάπου εκεί έξω υπάρχει κάποιος που την έχει ήδη βαρεθεί » . Πρέπει να ψάξω στη βιβλιοθήκη μου να βρω πως ακριβώς το λέει . Νομίζω είναι στη » Βραδύτητα » .

  Αυτά τα βίντεο πρέπει να τα δείχνουν στα σχολεία, να βλέπουν τα παιδιά, να μαθαίνουν ! Χααααα !!!

 19. * * *
  Συκοφάγος@

  Δηλώνω φαν της συκοφαγοπούλειας φιλοσοφίας και των συκοφαγοαποφθευγμάτων !! 🙂

  Το σχόλιο σου συμπληρώνει υπέροχα το ποστ μου, σ’ευχαριστώ . Μακάρι να το ανέβαζα ως Υ.Γ. στο κανονικό κείμενο . Είμαι όμως διακριτική, χε …

  Όταν αγαπάμε και όταν ποθούμε όλα πάνω στον αγαπημένο/η αποκτούν για εμάς μια όμορφη χροιά, τολμώ να πω εώς και ποιητική . Αυτό το ξέρουμε ότι ισχύει για τους εαυτούς μας . Μακάρι να πιστέψουμε ότι το ίδιο συμβαίνει και στους άλλους . Ίσως τότε πολλές από τις ανασφάλειες μας πάψουν να υπάρχουν . Η εκμυστήρευση σου ήταν το καλύτερο παράδειγμα .

  Και δε μου λες τώρα … Πάνω που θα έβρισκα, επιτέλους, χρόνο να σχολιάσω τη θεατρική σου κριτική, εσύ την κοπανάς πάλι ??? Αμάν πια ! Η κα Συκοφάγου δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’αυτό ??? Πάλι θα μας λείψεις … 😦

  * * *

  Τεοκαφ ( ΞΑΝΑ ! )@

  Τι να πω … Άλλο ένα σχόλιο που πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα το ποστ . Ευχαριστώ !! Respect – με εξαίρεση τα περί Μενεγάκη . Μη μας βάζεις όλες στο ίδιο σακί Τεο . Πακέτο Μενεγάκη δε θα ήθελα, προσωπικά, με τίποτα . Τη Βάσια Λόη την έχεις δει από κοντά ? Άσε … ( που να τό’ξερα … κάπου είχα το τηλέφωνο της … )

  ( και ναι, έχω αναιμία, σκέτη, όχι σαν της Tionne Watkins – και ναι, τα κατάφερες και λέω να μην πάρω σήμερα τα χάπια μου,ο αιματοκρίτης στα ύψη – αμάν βρε Τεο !!! Αλλά πίστεψε με, το μπορντοροδοκόκκινο δε με κολακεύει κα-θό-λου 😆 )

 20. * * *
  zamuc ( again ! )@

  Γιατί εγώ τώρα νομίζω ότι μου περιγράφεις κάτι που σου είναι πολύ γνωστό ???? 🙄

  Α ! Ο λαγονοψοϊτης είναι ο αγαπημένος μου μυς σαν ονομασία . Άτιμος μυς, δεν ψηλαφάται . Βρίσκεται εκεί που λες, στη βάση της λεκάνης, προς τα μέσα . Αν σου πιαστεί ο λαγονοψοϊτης πονάει … g@mise t@ !! 😆

  Αν δεν ξοδέψεις πολλάαααα λεφτά, σωστά, κατάλευκα δόντια δεν αποκτάς . Η κοινή λεύκανση καταστρέφει την αδαμαντίνη και η μασέλα μπορεί να αποδειχτεί μονόδρομος στο μέλλον ( ταδε έφη η γιατρός μου ). Πάντως αυτά τα κατάλευκα δόντια που βλέπω στην τιβί μου τη σπάνε . Αλλά πάλι, για φωτάκι νυκτός μια χαρά είναι !

 21. * * *

  αγκνιρα@

  Ο εαυτός μου απαγορεύει να πέσω για ύπνο αν δεν απαντήσω στην αγκνιρα, που «ξέχασα» κατά λάθος . 😦

  Έτσι αγκνιρα, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα Ιδιαιτέρας ! ( αν διαβάζει η Ιδιαιτέρα, πολλά φιλιά ) . Περιμένω να δεις τα βίντεο και να μου πεις τη γνώμη σου ( έχω βάλει και το πρώτο τραγούδι για κατέβασμα λέμεεε ) . Την άποψη του Τεο θα την έχεις δει αλλά εγώ ΑΛΛΟ έχω να παρατηρήσω αγκνιρα μου …

  Τρεις άντρες μπήκαν εδώ μέσα και σχολίασαν και ΚΑΝΕΙΣ τους δεν τόλμησε να περιγράψει την εξωτερική εμφάνιση της δικής τους ιδανικής γυναίκας για να ολοκληρωθεί το γκάλοπ . Την πέταξα εγώ την σπόντα μέσα στο ποστ αλλά έκαναν ότι δεν την είδαν, χαααααα !! Κάτι για Μενεγάκη και Βάσια Λόη πέταξε μόνο ο Τεο και μετά συνέχισε την ανάλυση του . Κατάλαβες ? 👿 😆 😆

  Αυτά . Πάω. Φιλιά αγκνιρα μου …

  • teokaf
  • Posted 13 Ιανουαρίου, 2010 at 06:36
  • Permalink

  @ Συκοφάγο: Πίστεψέ με η Ατζελίνα (την Κουλιανού που να την ξέρουν οι άνρθωποι) είναι Αντελίνα ( σιγά μην άλλαζε όνομα για τους σχιστομάτιδες) και στην Κίνα ή στην Κορέα. Όπως βέβαια και για την Γκονγ Λι κόβεις φλέβες χαλαρά και με τον νόμο στην Ελλάδα. κλπ κλπ. Σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο για τους Παπούα ( ή κάπως έτσι) που η καλύτερη γκόμενα πρέπει να έχει βάλει το τασάκι για τα τσιγάρα περασμένο στα χείλια της ( φαίνεται πως οι άνθρωποι είναι για τις σπηλιές , δεν έβαζε κάτι άλλο στα χείλια της; ) .

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ Άουρα , επειδή εδώ είναι το χωράφι σου δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνεις φύλλο και φτερό τα θέματα περί ιδιοτηκότητας και προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Να αποσύρεις αμέσως την φωτογραφία μου γιατί θα έχεις να κάνεις με τον δικηγόρο μου ( αφού περιμένεις όμως πρώτα να την δει η Κροτ). Αίσχος που ήθελες και σοκολατάκια την στιγμή που με εξέθεσες έτσι ανεπανόρθωτα ( σκέφτομαι πως η κούτα είναι λίγη για τέτοια αβάντα, σου στέλνω τον Λεωνίδα των 300 τον ίδιο να έχεις για προσκέφαλο τους κοιλιακούς του).

  Και επειδή προκλήθηκα περιγράφω την τέλεια γυναίκα κατά Τεοκαφ ( για όποια λάθη στην δακτυλογράφηση να ξέρετε πως φταίει η Άουρα που με τύφλωσε με το τέρας του Λόχνες αυτήν την Μπεθ κάτι, καλή μου Άουρα ούτε το τατουάζ της δεν θα ήθελα από τον θηλυκό Ζουγκλάκο) :

  Αναφέρω με σειρά σπουδαιότητας και με την σειρά που το μάτι μου σκανάρει μια γυναίκα.

  Βυζί : μέγεθος και ποιότης Ράκελ Ουέλτς και πάνω, ή Σκάρλετ και πάνω ( τα ονόματα θα είναι προϊστορικά για αυτούς στην ηλικία του Μούργου αλλά και σύγχρονα για τον υπόλοιπο κόσμο). Με λίγα λόγια όσο πιο μεγάλο και στητό τόσο καλύτερα με κάποιο όριο στο μέγεθος αυτό της Μάσφιλντ ή Σαμάνθα Φοξ.

  Κ@λος : Όσο πιο ψηλά στέκεται τόσο πιο καλά. Βλέπε δηλαδή Μαστροκώστα. Μέγεθος βλέπε Μέρλιν ή Μακρυπούλια ( με λίγα λόγια να έχεις να πορεύεσαι).

  Μέση δακτυλίδι ( το βασικό για να φαίνεται μια γυναίκα γυναίκα).

  Φάτσα Τζέσικα Λάγκ στον Ταχυδρόμο για να μην λέμε πολλά πολλά ή Σάρον Στόουν ( με την ελπίδα πως ο ταχυδρόμος θα την φέρει σπίτι μου).

  Ύψος αδιάφορο από Τζ Ράσελ έως Σάλμα Χάγιεκ ( όλες οι άσχημες χωράνε).

  Φαντάζομαι επειδή υπάρχουν και μικρά παιδιά που διαβάζουν δεν θα ήθελα να αναφερθώ πιο σχολαστικά και να γίνω πιο περιγραφικός ( δεν το κάνω για τα μικρά παιδιά , αλλά για τον γέροντα τσιφούτη που μπορεί να πάθει κανένα εγκεφαλικό και να μην μου έχει πριν γράψει στην διαθήκη του την φωτογραφική του μηχανή ή το γ@μάτο αυτοκίνητο που έχει).

 22. Ρε τεό μαζί με το σοκολατάκι στείλε και κανένα βυζί να τσεκάρουμε το γούστο σου.

  aura τι εννοείς «περιγράφεις κάτι που σου είναι πολύ γνωστό»; ότι έχω να κάνω μπάνιο 2 μήνες; 🙂
  οκ η αλήθεια είναι ότι τον όρο «άπλυτη» εμπνεύστηκαν (ή αντέγραψαν?) δύο φίλοι για να περιγράψουν κάποιες γνωστές-φίλες τις οποίες προσωπικά θεωρούσα εμφανίσιμες. Νόμιζα ότι ο όρος είναι ευρέως γνωστός. Επαναλαμβάνω προς αποφυγή παραξήγησης ότι είναι χαρακτηρισμός στυλ και όχι καθαριότητας.
  Πειράζει που δεν τσίμπησα να περιγράψω ιδανική γυναίκα; αν έπρεπε πάντως, ακόμα και αν επιμένω ότι η εξωτερική εμφάνιση λίγο μετράει, θα το έκανα με χρώματα, σχήματα και μεγέθη. …

 23. Η μυρωδιά και το να είσαι καθαρός θεωρώ πως είναι πρωτεύον…
  Όταν είχαμε βγει πρώτο ραντεβού με το αμουρ μου,μύριζαν τόσο ωραία τα ρούχα του που του κάνω:αχ..να σε ρωτήσω κάτι;
  μη το πάρεις κάπως…..τι βάζεις στα ρούχα σου και μυρίζουν έτσι;
  Μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση!
  Γιατι το να είσαι καθαρός..έχει και άλλες διαστάσεις…
  Πως είσαι τακτικός…πως δεν αφήνεις τοN εαυτό σου…
  Επίσης είχα μία φίλη εκπάγλου καλλονής..πανέμορφη…
  ήταν όμως απίστευτα ξυνή..
  όταν βγαίναμε παλιά την πέφταν σε μένα και απορούσα και όχι σε αυτη…

  Μια φορά μου λέει ένας φίλος:εκπέμπει…μιζέρια….
  για αυτό !
  Και έμεινα άφωνη !
  Το όμορφο είναι όμορφο…
  αλλά…από μόνο του δεν αρκεί !
  BONJOUR!

 24. Good morning !

  Τεοκαφ@

  Νομίζω ότι, στο σύνολο, περιγράφεις την Ντρούνα αλλά σε ξανθιά έκδοση . Ή την Τζέσικα Ράμπιτ . Και οι δύο είναι σκίτσα και μη υπαρκτά πρόσωπα . Αλλά έτσι είναι το ιδανικό . Απλά, δεν υπάρχει .
  Η Μακρυπούλια έχει δείξει ποτέ κ@λο ??
  Ο Μούργος τί αμάξι έχει ??? ( με τις συνδρομές το έχει πάρει αχ, αχ ! ) 👿

  Την Christina Hendricks από το Mad Men ( αχ, Don … ) την έχεις τσεκάρει ?

  ( για να σε αποτοξινώσω από την Μπεθ-μην ανησυχείς-δε θα σου την πέσει ποτέ – είναι δηλωμένη λεσβία – η Μπεθ )

  zamuc @
  Εννοούσα την περιγραφή του τραυματισμένου ποδιού . 😉

  Το τελευταίο πως το εννοείς ? π.χ. σχήμα-αχλάδι, σχήμα-μήλο, άσπρη και τη θέλω σε medium, αν υπάρχει παρακαλώ ?

  Καλό το » άπλυτη «, δεν το ήξερα σαν χαρακτηρισμό αλλά νομίζω κατάλαβα πως είναι η όψη μιας » άπλυτης » .

 25. Λοιπόν, εγώ συμφωνώ 100% με το Συκοτόπουλο (ω, ναι!, κι ας μην το πιστεύει!).

  Πάντως Τέο, όχι, δε θέλουν όλες να μοιάσουν στη Μενεγάκη. Προσωπικά, αν ήθελα, απλά θα έβαφα το μαλλί ξανθό (γιατί κι αυτή τα’χει τα κιλάκια της σωστά;).
  Εμένα η Κέητ Μος είναι το πρότυπό μου, αλλά ποτέ, ποτέ, ποτέ δε θα της μοιάσω, καταρραμένα μεσογειακά γονίδια, κλαααααψψψψ!!!!

  Άουρα, ποιος είναο ΘΕΟΣ στη φωτογραφία?!?!?! εεε??? αν χάσει 5 κιλά, τον παντρεύομαι πάντως! λολλλλλ!
  Εξαίρεση: για τον Τζωρτζ Κλούνυ, που δεν είναι ξανθός γαλανομάτης, θα έκοβα χαλάρα όόόόλες τις φλέβες… 🙂

 26. * * *
  glaykidarling @

  Είδες βρε παιδί μου πώς σε κάποια θέματα εμείς οι γυναίκες συμφωνούμε αμέσως και απόλυτα μεταξύ μας ? Και δεν τα διαπραγματευόμαστε επίσης . Άντρες που έχουν κακή σχέση με το νερό και το σαπούνι, έξωωω ! 😈

  Έδωσες πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα, ειδικά το δεύτερο . Έχω κι εγώ παρατηρήσει ανάλογες περιπτώσεις .

  Είναι φοβερό το πόσο σημαντική αίσθηση είναι η όσφρηση τελικά . Έχουν γίνει έρευνες και για αυτό χα, χαααα !

  Αυτό που είχες πάθει κι εσύ, έχει συμβεί και σ’εμένα παλιά . Εντάξει, είχα ήδη αρχίσει να αισθάνομαι διάφορα τότε, για τον άνθρωπο, αλλά οι θεσπέσιες μυρωδιές του, είχαν έρθει και με είχαν αποτελειώσει …

  Να έχεις μια όμορφη, μοσχομυριστή μέρα 🙂

 27. * * *

  Krot @

  Πες τα βρε για τη Μενεγάκη, πες ταααα . Κροτ μου, προφανώς εννοείς την Κέητ, μακιγιαρισμένη, χτενισμένη και φοτοσοπαρισμένη ε ?

  Λοιπόν το παιδί είναι ο Teokaf aka Jason Lewis, 39 χρονών, πρώην σούπερ μόντελλλ και νυν ηθοποιός . Αν έχεις δει οποιοδήποτε επεισόδιο του τελευταίου κύκλου του Sex and the City θα τον ξέρεις . Ικανοποιούσε τη Σαμάνθα . 😉

  A ! Και όλοι οι φακοί προσθέτουν πάντα 5 κιλά, άρα είσαι ok βρε ! 😀
  Και στα δικά μας !

 28. πω πω…είναι όντως ο Σμιθ! Δεν τον γνώρισα με ο κοντό μαλλί! Θέουλας!

  Εμένα η μυρωδιά είναι το πρώτο στοιχείο που προσέχω. Αλήθεια!
  Φαντάσου πως βρήκα σε μπλοκάκι σημειώσεων που είχα από την πρώτη φορά που πήγα στο Βερολίνο την εξής φράση σημειωμένη: «νομίζω πως μόλις βρήκα τον άντρα της ζωής μου….μοσκοβολάει αγκαλιά» και θυμήθηκα κατευθείαν το παλικάρι που μπήκε στο S7 ένα πρωί που κατέβαινα στο κέντρο.

  • αγκνιρα
  • Posted 13 Ιανουαρίου, 2010 at 12:46
  • Permalink

  Λοιπόν, συμφωνώ: η μυρωδιά είναι πιο σημαντική από την εμφάνιση.
  Γιαυτό κρατηθείτε κορίτσια:
  Δεν μ΄αρέσουν τα σαπούνια, ούτε τα άφτερσέιβ ούτε οι κολώνιες!
  Οι αντρες μυρίζουν ωραία όταν έχουν κάνει καμιά ωρίτσα χειρονακτικής εργασίας!!! 😆
  (Εμ, στο επίπεδο που κατεβήκαμε, τι άλλο μου μένει πια να πω; :razz:)

 29. Κάτι ξέρω που λούζομαι με Καζολίν!

  Δεν το έπιασα για το πόδι, ναι ήταν περιγραφή του τραυματισμού μου

  Για να μην τα πολυλογώ και σας κουράζω η ιδανική εξωτερική εμφάνιση σε γυναίκα είναι αυτη της συντρόφου μου (σωστός;)

  Και επειδή άρχισαν να παίζουν φωτο πάρτε και μία συμπάθεια από σινεμά (δεν είναι πρότυπο αλλά είναι πρόστυχο) σε ψιλοχύμα φώτο κιόλας γιατί δεν γουστάρω τα στημένα.

  Asia εδώ

  (Ελπίζω να πετύχει το html και να βγουν κινέζικα)

 30. Από την άλλη βέβαια, ο μέγιστος Όσκαρ Ουάιλντ γύρισε και είπε ευθαρσώς πως η ομορφιά είναι μια μορφή μεγαλοφυΐας. Έγραψε μάλιστα, στο “Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι”, πως είναι ανώτερη κι από τη μεγαλοφυΐα γιατί δε χρειάζεται καν να την εξηγήσεις»!!!
  Όπως καταλαβαίνεις, γελαστό μου χταποδάκι με μπλε πλοκάμια (Avatar επιρροή) θέτεις ένα τεράστιο ζήτημα… Πολύπλοκο και με πολλαπλές ερμηνείες, ανάλογα με τη γωνία που στέκεσαι – ή που σου αρέσει να υπερασπίζεσαι. Η χαρά… του σεντονιού είναι αυτήν τη φορά το ποστάκι σου – όπου “σεντόνι”, κείμενο-απάντηση τεραστίων διαστάσεων, αλλά εγώ προειδοποίησα εγκαίρως, έτσι; Γιατί για μένα, όπως ήδη θα ξέρεις, size matters! (Σιγά μη δεν έβρισκα πάλι τρόπο να ρίξω το επίπεδο στο… δάπεδο!)
  Στα χρόνια που έχουν περάσει από πάνω μου, με μεγάλη επιτυχία έχω να πω (ή έτσι τουλάχιστον μου λένε… ψωνάραααααα!) κανένας δεν μου έχει ζητήσει τα λεφτά του πίσω! Εννοώ πως έχοντας τοποθετήσει αρχικά τον εαυτό μου εκεί που του αξίζει, καθόλου παραπάνω και καθόλου μα καθόλου παρακάτω, έχω πλέον καταλήξει σε ό,τι αφορά την αφεντιά μου και το ζήτημα αλήθεια και ομορφιά – μια και για μένα συμβαδίζουν!
  Θεωρώ λοιπόν πως εκτός από τη μία, μοναδική, αστραφτερή και συγκλονιστική (αλήθεια), υπάρχουν κι άλλες, πολλές μα πολλές “αλήθειες”. Ο καθένας έχει τη δική του. Την έχει κόψει, την έχει ράψει, την έχει εγκαταστήσει στη ζωή του. Κάπως έτσι λέω πως συμβαίνει και με την ομορφιά… Εκτός ας πούμε από τη συγκλονιστική, “αντικειμενική” ομορφιά της Ρίτα Χέιγουορθ που πετά μοναδικά το γάντι της, υπάρχουν κι άλλες, μικρούλες, τοσοδούλες, ομορφούλες, που μιλούν και ανταποκρίνονται στον καθέναν ξεχωριστά με το δικό τους τρόπο.
  Εννοώ πως ναι… Η ομορφιά για μένα βρίσκεται όντως στα μάτια αυτού που κοιτάει… Είναι εγκαταστημένη στα βιώματά του, στα προσωπικά του θέλω, στον τρόπο που διεγείρεται, στον τρόπο που τα μάτια του αστράφτουν όταν βλέπει το πιθανό αντικείμενο του πόθου του – που στα δικά μας μάτια μπορεί να είναι έως και δυσνόητο.
  Είναι άντρες που θυμάμαι από τη μυρωδιά τους. Η ανάμνησή τους δηλαδή πυροδοτείται μέσα μου, απ’ αυτή την επιτυχημένη ανάμεικτη γεύση after shave, ιδρώτα, προσωπικής μυρωδιάς και σαπουνιού που μερικές φορές αρκούσε για να μου φαίνεται ο άλλος μοναδικός και ακαταμάχητος. Είναι πάλι άντρες που τους θυμάμαι από τον τρόπο που ανασηκώθηκε το μπλουζάκι τους και μου αποκάλυψε μια ίντσα (όχι παραπάνω…) από το δυνατό κορμί τους, καθώς έσκυβαν για να μου γεμίσουν το ποτήρι. Είναι άντρες που θυμάμαι για το βλέμμα τους, για τη φωνή ή για τον τρόπο που με έσφιγγαν στην αγκαλιά τους κι είναι άλλοι που θυμάμαι ακόμα και από τον τρόπο που τοποθετούσαν τα χέρια τους στο τιμόνι ή άλλαζαν τις ταχύτητες με τα νευρώδη τους δάχτυλα.
  Η ομορφιά για μένα δεν είναι ακριβής σωματομετρία. Άλλωστε, απέχω αρκετά απ’ αυτήν.
  Αν και… Αν και… κακά τα ψέματα… Ποτέ δεν έτυχε να νιώσω έλξη για έναν “Κουασιμόδο” ή για κάποιον που είχε αυτό που αποκαλώ εγώ “γυναικείο κώλο” (Είπαμε ο τρόπος που διεγείρεται κανείς είναι απολύτως προσωπικός…)
  Κακά τα ψέματα λοιπόν… Η ομορφιά ασκεί τεράστια γοητεία… Και επιρροή. Οι εργοδότες αβαντάρουν τους πιο όμορφους υπαλλήλους τους. Οι άντρες γίνονται πιο ευάλωτοι ενώπιον 2 καλλίγραμμων ποδιών και οι γυναίκες κάνουν τούμπες μπροστά σε κοιλιακούς-τρίφτες τυριού – ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται! Ακόμα και οι γονείς είναι, σύμφωνα με αποδεδειγμένες έρευνες, διατεθειμένοι να κάνουν πιο πολλά χατίρια στα ομορφότερα παιδιά τους! Για σκέψου και το εξής. Βλέπεις ένα μωράκι στην κούνια… Δεν λες… Αχχχχχχχχ τι γερό και ροδαλό που είναι. Λες αμέσως… Τι όμορφοοοοοοοοο… Ή όταν βλέπεις μια νύφη ας πούμε, δεν λες, “αχχχχ, μακάρι τα παιδιά να τα βρούνε και να ζήσουν όμορφα…” Λες… Αχχχχχχχχχ τι όμορφηηηηηηηηηηηη!” Μια ματιά στην “Ιστορία της Ομορφιάς” του Ουμπέρτο Έκο, θα δείξει την τεράστια δύναμή της.
  Ζούμε σ’ έναν κόσμο που αποζητά την ομορφιά και δεν το βρίσκω καθόλου άδικο ούτε περίεργο μια και θεωρούμε την ομορφιά έπαθλο: είτε όταν την έχουμε οι ίδιοι είτε όταν την… καταλαμβάνουμε μέσω ενός ανώτερου εμφανισιακά συντρόφου.
  Δεν είναι “περίεργη” ούτε κατακριτέα η αναζήτηση της ομορφιάς. Όταν βέβαια δεν φτάνει σε αηδίες του τύπου: 8 πλαστικές σε ένα χρόνο, 10 botox σε 2 χρόνια (λέμε τώρα…), διαρκής ανησυχία για τις επερχόμενες ή τις εγκαταστημένες ρυτίδες, εναγώνιο τρέξιμο πάνω στο διάδρομο, εμμονή με το μέικ απ, δημιουργία Facebook αποκλειστικά και μόνο για όμορφους (!!!!) αποθέωση της Πετρούλας και της Στικούδη σα να μην υπάρχουν άλλες στον κόσμο, και τεραστίων διαστάσεων ανασφάλεια με τη βλεφαρίδα κάγκελο! Κι έχει πολύ πλάκα, γιατί τα πιο απίθανα πεσίματα μου τα έχουν κάνει όταν έχω βγει με τη φόρμα κι ένα σκουφάκι για να αγοράσω αγουροξυπνημένη κυριακάτικη εφημερίδα… Άλλη ιστορία αυτή… (Άλλο ένα ποστ που ξέχασα να κάνω…)
  Οι άνθρωποι λοιπόν έχουμε μια φυσική ροπή προς το κάλλος. Η θεά του έρωτα δεν ήταν τυχαία η Αφροδίτη, ούτε είναι τυχαίο που τα γλυκά Χόμπιτ και τα ξωτικά ήταν πιο όμορφα από τα Ουρούκ Χάι.
  Ίσως πρόκειται και για κάτι… δαρβινικό. Ο πανίσχυρος νόμος της εξέλιξης δηλαδή. Οι άντρες με δυνατά κορμιά είναι πιο ασφαλής επιλογή για τις γυναίκες που θέλουν να… αναπαραχθούν. Οι γυναίκες με σαρκώδη χείλη, ωραίο και μεγάλο στήθος και μυθική λεκάνη μιλούν στο αταβιστικό ένστικτο των αντρών, στην πανάρχαια “πληροφορία” που τους έρχεται μέσω DNA και λέει πως πιθανά είναι πιο γόνιμες… Πίσω από το διεγερτικό μύθο του σεξ, βρίσκεται η αγωνία για τη διαιώνισή μας, που μερικές φορές λειτουργεί ερήμην μας, χωρίς καν να το υποψιαζόμαστε.
  Η ομορφιά μεταφράζεται μυστικά μέσα μας (και) ως δυνατότερη υγεία ή ως διαβατήριο… Ως… εξασφάλιση της συνέχειάς μας. Σωστό; Λάθος??? Δεν ξέρω. Ποιος ξέρει με σιγουριά;
  Η αλήθεια, όπως και η ομορφιά, βρίσκεται στα μάτια αυτού που… κοιτάει!

 31. * * *

  Λοιπόν … αγόρια … κανονίστε … Νομίζω το μήνυμα το πιάσατε και σήμερα μάθατε κάτι σημαντικό για τις γυναίκες … ( ο zamuc σίγουρα, μα με Casoline ? ) Διάβασα για έναν σταρ που δεν πολυπλένεται . Ή ο Ντεπ είναι, ή ο Πιτ . Δε θυμάμαι ακριβώς . Ουστ!

  * * *

  Μπαλόνι κατακόκκινο@

  Χα, χα, ναι ο Σμιθ !!! Εμένα όμως αυτοί όλοι με την κλασσική ομορφιά δεν προκαλούν και τίποτα σπουδαίο . Τους χαζεύω αλλά μέχρι εκεί .

  Τι όμορφη ιστορία μας είπες … Τί απέγινε το παλικάρι ? 🙂

  * * *

  Και μια ιδέα ιδρώτα ( φρέσκου εεε ? όχι προχθεσινού ), απόλυτα δεκτή αγκνιρα μου . 😉
  Αλλά μη λες τέτοια για το επίπεδο του βλογ ! Μια χαρά υψηλό κρατιέται καλέ !!!

  * * *

  zamuc@

  Καλέ αυτή δεν ήταν τίγκα στα τατούού ?? Πού τα πήγε και δεν τα βλέπω ?

  Να κι εγώ 🙂 :

 32. Να δω πόσα σχόλια θα αφήσω εδώ… (πρέπει να ξαναπάω για δουλειά σιγά σιγά μου φαίνεται)
  Τα έχει τα τατού 6 τον αριθμό από όσο ξέρω αλλά σε σημεία που δεν φαίνονται στις συγκεκριμένες φώτο. 4 πίσω και 2 μπροστά που καλύπτονται από το φόρεμα. Μου αρέσουν αλλά δεν πεθαίνω κιόλας, δεν είναι αυτό το κάτι που μου αρέσει πάνω της.
  Ο Τζακμαν είναι σούπερ αγόρι καμία αντίρρηση αλλά όχι με αυτό το μαλλί ρε φιλενάδα, έλεος δηλαδή είναι η χειρότερη φώτο του που έχω δει, λες και τον κλονοποίησαν με τον Κιάνου στο μίξερ

  nyanna ακούγεται περίεργο αλλά συμβαίνει σε μερικούς να μας αρέσουν οι αγουροξυπνημένες, βαριεστημένες φάτσες που χασμουριούνται και να απεχθανόμαστε το υπερβολικό φτιάξιμο-βάψιμο

 33. Ο Χιούούού! Μμμμμ…

  @ Κροτάκι μου, τι καλά!! Δε θα τσακωθούμε ποτέ για άντρα! 😆 Εμένα δε μ΄αρέσουν οι ξανθοί (μόνο ο Λο στο Closer κι ο Ρεντφορντ στην ηλικία που έπαιζε στο «Δυο ληστές» με τον Νιούμαν»). Για τον Τζορτζ θα τα βρούμε αλά δακτύλιος! 😆
  Ε, όχι και Κέητ το ξενέρωμα!! Μια Σκάρλετ πάει κι έρχεται! 😛

  Κι αφού «ανέβασα» το επίπεδο του ποστ, συνεχίζω!

  @ Αγκνίρα, καλός κι ο φρέσκος ιδρώτας δε λέω, αλλά κι ένας φρεσκοξυρισμένος λαιμός ελαφρώς αρωματισμένος είναι κόλαση. 😉

  @Μπαλόνη, τα ‘σπασε η σημείωση! 😉

  @Άουρα, και τον «Σμιθ» δεν τον λες κακό , αλλά πολύ Μπάρμπι, ενώ «Mr Big» και «Don» με τα χίλια! 😉
  (Φταίει ο Άρης που ‘χω στο Σκορπιό που μου προκαλεί έλξη για σκοτεινούς και μυστηριώδεις άντρες λέει μια φίλη που ασχολείται 😆 )

 34. * * *

  nyanna@

  Το διάβασα, είναι πάρα πουλύ ουραίου, θα το ξαναδιαβάσω και θα τα ξαναπούμε αργότερα φιλενάδα ! Προς το παρόν σε υπερευχαριστώ για το post in post . 😀

  * * *

  zamuc@

  Σιγά μωρέ zamuuuc ! Λες κι έχεις σχολιασόμετρο ! Εγώ χαίρομαι με τα σχόλια σου . Κι εγώ δε θά’μουνα εδώ τώρα αλλά σήμερα, περιέργως, είναι μια πολύ χαλαρή μέρα στη δουλειά .

  Καλή συνέχεια στη δική σου ! 😉

  * * * * * *

  Ευχάριστο διάλειμμα …

  Ε να λοιπόν !!

  Και να !!!

  Και να να να !!! ( τσα ! )
  http://jeremyirons.tarsierjungle.net/dkgaly.html

  * * * * * * *

  Ρενάτα@

  Ντον – Ντον – Ντον ! Ντον – Ντον -Ντον ! Πως μ’αρέσει αυτός ο Ντον ! 😀

  Ρενάτα μου χαιρόμαστε, κάνουμε αστεία, θαυμάζουμε . Το επίπεδο του ποστ είναι τόσο ψηλό που δεν πέφτει με τίποτα . Μόνο αν μπει ο Μούργος αλλάζει το πράγμα . Αλλά κι αν γίνει αυτό, πετάω τρεις Kate Bush, έτσι για πλάκα, και το ξανανεβάζω, don’t worry, μουα χα χα χααααα .

 35. Άουρά μου, το ξέρω μωρέ.Αστειεύομαι!! 😉 Ο Χιου στη δεύτερη είναι ΘΕΟΣ!! 😉

  Σοβαρά τώρα κάνοντας μια ανασκόπηση στην εμφάνιση των αντρών που ΄χω ερωτευτεί κατέληξα στο ότι μ’ ελκύουν άντρες με την εμφάνιση/ σωματότυπο (στο περίπου) του μπαμπά μου . Τι θα ΄λεγε ο Φρόιντ επ΄αυτού? 😛

 36. Zamuc,
  μου αρέσει πολύ που σας αρέσουν οι αγουροξυπνημένες – μου συμβαίνει καθημερινά, μιας και απεχθάνομαι το πρωινό ξύπνημα! Χα, χα, χα.
  Και μου αρέσει γιατί σημαίνει πως κάποιοι από σας αρέσκεστε να βλέπετε, πίσω από την ιλουστρασιόν κάλυψη, πώς είναι ο άλλος πραγματικά… Γιατί κακά τα ψέματα, για πόσο καρό να σηκώνεται μια γυναίκα πριν από σένα από το κρεβάτι, για να περάσει μάσκαρα τη βλεφαρίδα; Αργά ή γρήγορα, θα… παρακοιμηθεί και θα τη δεις όπως ακριβώς ξυπνάει…
  Άρα, μάλλον όποιος την πέσει σε… αγουροξυπνημένη, πρωί Κυριακής για εφημερίδα, έχει γλυτώσει κι από πολύτιμο χρόνο.
  Αν και κατά τη γνώμη μου, αν υπάρχουν «ορμόνες» στον αέρα, για να το θέσω κοσμίως μια και είμαι σε ξένο blog, τίποτε δεν μπορεί να σε σταματήσει. Ούτε η φόρμα, ούτε το σκουφάκι ούτε η μάσκαρα. Γιατί after all, είμαστε αγρίμια (οι καλύτεροι από μας…) και δεν έχουμε ξεχάσει ακόμα τις «μυρωδιές» και το ένστικτο.
  Τα σέβη μου…
  Α.

 37. λολλλλ!!!

  Πρέπει να δω επιτέλους sex and the city, ούτε η Σαμάνθα ξέρω ποια είναι!

  Παιδιά, για μένα, ωραίοι διάσημοι άντρες είναι ο Κλούνυ, ο Χιου Γκράντ (αυτές τις γωνίες εννοώ!) και ο Αλ Πατσίνο (και έλεγα πως μου άρεσαν οι ξανθοί… ό,τι να’ναι!).

  Ο Τζόνι Ντεπ είναι που δεν πλένεται, Άουρα, ο Πιτ είναι τίγκα στο κλην κατ, λες να είναι άπλυτος?!

  Για μένα, απλυσιά είναι ΟΥΣΤ εντελώς! Προτιμώ τη μυρωδιά του aqua di gio!

  Ρενάτα, η Κέητ είναι θεά (οκ, παίζει και το φότοσοπ το ρόλο του), αλλά και Σκάρλετ να ήμουν, όχι δε θα έλεγα βέβαια (αλλά όχι ξανθιά, εγώ ξανθιά νιετ!)

  • αγκνιρα
  • Posted 13 Ιανουαρίου, 2010 at 18:07
  • Permalink

  Xάάααανεις, χάαααανεις, κροτ 😀 (εγώ κατάφερα να δω ακριβώς μισό επεισόδιο :mrgreen: )

 38. Renata@
  Χμμμ … Νομίζω ότι έχει γίνει ΚΑΙ γι’αυτό έρευνα ! 😆
  Εμένα δε μου έχει συμβεί αλλά δεν το θεωρώ αξιοπερίεργο .

  Ο Φρόϋντ μπορεί να έλεγε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό . Είναι το πρώτο πρότυπο που αντικρύζει ένα κοριτσάκι και μάλλον ισχύει και το αντίστοιχο για τ’αγόρια . Ίσως για τ’αγόρια να είναι και πιό έντονο . Έχει γίνει και τραγούδι . Θυμάσαι εκείνο το ανεκδιήγητο που είχε βγάλει ο Κυριαζής στις αρχές των ’90s ? » Μου θυμίζεις τη μάνα μου, γι’αυτό σε αγαπάω » ? Pleeeeease !!

  Α! Θυμήθηκα μια έρευνα ! Λέει ότι τα πρότυπα ομορφιάς για κάθε άνθρωπο δημιουργούνται στη βρεφική ηλικία κι έχουν να κάνουν με πρόσωπα που έβλεπε τότε το μωράκι . Αλλά που να κάθομαι τώρα να προσπαθώ να θυμηθώ … 😆

  Κι ένα τελευταίο περί καθαριότητας . Όταν είδα τον Ντον, στον πρώτο κύκλο της σειράς, να βγάζει για πρώτη φορά, το πουκάμισο το ατσαλάκωτο από το συρτάρι του γραφείου του … κάτι σκίρτησε από ενθουσιασμό μέσα μου . 😉

  * * *

  nyanna@ Εγώ το μάτι το πρωινό, το πρησμένο, πολύ το εκτιμώ . Σημαίνει ότι ο άλλος κοιμήθηκε καλά δίπλα μου . 😀

 39. * * *
  krot@

  Το Σεξ και η Πόλη είναι για χάζεμα ( ειδικά στον τελευταίο κύκλο που παίζει κι ο Μπαρίσνικοφ – τι ωραίος άντρας κι αυτός … και ωραίο σώμα … ) . Αν ζούσες Ελλάδα δε θα το γλίτωνες . Βρισκόμαστε στη 23454η επανάληψη του από διάφορα κανάλια . Φαντάσου !

  Ο Κλούνης είναι θεσμός . Ο Χιου τώρα τελευταία φαίνεται να κακογερνάει αλλά στο Notting Hill ήταν φανταστικός . Ο Πατσίνο σου είναι ο Άϊρονς μου . Που σημαίνει ότι για πολλούς, άβυσσος η ψυχή μας, αλλά εμάς δεν ιδρώνει τ’αυτί μας .

  Αναρωτιέμαι όμως . Ο Ντεπ δεν πλένεται ή η Βανέσσα βαριέται να του πλένει τα σωβρακάκια ?

  Πολύ ωραίο το άρωμα, εγκρίνεται . Το δωράκι σου : http://wallpaper-s.org/72_~_Al_Pacino_.htm

  * * *
  αγκνιρα@

  Συγχαρητήρια ! 😉

 40. ο χριστος και 7 νανοι! 😯
  τι γινεται εδω; 😯
  αυτα δεν ειναι σχολια, πραγματειες ειναι
  [και το ποστ δεν παει πισω]
  .
  διαγωνια διαβασα ποστ και σχολια.
  .
  θα πω και γω τη σοφια μου περιληπτικα και βιαστικα
  .
  αν ειμασταν ζωα και θελαμε να ζευγαρωσουμε -κυριως αυτη τη δουλεια την κανει το θηλυκο για ευνοητους λογους- θα χρησιμοποιουσαμε μονο το ενστικτο και θα διαλεγαμε αυτους που θεωρουμε οτι εχουν τα καλυτερα γονιδια ωστε να γινει η γονιμοποιηση και να μεταφερθουν αυτα τα καλα γονιδια στους απογονους.
  τα γονιδια αυτα εχουν καποια φαινολογικα χαρακτηριστικα οπως καλο υψος, υγιες και δυνατο σωμα, αρτιμελεια, καλοσχηματισμενα χαρακτηριστικα κλπ κλπ.
  ετσι διαλεγουν π.χ. οι αρκουδες και γι΄αυτο οι γατες της γειτονιας του μπαρμπα εχουν χεσμενο το γατο του και προτιμουν τον μονοφθαλμο βρωμυλο.
  .
  επειδη ομως οι ανθρωποι δεν ειναι μονο ζωα μπαινουν και αλλα στοιχεια οταν μας κανει κλικ ενα προσωπο [εκτος αν θελουμε μονο σεξ οποτε παμε στην παραπανω κατηγορια των ζωων για εκεινη τη στιγμη και δεν ειναι κατ΄αναγκη κακο αυτο ε;].
  δεν ειναι τυχαιο οτι ανθρωποι χαμηλης νοημοσυνης και αγραμματοι στην επιλογη συντροφου σκεφτονται τις περισσοτερες φορες οπως τα ζωα ενω οι πιο μορφωμενοι οχι[δεν το λεω υποτιμητικα ουτε για τους μεν ουτε για του δε ε;]
  επιπλεον επειδη ο ανθρωπινος πληθυσμος ειναι περισσοτερος απο οτι πρεπει και τα γονιδια αναπαραγωγης πλεον δεν ειναι τοσο ισχυρα και σε πολλους ανθρωπους ανυπαρκτα, για πολυ κοσμο πλεον η μεταφορα καλων γονιδιων σε απογονους μπαινει σε δευτερη, τριτη , μοιρα και εμφανιζονται και αλλα αιτηματα [κυριως συναισθηματικης φυσεως] οπως συντροφικοτητα και πολλα αλλα.-
  τοσο απλο ειναι! 😀

 41. Αγκνίρα, 😆 😆 😆 😆
  το υποπτευόμουν…

  Άουρα, αααα, μερσί, το δωράκι τα σπάει!

  Μούργε,
  «δεν ειναι τυχαιο οτι ανθρωποι χαμηλης νοημοσυνης και αγραμματοι στην επιλογη συντροφου σκεφτονται τις περισσοτερες φορες οπως τα ζωα ενω οι πιο μορφωμενοι οχι»
  για τον Τέο το λες αυτό; 😛
  Ντάξει, το γειώνεις λίγο, αλλά δεν μοιάζει λάθος η αμπελοφιλοσοφία σου.

 42. υγ. ελπίζω να μην εννοείς τίποτα για τα καταπληκτικά γονίδιά μου, Μούργε!

 43. …συνεχίζοντας πάντως θα έλεγα …πως οι πολύ ωραίοι άνδρες[αντικειμενικά]
  συμπεριφέρονται με περισσότερη αλαζονεία από ότι οι ωραίες γυναίκες!
  Τουλάχιστον οι γυναίκες εκ φύσεως έχουν την τάση για καλλωπισμό και είναι φιλάρεσκες…ενώ ο άνδρας που το κάνει τείνει μερικές φορές να είναι γελοίος….
  [έχω καταευχαριστηθεί το ποστ και τα σχόλια]

 44. κοιτα κροτ οταν μιλαει ο μπαρμπας για τον κ@λο της μαστροκ@στα δεν νομιζω να θελει να κανει πνευματωδη διαλογο μαζι της.
  .
  ενα βιαστικο σχολιο μπορει και να παρεξηγηθει ευκολα [αυτα περι χαμηλης και υψηλης νοημοσυνης εννοεις τη γειωση;] αλλα μαλλον ειναι κατανοητο οτι δεν επιθυμουσα να θιξω κανενα και τιποτα [αλλωστε παρα τον τοσο πολιτισμο των ανθρωπων τα ενστικτα καλα κρατουν για ολους και αλλες φορες καλα κανουν και υπαρχουν και αλλες φορες ειναι τελειως καταστροφικα]
  .
  λιγο φουτουριστικο ακουγεται το ερωτημα σου περι γονιδιων σου [καποιες επομενες γενιες θα το ζησουν και αυτο παντως]

 45. Μούργε, ναι, αυτό εννοούσα με τη γείωση, αλλά οκ, το κατάλαβα τι εννοείς.
  Ό,τι και να κάνουμε, όσο και να «εκπολιτιστούμε», πάντα θα είμαστε ανώτερα θηλαστικά και πάντα τα ένστικτά μας θα είναι εκεί. Αν δεν το αποδεχόμαστε, τότε μας κοστίζει κάτι παραπάνω στον ψυχαναλυτή. Απλά πράματα.

  Τα καταπληκτικά μου γονίδια είναι τόσο πολύτιμα, που δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να τα μαγαρίσω πειραματιζόμενη για χάρη της διαιώνισης του είδους!

  • BB
  • Posted 14 Ιανουαρίου, 2010 at 13:38
  • Permalink

  Καλησπερίζων την ομήγυρι να συγχαρώ πρωτίστως την οικοδέσποινα για την εμπεριστατωμένη ανάρτηση καθώς και τους εκλεκτούς συνομιλητές για τις εύστοχες έως έξοχες συναφείς παρατηρήσεις.
  Κανονικά δεν δικαιούμαι …δια να ομιλώ επι του προκειμένου αφού ούτε στην κατηγορία των νέων αλλά ούτε και των ωραίων (ωιμέ) θα μπορούσα να συμπεριληφθώ ακόμη και εάν ψήφιζα για λογαριασμό μου σε ενδεχόμενο διαγωνισμό Καλλονών. Βρήκα όμως το θάρρος κατόπιν προσεκτικής ανάγνωσης των απαντήσεων του ευρέως δημοσκοπικού δείγματος και αναλογιζόμενος ότι πληρώ στον μέγιστον βαθμό τις αναγκαίες συνθήκες όπως τουλάχιστον ετέθησαν απο τις αξιότιμες κυρίες της ελλανοδίκου επιτροπής. Κατόπιν όλων αυτών θα επιθυμούσα να εκφράσω την πλήρη ευαρέσκεια μου για τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Έρευνας, να συμπορευτώ και να επαυξήσω παραμένων αυστηρά σε αυτό. Συγχρόνως να συνταχθώ με τον φίλτατο Ramtha του οποίου τις δοξασίες άλλωστε δύναμαι προσωπικά να επιβεβαιώσω αφού έχω εφαρμόσει την αρχή της αντιστροφής της διαδικασίας του γήρατος με άριστα αποτελέσματα.
  Ευχαριστών για την φιλοξενια.
  Υμέτερος ΒΒ

  για την αναγνωση
  Benjamin Button

  • αγκνιρα
  • Posted 14 Ιανουαρίου, 2010 at 13:43
  • Permalink

  «Ό,τι και να κάνουμε, όσο και να “εκπολιτιστούμε”, πάντα θα είμαστε ανώτερα θηλαστικά και πάντα τα ένστικτά μας θα είναι εκεί. Αν δεν το αποδεχόμαστε, τότε μας κοστίζει κάτι παραπάνω στον ψυχαναλυτή»

  Καλόοο αυτό, Κροτ!! 😆 😆 😆
  Έ, στο κάτω-κάτω και οι ψυχοθεραπευτές δεν πρέπει να ζήσουνε και αυτοί κάπως;
  (Η Άουρα είχε βάλει λινκ κάποτε ένα φο-βε-ρό χιουμοριστικό βίντεο με την Μπάνκροφτ και τον ψυχίατρό της. Το θυμόσαστε;)
  Μούργε, συμφωνώ και μαζί σου.

 46. * * *
  Ένα βράδυ ( το προηγούμενο ) είπα κι εγώ να κοιμηθώ σαν άνθρωπος ( προσπάθησα, πιστέψτε με, με απογοητευτικά όμως αποτελέσματα – δε με θέλει – δεν τό’χω βρε παιδί μου ) και στο μεταξύ … τί έχει γίνει εδώ μέσα ??? 😯

  1. Έπεσε το επίπεδο, όπως το φοβόμουν . Μπήκε ο Μούργος .

  2. Ακόμη χειρότερα : συμφωνούν μαζί του !

  3. Μας επισκέφθηκε το όγδοο θαύμα της φύσης δλδ ο Μπέντζαμιν Μπάτον .

  4. Τη στιγμή που έμπαινα στο μπλογκ ένας εξωγήινος έφευγε τρέχοντας από την πίσω πόρτα του WP, με κάτι στο στόμα του, που το μασουλούσε ( μην ξεχάσω να τσεκάρω το ψυγείο ) .

  * * *

 47. zamuc ( revisited )@

  » Για να μην τα πολυλογώ και σας κουράζω η ιδανική εξωτερική εμφάνιση σε γυναίκα είναι αυτή της συντρόφου μου . »

  Ξέχασα ν’αναφερθώ στην πιο σωστή ατάκα . Την είπε ο zamuc και είναι άξιος θερμού χειροκροτήματος !!!! Έτσι ??? 😀

  Μπράβο zamuc ( αλήθεια τώρα, χωρίς πλάκα ) και συγχαρητήρια στη σύντροφο .

  * * *

  nyanna ( revisited ) @

  Ριγέ ασημόχρυση σαλιγκαρίτσα-χορηγέ θετικής ενέργειας-κολλητή μου, τί άλλο να πω μετά από το σχόλιο σου ?

  Ότι μου λείπουν οι επισκέψεις σου εδώ μέσα ? Ότι μου λείπουν τα ποστάκια σου ? Ότι να μπαίνεις εδώ όποτε θες και να γράφεις ό,τι θες, χωρίς να με προειδοποιείς ( δεν αντέχεται η ευγένεια σου ώρες-ώρες – ok, αντέχεται, χααααα ) ? Πάρε το μπλογκ nyanna, πάρε την ΠΑΕ, πάρε ό,τι θες ?

  Ελάχιστα είναι αυτά με τα οποία γράφεις και δεν ταυτίζομαι .
  Σχεδόν ποτέ δεν έχω πει αχχχχχ τι όμορφο μωρό, για ένα μωρό, αααααα τι όμορφη νύφη για μια νύφη, δεν έχω κάνει τούμπες για κοιλιές φέτες, γραβιέρες . Έχω νιώσει έλξη για Κουασιμόδο ( βέβαια ακόμη αναρωτιέμαι το γιατί ) . Στη δουλειά έχουμε ΚΑΙ την Ιστορία Της Ομορφιάς ΚΑΙ την Ιστορία Της Ασχήμιας του Έκο και δεν έχω μπει καν στον κόπο, έστω, να τα χαζέψω ( και γι’αυτό επίσης αναρωτιέμαι συχνά-πυκνά ). Δεν μου την έχει πέσει ποτέ κανείς όταν πηγαίνω-το-πρωί-της-Κυριακής-να-αγοράσω-εφημερίδες-γαμώτο ( πώς το κάνεις ? ) . Αλλά ξέρεις πως είμαι και δε θα με παρεξηγήσεις . Δε με ξέρεις ? 😉

  Όπως καταλαβαίνεις το σχόλιο σου είναι πλήρες .
  Α ! Θέλω όμως να υπερθεματίσω με ενθουσιασμό για » τον τρόπο που τοποθετούσαν τα χέρια τους στο τιμόνι ή άλλαζαν τις ταχύτητες με τα νευρώδη τους δάχτυλα » . Yes !

  Φιλιά πολλά και σ’ευχαριστώ !

  * * *

 48. Μούργος @

  Ο χριστός και οι δέκα μικροί μήτσοι να λες, γιατί έτσι είπα κι εγώ όταν διάβασα το, πρωτοφανές για τα χρονικά, σοβαρό και εμπεριστατωμένο σχόλιο σου ( λίγο στο παράδειγμα με τον γάτο του Τεο μας τα χάλασες – δεν κολλάει – δικαιολογημένα όμως ) .

  Εντυπωσιάστηκα . Απόρησα . Έξυσα το κεφάλι μου . Μα πώς ? Είπα ότι φταίνε οι πολλές πασχαλίτσες που φωτογραφίζει σε στάσεις κάμα σούτρα, το έχει μελετήσει το θέμα . Και μετά, το κατάλαβα . 👿

  Βρε αθεόφοβε, πήγες και διάβασες το άρθρο της Science Daily και το μετέφρασες στα ελληνικά ???? Ό,τι γράφεις αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του άρθρου !!!
  Ήξερες ότι όλοι θα βαριόντουσαν φριχτά να κάτσουν να το διαβάσουν και το διάβασες εσύ !! Έπεσες μέσα ακριβώς !!! Φτου ! 😆

  Σχετικά όμως με αυτό περί νοημοσύνης . Μην το γενικεύεις αν και σίγουρα κανείς δε σε παρεξήγησε ( εξάλλου τρεις άνθρωποι διάβασαν το σχόλιο σου, εγώ, η Κροτ και η αγκνιρα – συνηθισμένες είμαστε – ο Τεο μάλλον όχι γιατί θα σού’λεγε κάτι για τον γάτο ) .
  Το διόρθωσες βέβαια στη δευτερολογία σου .
  Ξέρω πάντως πολλές περιπτώσεις » μορφωμένων » ανθρώπων που έπαθαν την πλάκα τους όταν κατάλαβαν ότι κι εκείνοι μπορούν να γίνουν έρμαια των ενστίκτων τους, όπως το εννοείς εσύ ( έχει γίνει και ταινία, Γαλάζιος Άγγελος τη λένε, παίζει μια Ντίτριχ ). Όπως και άλλους που ενώ κοιτούσαν τον ποπό της κάθε Μαστροκώστα, πήγαν στο γιατρό γιατί ξαφνικά ήθελαν μόνο στοργή και προδέρμ και λίγη πνευματικότητα .

  Σ’ευχαριστώ όμως . Κατάλαβα σε ποια κατηγορία ανήκω . Σ’αυτή με τα μηδενικά αναπαραγωγικά γονίδια . Γεννήθηκα και μετά έσπασε το καλούπι ( σαν της Κροτ ) !

  * * *

  Κροτ @

  Εννοείται συμφωνώ ( κι ας συμφώνησες με Μούργο αχχχχχ, ψάξτο γιατί συμφώνησες και με Συκ ) κι εννοείται ότι το καταπληκτικό DNA μας θα γίνει στο μέλλον αντικείμενο μελέτης λόγω της αδυναμίας μεταγραφής του . 😉

  * * *

 49. glaykidarling@

  Για να το λες κάτι θα ξέρεις … Προσπάθησα να σκεφτώ αν έχω κάνει ποτέ συζήτηση με πολλούς, αντικειμενικά, όμορφους τύπους και δεν μπόρεσα να θυμηθώ αν παρατήρησα κάτι τέτοιο … Μήπως είμαι αλλεργική στην αλαζονεία και «την έκανα » γρήγορα ? 😉

  Έχω συζητήσει όμως με αρκετούς, εντελώς υποκειμενικά, όμορφους άντρες και τους περισσότερους τους βρήκα και απλούς κι έξυπνους και γοητευτικούς . Ξανά 😉

  Για τις γυναίκες μπορώ να μιλήσω, τις ξέρω καλύτερα . Υπάρχουν πολλές πανέμορφες γυναίκες εκεί έξω που δεν έχουν συνείδηση της εμφάνισης τους ή δεν τις αφορά και είναι μια χαρά προσγειωμένες . Σε όσες όμως συμβαίνει το αντίθετο, οι περισσότερες είναι καραψωνάρες κι έχω διακρίνει απίστευτη bitchiness σ’αυτές . Nα συμπληρώσω ότι το τελευταίο ισχύει και για μια τρίτη κατηγορία, γυναίκες αντικειμενικά μη εμφανίσιμες οι οποίες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι θεές-κουκλάρες-καρασέξυ ( δυστυχώς αυτό συμβαίνει συνήθως στο φύλο μας ) πάνω από το φυσιολογικό . Εκεί απλώς χαμογελάς με συμπόνοια και δεν ασχολείσαι άλλο . Πρόσεξε, δε θέλω να το μπερδέψεις με περιπτώσεις ισχυρής αυτοπεποίθησης . Άλλο το ψώνιο, άλλο η αυτοπεποίθηση .

  ( αχ, Γλαυκ, δεν ξέρεις που έχεις μπλέξει … στην καλύτερη παρέα του διαδικτύου πήγες κι έπεσες και τους πέτυχες και σε οίστρο – ούτε εγώ δεν το πιστεύω – προχθές το έγραψα το ποστ και νομίζω ότι απαντώ μια βδομάδα τώρα – φτου, μην τους ματιάξω ! )

  Φιλιά κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια 🙂

  * * *

 50. Φίλτατον Μπέντζαμιν @

  Κε Μπάτον, η επίσκεψη σας αρχικά με ξάφνιασε, γρήγορα όμως με χαροποίησε τα μάλα . Κοτζάμ Μπέντζαμιν Μπάτον στο μικρό μου μπλογκ και προτού φτιάξω μια ζαχερτόρτε για να κεράσω ? Ανεπίτρεπτο . Αλήθεια, έρχεστε συχνά εδώ ή είναι η πρώτη σας φορά ?

  Ευχαριστώ πολύ για τα καλά κι ευγενικά σας λόγια και χαίρομαι ιδιαίτερα που επικροτείτε το ποστ και είστε φανατικός οπαδός του » η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά » .
  Να τα διαδώσετε τ’αποτελέσματα της επιτροπής, παρακαλώ, σε όσους αντιφρονούντες γνωρίζετε μπας και δουν το φως το αληθινό και οι σύντροφοί τους καθαρή μασχάλη . Εδώ μιλάμε για συμπεράσματα σοβαρά, όχι αστεία .

  Όμως … Μπέντζαμιν … Επιτρέψτε μου να κάνω μια παρατήρηση . Πολύ μετριόφρων μας είστε …
  Διότι αν είστε ο Μπέντζαμιν και δεν είστε νέος, τότε … θα δείχνετε πολύ νέος ( σωστά ? ). Κι αν λέτε ότι δεν είστε όμορφος τότε πως ? Αφού φέρνετε του Μπραντ Πιτ !!!! Καταλαβαίνετε ? Μπραααααντ !!! Όπως λένε Σάκηηηηηη !

  Εμένα δε μου αρέσετε εμφανισιακά ( συγχωρέστε την ειλικρίνεια μου ) αλλά μια εξαδέλφη μου, πολύ σας ορέγεται, ειδικά όταν αναπολεί το μυικό σας σύστημα στην Τροία και θα πεθάνει από τη χαρά της αν μάθει για την επίσκεψη σας .

  Ευελπιστώ σ’επανεμφάνιση σας και χαρά μου να φιλοξενώ ευγενικά σχόλια σαν το δικό σας .

  * * *

 51. αγκνιρα @

  Ήρθε η ώρα να πάω για ύπνο, άρα ήρθε η ώρα ν’απαντήσω στην καλή μου αγκνιρα .

  Αγκνιρα μου, άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε ( όπα ! ) και σε συγχωρώ που συμφώνησες με τον Μούργο . Μια αναλαμπή ήταν και ξέρω καλά ότι θα επανορθώσεις στη Λάσπη .
  Με την Κροτ συμφώνα όσο θες . Λέω να τη φτιάξω την άλλη εβδομάδα τη ρημαδοζάχερ, αφού το κρύο ξεκίνησε και στην Αθήνα μας προβλέπουν 8-9 βαθμούς από Σ/Κ και μετά ( είπα να συνέλθει κι ο Κωστής από το τζετλαγκ κιόλας ) . 😉

  Καλή σου μέρα, καλή μου νύχτα 🙂

  • teokaf
  • Posted 15 Ιανουαρίου, 2010 at 07:54
  • Permalink

  Μια και αναφέρθηκε ο γεροτσιφούτης στον γάτο μου θα του πω να ανοίξει καμιά φορά τα ρημάδια τα βιβλία της σχολής και ιδιαίτερα αυτά που έχουν να κάνουν με την γενετική ( αλλά εδώ δεν τα άνοιξε όταν ήταν φοιτητής τώρα χρησιμοποιεί την μέθοδο μπράιγ θα τα ανοίξει; ) για να δει πως στην προτίμηση των ζώων δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο κανένας φαινότυπος ( φαινότυπος είναι για τα μάτια των ανθρώπων) τα ζώα ( και με εκπλήττει γιατί σαν Μούργος αυτό ακριβώς κάνει και αυτός) τσακώνονται μεταξύ τους και ο δυνατότερος γ@μεί πρώτος, μετά γ@μουν και οι άλλοι με την σειρά του δυνατότερου κλπ. Τόσο απλά. Ούτε καλλιστεία, ούτε γονίδια που κρύβονται κάτω από το τρίχωμα.

  • BB
  • Posted 15 Ιανουαρίου, 2010 at 12:43
  • Permalink

  Με την εκ των προτέρων συγγνώμη μου για την διαφαινόμενη κατάχρηση του χωροχρόνου σας οφείλω να επανέλθω ανταπαντών στις εύλογες απορίες σας.
  Όντως βρέθηκα εδώ εχθές για πρώτη φορά μετά απο πρόσκληση κοινής μας αγαπητοτάτης την αποκάλυψη του ονόματος της οποίας παραπέμπτω στην διακριτική ευχέρεια της ιδίας. Συνέπεσε δε το θέμα του αρρενικού κάλλους να αποτελέσει αντικείμενον βαθυστόχαστης μεταξύ μας συζητήσεως οπότε με παρέπεμψε εις σάς ως καθ’ ύλην αρμόδια.
  Αναφορικά με την προτροπή σας να διαδώσω τα αποτελέσματα της έρευνας φοβούμαι ότι θα σάς απογοητεύσω βαθύτατα. Μεταξύ μας αν ήταν δυνατόν να εξαφάνιζα ολόκληρο το πόστ μαζί με τα σχόλια θα το είχα ήδη πράξει. Μα για σκεφτείτε το λίγο καλή μου…τι μου ζητάτε… να καταθέσω τα όπλα μου απέναντι στον αδυσώπητο ανταγωνισμό…να εξημερώσω τους μπαμπουίνους τους απλυσιάς και τους πρωταθλητές της κακοσμίας. Εάν οι ομόφυλοι -συμπατριώτες μου κυρίως- γνώριζαν την επίδραση του καθαρού ανδρικού σώματος απέναντι στο γυναικείο φύλο πιστεύω ότι τώρα θα ήμουν βιβλιοθηκάριος στη Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, οπότε καλύτερα να μου ζητήσετε κάτι περισσότερο εφαρμόσιμο και εν πάσει περιπτώσει λογικό.
  Σχετικά με τις διαφαινόμενες ενστάσεις σας νομίζω ότι είναι σαφές, πράγματι δεν είμαι νέος παρ’ όλα αυτά φαίνομαι έτσι, νομίζω ότι πετύχατε διάνα κατα το κοινώς λεγόμενον, είσαι μέσα κατά το κρατούν, τζούστο ρε παιδί,τάργκετ συνεννοηθήκαμε… Το δεύτερον περί ομορφιάς σκέλος χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Όμορφος όχι, σε καμμία περίπτωση, θα μπορούσε να ισχύσει το ωραίος εάν ανατρέξουμε στον αρχαιοελληνικό ορισμό που παραπέμπει σε αυτόν που γίνεται στην ώρα του στον κατάλληλο χρόνο, δυστυχώς όμως ούτε και εδω συναντάμε την περίπτωση μου αφού εξ ορισμού και ως ΒΒ ευρίσκομαι πάντοτε εκτός τόπου και χρόνου. Γενικώς μου προκαλεί αμηχανία οιαδήποτε συζήτησις περί του ιδίου κάλλους το οποίο και δεν μπορώ να αντιληφθώ ενω θα μού ηταν ιδιαζόντως ευχάριστη μια συζήτηση περί του γυναικείου κάλλους στο οποίο θα μπορούσα να εκφέρω γνώμη. Επιγραμματικά και με το κίνδυνο πάντοτε να παρεξηγηθώ θα σημείωνα ότι προσωπικά θεωρώ τους άνδρες ως το ωραίο φύλο και τις γυναίκες ως το ισχυρό.
  Και για να επανέλθω στην επιστολή σας, διακρίνω μια αναβλητικότητα στην παρασκευή της σοκολατίνας, μήπως να το δοκιμάζαμε στη Βιέννη να κρίνουμε αν και ο Sacher τη πετυχαίνει τόσο καλά όσο εσείς στο ομώνυμο Cafe του ξενοδοχείου?

  Να είστε καλά
  υγ. και φιλάκια στην εξαδέλφη

 52. * * *

  Τεοκαφ@
  «ο δυνατότερος γ@μεί πρώτος, μετά γ@μουν και οι άλλοι με την σειρά του δυνατότερου κλπ.»

  Δλδ ? Και ο πιο αδύναμος, ο καήμενος ? Χοροπηδάει αναστατωμένος στο τέλος της ουράς και φωνάζει » εγώ ? εγώ παιδιά ? τί θα γίνει ? θα προλάβω κι εγώ νανανανα ? » ????
  Αδικίες.

  Τα θηλυκά ζωάκια πάντως όλα βολεμένα τα βρίσκω … 😉

 53. «Τα θηλυκά ζωάκια πάντως όλα βολεμένα τα βρίσκω …»

  λολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ!!!!

  Αγκνίρα, μα καλά δεν τα λέω?

  Παιδιά, γενικώς, συγγνώμη που συμφώνησα με το Μούργο, δεν θα το ξανακάνω, αλήθεια!

  Ποιος είναι αυτός ο Benjamin Button?! 😳

  • αγκνιρα
  • Posted 15 Ιανουαρίου, 2010 at 19:13
  • Permalink

  😆 😆 😆 (Tώρα καταλαβαίνω γιατί τα αδερφάκια γατάκια δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους….)

  Ναι, ναι, καλά τα λές Κροτ 😀

 54. * * *

  Dear Benjamin @

  Δεν είναι δα κι επταφράγιστο το μυστικό που σας ζήτησα να διαδώσετε, σκεπτόμενη αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον των υπόλοιπων γυναικών ! Κι εξάλλου, τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς, που σημαίνει ότι και να τους το πείτε, άμα ο άνθρωπος είναι αλλεργικός στο αφρόλουτρο … τσάμπα κόπος . Επομένως η μοναστική ζωή μπορεί να συνεχίσει να είναι για εσάς μακρινό όνειρο … Βρωμύκουλες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν .

  Οι άνδρες ωραίο φύλο και οι γυναίκες ισχυρό ? Χμμ … Να το κρατήσω αυτό ? Με συμφέρει ? Πολύ θα μ’ενδιέφεραν τα επιχειρήματα σας .
  Βλέπετε σε θέματα ισχύος τουλάχιστον, δεν ξεχωρίζω τα δύο φύλα .
  ( γνωρίζω μόνο, πολύ καλά, ότι σε θέματα σωματικού πόνου οι γυναίκες είναι πολύ περισσότερο ανθεκτικές – σ’αυτό, ναι, είναι το ισχυρό φύλο ) .

  Τί υπονοείτε αγαπητέ ? Να πάτε στη Βιέννη ή να πάμε ?
  Έχω να φτιάξω ζάχερ τόρτε δεκατέσσερα χρόνια ( γι’αυτό και οι ενδοιασμοί μου – έχω χάσει λίγο το touch μου ), πώς και γνωρίζετε τη γεύση της ζάχερ μου για να τη συγκρίνετε ?

  Εν πάση περιπτώσει χάρηκα πολύ που σας ξαναδιάβασα κι εύχομαι να μην είστε ένας ακόμη διάττοντας αστέρας σε τούτο εδώ το βλογ και να συνεχίσετε τις επισκέψεις σας, φανερά ή μη .

  ( κι αυτή η » ιδία » αν διαβάζει, ας στείλει κανένα σημάδι, μουα χα χα χααα )

  * * *

  Κροτ @

  Έλα μου ντε ! Δεν έχω ιδέα ! 😯

  * * *

  αγκνιρα@

  😉 😉

 55. ΑΝ ήθελες, Θα μπορούσες πραγματικά να «κλείσεις» την καριέρα σου ως μπλόγκερ μόνο με αυτό το θέμα γελαστό μου πορτοκάλι και πάλι θα εξακολουθούσες να λαμβάνεις αντικρουόμενες και άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις για το ζήτημα, που είναι πραγματικά ανεξάντλητο και με αμέτρητα μονοπάτια για να βαδίσεις και να μπερδευτείς με την άνεσή σου. Γιατί δεν άπτεται ούτε της λογικής ούτε των μαθηματικών. Έχει να κάνει με τα ένστικτά μας, με τον (όποιο) συναισθηματισμό, τα θέλω, τον τρόπο που έχουμε εκπαιδευτεί να διεγειρόμαστε, με όσα κατά βάθος επιθυμούμε να δοκιμάσουμε, όσα φοβόμαστε ή όσα τρέμουμε να τολμήσουμε. Θα πω 2 διαφορετικές (μικρές) ιστορίες.
  Ιστορία 1η: Κάποτε έπεσα στον έρωτα ενός με γυναικείο κώλο. Καθόλου το στυλ μου. Παρόλα αυτά, ήταν σαγηνευτικός. Ήξερε να φέρεται και ήταν καλλιεργημένος. Προσπάθησα λοιπόν να κάνω τα στραβά μάτια και να μην κοιτάω… εκεί… χαμηλά, αλλά ματαίως. Γιατί πολύ απλά ο τύπος πολύ γρήγορα αποκάλυψε τα κόμπλεξ κατωτερότητάς του, τα οποία μου έκαναν τη ζωή δύσκολη. Εννοείται πως ούτε που πρόλαβε να μου… το δει, γιατί έτρεξα μακριά του τόσο γρήγορα όσο ο Usain Bolt τα 100 μέτρα!
  Ιστορία 2η: Κάποτε γνώρισα μια εκπληκτική γυναίκα. Κάποια στιγμή που μιλούσαμε περί εμφάνισης γύρισε και μου είπε: κι εγώ έχω μεγάλη μύτη, αλλά συνήθως οι άνθρωποι δεν τη βλέπουν γιατί καταφέρνω να την εξαφανίζω. Τότε σοκαρισμένη αντιλήφθηκα πως όντως είχε μια μεγάλη μύτη, αλλά εγώ μέχρι να μου το επισημάνει, δεν το είχα πάρει καν χαμπάρι.
  Έκτοτε;
  1ον: Δεν ξαναέδωσα σημασία σε άντρα με γυναικείο κώλο!!! Χα, χα, χα… Γιατί οι άνθρωποι μεταξύ τους πρέπει να έχουν μια στοιχειώδη συμμετρία για να στεριώσουν ή τουλάχιστον αυτός που νιώθει κατώτερος, να έχει τόσο δουλέψει με τον εαυτό του, ώστε να μην πέφτει στην παγίδα των κόμπλεξ και φορτώνει τον άλλον με τη μιζέρια του. 2ον: Κατάλαβα πως τα «ελαττώματα», π.χ. μια μεγάλη μύτη, μπορεί να μην τα βλέπεις καν όταν ο άλλος έχει τη γοητεία και την ικανότητα να τα εξαφανίζει!
  Συμπεράσματα; ΑΑ.
  Απολύτως Αντικρουόμενα, δηλαδή. Αναλόγως της στιγμής, των ανθρώπων, του timing και αυτού που ο καθένας μεταφράζει ως «ωριμότητα» ή δύναμη.
  Δεν είναι λοιπόν να λατρεύεις την ανθρώπινη φύση; Αντιφατική… Υπέροχη. Συναρπαστική. Α-σαφέστατη! Μπερδεμένη… Πραγματικά υπέροχη. Ακριβώς το χαρακτηριστικό που θα σε τραβήξει σε κάποιον, το ίδιο μπορεί να σε απωθήσει σε έναν άλλον… Και αυτό για το οποίο θα τον αγαπήσεις, ίσως είναι το ίδιο για το οποίο θα τον μισήσεις αργότερα.
  Γι’ αυτό σου μίλησα εξ αρχής για ανεξάντλητο θέμα με άπειρα μονοπάτια.
  Κάποτε με ξετρέλαναν κάποια κόκκινα γένια… (μεταξύ μας… ακόμα με ξετρελαίνουν). Κάποτε με διέγειραν οι καλλιεργημένοι άντρες. Μετά, έγινα η ερωμένη του… κηπουρού, όπως στον «Εραστή της λαίδης Τσάτερλι» και το χάρηκα all the way… Τη μυρωδιά του χώματος και τα δυνατά χέρια.
  Δεν υπάρχουν στάνταρ, δεν υπάρχουν εγγυήσεις, δεν υπάρχουν κανόνες τελικά και νόμοι για το τι εστί όμορφο και πού ακριβώς τοποθετείται ο ερωτισμός.
  Η έλξη είναι από τα συγκλονιστικότερα φαινόμενα στον κόσμο, αρκεί να αποφασίσεις να της ενδώσεις και να της παραδοθείς, δοκιμάζοντας τις αμέτρητες εκδοχές της, προδίδοντας μερικές φορές ακόμα και τις… ακλόνητες αρχές σου.
  Πάντως τα… μάτια «χορταίνουν» πρώτα… Απ’ αυτό που βλέπουν. Ή απ’ αυτό που νομίζουν πως βλέπουν.
  Beauty is in the eye of the beholder!

  Or… not!!!!

 56. * * *

  Ατιμούλα Αννούλα, άλλο ένα απολαυστικό σχόλιο, που ξέρεις ότι δεν προλαβαίνω ν’απαντήσω τώρα γιατί … ξέρεις γιατί ! Φεύγω . Άγχος . Το βράδυ πια .
  ( κι εγώ θα μιλάω σαν να μην με ακούς, εντάξει ? )

 57. Περί ωραίου και ισχυρού φύλου επιχειρηματολογία θα οδηγούσε μάλλον σε κατάρρευση το ήδη ταλαίπωρο λαπιτόπι μου, εσάς δε, πολύ φοβούμαι, σε οφθαλμίατρο με εγκαύματα αμφιβληστροειδούς.
  Αν παρ’όλα αυτά θα έπρεπε να ξεκινήσω απο κάπου ας πούμε απο το ωραίον που το θεωρώ και προφανές νομίζω ότι οι άνδρες ως διαχρονικά κυρίαρχοι επέβαλαν το μοντέλο που αυτοί θεωρούσαν ανέκαθεν ως ωραίο και φυσικά αυτό ήταν το θηλυκό. Κατα πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αρκεί μια απλή παρατήρηση του περιβάλλοντος κόσμου.Υπάρχει σύγκριση στην συντριπτική πλειοψηφία των έμβιων όντων στην εξωτερική εμφάνιση αρσενικού και θηλυκού; Γιατί να ισχύει κάτι διαφορετικό για το ανθρώπινο γένος;Εκτός και εάν θεωρήσουμε αφελώς ότι εμείς δεν συγκαταλεγόμαστε στο ζωικό βασίλειο. Εκείνο που με προβληματίζει είναι πώς οι γυναίκες αποδέχονται τον αυτοπροσδιορισμό τους ως «το ωραίο φύλο» την στιγμή που ούτε αισθάνονται έτσι αλλά και ενδόμυχα γνωρίζουν ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Μάλλον καταλήγω στο ότι αυτόν τον ρόλο διδάχθηκαν απο την παιδική τους ηλικία και μάλλον έτσι έμαθαν να επιβιώνουν στον σημερινό ανδροκρατούμενο κόσμο…
  Πάντως προτεινω να κρατήσετε το πακέτο «Μη ωραίο – Ισχυρό» συμφέρει, ακούστε με, έχω ιδίαν πείρα. Μόνο μη μού ζητήσετε να αιτιολογήσω τα περί ισχύος των γυναικών.Είναι μέγα θέμα και άπτεται κυρίως με τον ορισμό της ισχύος και τα πεδία εφαρμογής της…
  Σε ότι αφορά στην κατάποση της Torte, δεν υπαινίσομαι τι, απλώς τυγχάνω παραδοσιακός, προτιμώ την Sacher μου στην Βιέννη, τo Malt κάπου στα Highlands και τη φασολάδα μου στα Χάνια. Άντε και στις Πρέσπες.Και σχετικά με αυτή την τούρτα σας επιτέλους μετα απο 14 χρόνια μήπως ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσετε την απειλή σας, πόσο ακόμη να ζεί η ανθρωπότης με αυτή την αγωνία…
  Εν κατακλείδι κρατώ ευαρεστηθείς το «αστέρας», απεκδύομαι το «διάττων» και επιφυλάσσομαι να περιλάβω την …ιδίαν (την χορηγόν θετικής ενεργείας ντε)

  Εξελλεντ ΣουΚου !

 58. μπαρμπα 10 εγκεφαλικα ειναι αυτα που εχεις, δεν ειναι ενα και δυο, οποτε ο εν πληρη τρικυμια εγκεφαλος σου βλακειες θα πει.
  στο ζωικο βασιλειο υπαρχουν ειδων και ειδων σχεσεις.
  υπαρχουν και οι βιασμοι των αρσενικων, υπαρχουν και ομοφυλες σχεσεις, υπαρχουν και παλεις μεταξυ των αρσενικων για το πιο θα κυριαρχησει στην αγελη αλλα υπαρχουν και σχεσεις -νομιζω οτι ειναι οι περισσοτερες-οπου το θυληκο διαλεγει-ναι διαλεγει- με ποιον θα παει.
  ετσι γινεται και στις γατες.
  οι θηλυκες γατες διαλεγουν τον γατο που θα ξεσκιστουν για τη γονιμοποιηση.
  και με το ενστικτο τους και την παρατηρηση βγαζουν το συμπερασμα για το ποιος γατος εχει τα καλυτερα γονιδια.
  τα σπαστικα νιαουρισματα που κανουν για μερες την περιοδο του ζευγαρωματος ειναι γι΄αυτον τον λογο ακριβως.
  τσεκ ιν κανουν οι γατες.
  προφανως ο γατος σου ολα τα «σηματα» που εκπεμπει προς στις θηλυκες ειναι του τυπου: ναι ειμαι μ@λακας, δοξαστε με.
  αλλα επειδη οι θηλυκες δεν δουλευουν σε πρωιναδικο για να χανουν τον χρονο τους με τον γατο σου και τα καραγκιοζιλικια του, πανε κατευθειαν στον γερο μονοφθαλμο που ξερουν οτι κανει αψογη δουλεια!
  η μονη ελπιδα να γ@μησει ο γατος σου ειναι να μην υπαρχει ιχνος αλλου αρσενικου γατου σε ακτινα πολλων χιλιομετρων .
  ε, τοτε επειδη το ενστικτο της αναπαραγωγης ειναι πολυ ισχυρο, θα ριξουν τα μουτρα τους οι γατες και θα πανε με τον δικο σου!

 59. και εν πασει περιπτωσει χωνεψε το μπαρμπα: τον καστρατο εχεις στο σπιτι σου! 😆

  • αγκνιρα
  • Posted 16 Ιανουαρίου, 2010 at 01:59
  • Permalink

  Καλά, το μόνο που λείπει ακόμα εδω μέσα είναι να μας μιλήσει κάποιος για τις προτιμήσεις των φυτών. 😛

  Μούργε, για λέγε, ποιά καυκαλίθρα έχει πέραση στους αρσενικούς καυκαλήθρους και ποια όχι; 😆

 60. χα!
  αγκνιρα και εκει-στα φυτα – ο χαμος γινεται.
  ειπαμε ολα γινονται για να μεταφερθουν τα γονιδια καθε ειδους στην επομενη γενια και ετσι να επιβιωσει το ειδος.
  μονο που στα φυτα ο αποδεκτης της προκλησης ειναι τα εντομα μιας και αυτα κανουν την βασικη δουλεια
  δηλ. τα ανθη γι΄αυτο το λογο ειναι εντυπωσιακα πολυχρωμα κλπ.
  ενα καλοφτιαγμενο και μεγαλο ανθος εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να γονιμοποιηθει απο εντομα [δηλ. θα εχει περισσοτερες επισκεψεις] απο ενα μισοκακομοιρο και στραβοχυμενο ανθος]

 61. να μη πω για τις ορχιδεες που καταστρωνουν ολοκληρο σχεδιο
  και μιας και εχει κινηση το μαγαζι της αουρα να κανω και τη διαφημιση της λασπης, να δωσω δηλ. το λινκ οπου αποκαλυπτεται το σατανικο παιχνιδι που παιζουν οι ορχιδεες
  http://laspistasteria.wordpress.com/2007/10/13/ophrys_speculum/

 62. * * *

  Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί τα σχόλια σ’αυτό το ποστ, για πολλοστή φορά, είναι απείρως καλύτερα από το ίδιο το ποστ .

  Θα επανέλθω αύριο με απαντήσεις . Δεν έχω και την καλύτερη πνευματική διαύγεια αυτή τη στιγμή ( κούραση μεγάλη αλλά ηθικόν τέλειο ). Καληνυχτώ και πηγαίνω για ύπνο με την απορία της αγκνιρα να νανουρίζει το μυαλό μου …

  ( μα και ‘σύ βρε αγκνιρα τον τσιγκλάς τώρα και θα μας αραδιάσει όλη τη Βοτανολογία και Το Μεγάλο Βιβλίο Της Ερωτικής Ζωής Των Φυτών – γυρεύοντας πας ! ) 😆

  * * *

 63. Νά’το ! Τό’πα κι έγινε ! 😆

  ( χάζευα αλλού όταν τα έγραφε και δεν τον πήρα είδηση !! )

  • teokaf
  • Posted 16 Ιανουαρίου, 2010 at 05:28
  • Permalink

  Τα συμπεράσματα σου αγαπητέ μου Σάυλοκ είναι ευθέως ανάλογα με την όρασή σου, δηλαδή σε θερμοκρασίες κοντά σου απόλυτο μηδέν. Η δε επιστημονική σου γνώση ανάλογη με το εγκεφαλογράφημα σου, ευθεία όπως θα είναι και το καρδιογράφημα σου οσονούπω.
  Βρε περιφερόμενο ΑΤΙΑ για να σταματήσεις να γράφεις ιστορίες από το μυαλό σου δεν ανοίγεις κανένα βιβλίο να δεις πως γίνεται η αναπαραγωγή στα αιλουροειδή ( το οποίο εσύ πανηγυρικά αγνοείς γιατί ανήκεις στην άλλη υπο-τάξη , αλλά το έχεις ξεχάσει γιατί με το μυαλό που έχεις δεν πρόκειται να περάσεις τάξη ούτε στο όνειρό σου). Για να μην σου πω να πάρεις το Βημα της Κυριακής και το προηγούμενο που έδινε την εξέλιξη των ειδών του Δαρβίνου ( τώρα που το σκέφτομαι μην το πάρεις γιατί θα δεις πως εσύ δεν εξελίχθηκες ντιπ κατά ντιπ).

  Ο φαινότυπος δεν παίζει κανένα ρόλο. Δεν διαλέγει το θηλυκό
  Κανένα ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Νάσιναλ Γκεογράφικ δεν βλέπουμε; (ή τουλάχιστον δεν βάζεις μόνο τα λόγια να ακούς αφού με την στραβομάρα που σε δέρνει δεν βλέπεις ούτε στην 50αρα πλάσμα που έχεις πάρει και θέλω επίσης να μου γράψεις στην διαθήκη σου). Και πώς να διαλέξει αφού στα λιοντάρια ας πούμε στην περιοχή βρίσκετε μόνο ΕΝΑ αρσενικό. Έτσι και στις γάτες την περιοχή την εξουσιάζει μόνο ΕΝΑ αρσενικό που την αρχηγία την παίρνει με τον τσαμπουκά του . Αφού πηδήξει ο ισχυρότερος και εξασφαλιστεί σε κάποιο βαθμό η μετάβαση των γονιδίων του ισχυρότερου (βλέπε καλύτερου όχι φαινολογικά αλλά γονοτυπικά) τότε παίρνουν σειρά και οι άλλοι.
  Τα-τάααα Αποκάλυψη γιατί τόσα χρόνια ακούς φασαρία κάθε 4μήνες και νόμιζες πως οι γάτες τσακώνονται γιατί κάποια έκλεβε στο μπαρμπούτι.
  Φίλε μου σταμάτα να διαβάζεις το Κοσμοπόλιταν επειδή βγαίνει σε μπράιγ και γίνει συνδρομητής στο NG. Δεν υπάρχει φεμινισμός στο ζωικό βασίλειο ( και δυστυχώς κυριολεκτώ για ΟΛΟ το ζωικό βασίλειο και ας με συγχωρήσουν οι γυναίκες αναγνώστριες , κάποτε ίσως και μακάρι να υπάρξει, αλλά αυτό είναι ένα απ τα επόμενα ποστ της Άουρας και δεν θέλω να της χαλάσω την έκπληξη ), και αυτό είναι απόλυτα λογικό σύμφωνα με την θεωρία της εξέλιξης: Τα ζώα δεν διαβάζουν , δεν βλέπουν φαινότυπους , δεν έχουν ένστικτα τέτοιου είδους, η εξέλιξη θα είχε σταματήσει σε σένα αν ήταν έτσι. Τα αρσενικά διεκδικούν την αρχηγεία και έτσι μόνο το ισχυρό ( δηλαδή αυτό με τα καλύτερα γονίδια κλπ) διαιωνίζει το είδος. Τι νόμιζες ακόμα το ψάχνεις γιατί η Μπουμπουλίνα σου έριξε χυλόπιτα επειδή και καλά της πήγες αμαρυλλίδες αντί για ρόδα μυρωμένα; Άλλα διάλεξε τον Μπούμπουλη αγόρι μου και στα είπε αυτά για να μην σε στεναχωρήσει ( ξεπέρασέ, το είναι καιρός πια).

  Εν κατακλείδι και για να μην μπερδεύεις τον τρόπο αναπαραγωγής της ορχιδέας με τον ανώτερων θηλαστικών ( κοινώς τις ορχιδέες με τα μύδια). Στα φυτά και στα ζώα ο φαινότυπος δεν παίζει κανένα ρόλο (αυτό πιστεύω να το καταλάβεις πως είναι επινόηση του ανθρώπου για γνωστικούς λόγους τελεία και παύλα , και άλλη φορά να διαβάζεις λίγο Κριμπά και όχι όλο σκονάκι). Στα κατώτερα είδη η εξέλιξη επιτυγχάνεται με την διαδικασία του τυχαίου και την μέθοδο του επιβιώνω ή όχι και μέσα σ αυτό το παιγνίδι μπαίνουν και τα τερτίπια με τις ορχιδέες ( που μας έχεις πρήξει τις δικιές μας ορχιδέες) Δεν θα εξαντλήσω την θεωρία της εξέλιξης σε ένα σχόλιο έλεος υπάρχει και ο Λαμπράκης, (ή τουλάχιστον υπήρχε ) στα ανώτερα επιτυγχάνεται με την διαδικασία του τυχαίου φυσικά αλλά και του ισχυρότερου ( με διάφορες παραλλαγές ), έτσι ώστε επιταχύνεται η εξέλιξη.

  Και τέλος το βασικότερο.

  Ο Κους σε λίγο θα γ@μεί μόνο αυτός γιατί έχει θείο στην Κορώνη. Με ύπουλο τρόπο ταΐζω τον δικό μου Σιμπα και στους άλλου αρσενικούς δίνω γατοτροφή με διαλυμένα ταβόρ μέσα ( τώρα που το σκέφτομαι θα κάνω το ίδιο και στις θηλυκές γιατί που να τρέχει να τις πιάσει και μου σπάσει κανένα πόδι). Έτσι μπορεί η εξέλιξη να μην προχωρήσει όπως θα ήθελε η φύση και ο Δαρβίνος αλλά πρώτον ο γιος μου θα είναι χαρούμενος που ο γάτος του επιτέλους γ@μεί , και δεύτερον θα γλυτώσουμε από τις γάτες στην γειτονιά γιατί με τους απογόνους που θα βγουν από τον Κους , δεν βλέπω να επιβιώνει κανένας τους ( η τουλάχιστον θα σαπίζουν όλη την μέρα όπως αυτός και φασαρία δεν θα κάνουν)

  • teokaf
  • Posted 16 Ιανουαρίου, 2010 at 06:24
  • Permalink

  Αλλά να πούμε και κάτι σοβαρά γιατί με τις ασυναρτησίες του υπέργηρου τσιφούτη θα ξεχάσει όποιος διαβάζει κι αυτά που ξέρει.
  Δυστυχώς στο ζωικό βασίλειο το σεξ δεν είναι ευχαρίστηση ( αλλά που να το θυμάσαι εσύ τώρα αυτό γεροτσιφούτη) αλλά και πολλές φορές είναι βάρβαρη διαδικασία. Τα θηλυκά δεν κάνουν ούτε τσεκ ίν που γράφει ο αδαείς υπέργηρος πλανόδιος φωτογράφος , ούτε αποβιβάζονται για διακοπές για αγορές στο Λονδίνο. Υπομένουν τον μάγκα που έχει βγει από το μαλλιοτράβηγμα των αρσενικών.
  Αλλιώς ο Γάτος μου θα ήταν ο Τζόνι Ντεπ ή ο ή ο Κλούνει ή ο Κλιντ ή ο Χιου Γκράντ η ο Κάρι Γκράντ ( για να επανέλθουμε και στο θέμα μας) ή τέλος πάντων ο ΤεοΚαφ ( ακούς Κροτ; ) που είναι και τα αρσενικά είδωλα των περισσότερων γυναικών στον κόσμο.

 64. -Ναι, καλημέρα σας!
  -Καλημέρα σας, κυριε μου. Σε τι μπορώ να σας εξυπηρετήσω;
  -Λέγομαι Συκοφάγος και ψάχνω ένα ποστ της Αυρας στο μπλογκ της.
  -Και πού ειναι το προβλημα, καλέ μου κύριε;
  – Πώς να σας το πω… Δεν το βρισκω. Ορκο θα έπαιρνα πως ξέρω που βρισκόταν την τελευταία φορά που ηλθα αλλά τωρα νομίζω πως αντικατασταθηκε. Βεβαια ο τίτλος ειναι ο ίδιος… Αλλά τα σχόλια…
  -Τι εχουν τα σχόλια;
  -Ακούστε… Νομίζω πως κάτι πραγματικά κακό συμβάινει. Το ποστ έχει αρχισει να μοιάζει στη Λάσπη…
  – Τι λέτε, κυριε μου; Αυτο ειναι πολύ σοβαρό! Εχετε στοχεία για όλα αυτά;
  – Χμ…. είναι λεπτόν θέμα…
  -Μιλείστε ελέυθερα, καλε μου κύριε. Αλλά το χρώμα σας… Θέλετε λίγο νερο;
  – Οχι, οχι, δεν έχω πολύ χρόνο [η άμμος στην κλεψυδρα που αναποδογύρισε η κυρία συκοφάγου τλειεώνει…]. Ξέρετε, το επιδικο στοιχείο ηταν το πρότυπο ομορφιάς.
  – Λοιπόν; Εχετε ακόμη αντιρρήσεις, κυριε συκοφάγε;
  – Οχι ακριβώς…. Χμ… Ξερετε πάντα έλεγα πώς η ομορφιά ειναι σχετικη κι υποκειμενική….
  – Συνεχίζετε να το πιστευετε;
  – Απολύτως.
  – Και που ειναι το κακό τότε;
  – Χμ… Υστερα από τόσα σχόλια και σχολιανά έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου το πρότυπο ομορφιάς.
  – Αυτο ειναι καλο, αγαπητέ μου.
  – Δυστυχώς όχι…
  Το πρότυπο ειναι ο Τεοκαφ!

  [σ.σ. Αυρα, δεν θα στο συγχωρησω ποτέ! Τρώω ξύλο απο την κυρά μου γιατι δεν την πάω ενα σινεμά, παρά κάθομαι και παρακολουθω τα σχολια! Θέλω να φωνάξετε την Φιλοζωϊκή! ]

  • teokaf
  • Posted 16 Ιανουαρίου, 2010 at 13:32
  • Permalink

  Πες τα Συκοφάγε πες τα, το πρότυπο είναι ο Τεοκαφ ( ανεξάρτητα αν αυτό είναι καλό ή κακό, διότι την σήμερον ημέρα το σημαντικό είναι να είσαι πρότυπο, τα άλλα είναι λεπτομέρειες).
  ΥΓ
  Κα Συκοφάγου κάτω τα χέρια από τον Συκοφάγο. ( ό,τι κάνετε μόνο με τα πόδια).

 65. προτυπε 😆 , αν νομιζεις οτι θα ακολουθησω τον κατηφορο σου εισαι γελασμενος [εισαι σε πλεονεκτικη θεση αφοτου αλλαξες το πι με καροτσακι με ταχυτητες και ABS]
  μονο μια παρατηρηση: αφου πηδανε ολοι οι αρσενικοι στην σειρα, ο δολιος ο δικος σου[ο μεγαλος καυμος της οικογενειας] γιατι δεν;
  [ρε μπας και ειναι ανικανος; :lol:]
  υ.γ.
  συκοφαγε, αυτα τα περι φιλοζωικης που γραφεις θα με κανουν να καλεσω στο μπλογκ της αουρας μερικους ασυνειδητους κυνηγους που πυροβολουν οτι εχει φτερα, ψειρες και πεταει 😛

 66. * * *

  Καμιά δωδεκαριά σχόλια προς απάντηση και να μελετώ και για το επόμενο ποστ … Δεν πάω καλά .

  Αύριο οι απαντήσεις, με φάγαν οι ταινίες . Σόρρυ … Και θα το κάνω οπωσδήποτε γιατί ο Μούργος άρχισε ν’αγριεύει ( επειδή δεν πήρε εκείνος το στέμμα και την κορδέλα ) και θα καλέσει το Κόμμα Κυνηγών !! 😯

  Και για προσέξτε … όχι αίματα εδώ μέσα γιατί θα βάλω εσάς μετά να τα σκουπίσετε !!!
  ( που να τρέχω τώρα να ψάχνω τον Harvey Keitel … )
  ΕΝΤΑΞΕΙ ??? 👿

  • teokaf
  • Posted 17 Ιανουαρίου, 2010 at 10:49
  • Permalink

  lol Παιδιά μη περιμένετε τον Μούργο να κάνει σχόλιο στο Μπλογκ για τον επόμενο μήνα ( αυτό με τον κατήφορο ήταν πολύ καλό και τόσο τον κόβω να κάνει να συνέλθει)

 67. * * *
  teokaf (1)@

  Ok, καταλαβαίνω πολύ καλά όσα λες περί φαινότυπου ( ο οποίος γενικά στα ζώα δεν έχει να κάνει περισσότερο με την προσαρμογή στο περιβάλλον και την επιβίωση σ’αυτό ? ) . Αλλά και η δύναμη σ’ένα ζώο δεν είναι θέμα γονιδίων ?

  Από την άλλη, άκου τώρα, σκέφτηκα τα ελάφια . Τα κέρατα τους είναι μέρος του φαινότυπου τους σωστά ? Η δύναμη τους, τις περισσότερες φορές, δεν βασίζεται στο μέγεθος και το μήκος των κεράτων τους, ώστε να εντυπωσιάζουν τους λοιπούς ανταγωνιστές και χάρη σ’αυτά να επικρατούν στις μάχες ? Τα χρώματα στο αρσενικό παγώνι δεν είναι φαινότυπος ? Είναι . Δεν παίζουν ρόλο στο να εντυπωσιάσουν τα γκομενάκια, να βγάλουν νοκ άουτ τους αντίζηλους και τελικά να πέσει και καμιά γονιμοποίηση ? Λέω τώρα εγώ …

  * * *

  Μπον βιβέρ ΒΒ@

  Αρχικά ελπίζω να περάσατε ένα όμορφο Σ/Κ διότι η δική σας ευχή έπιασε και το δικό μου ήταν όντως excellent !
  Η αλήθεια είναι ότι τα ματάκια μου ψιλοέτσουξαν αυτές τις μέρες . Ευχαριστώ που τα γλιτώσατε από επιπλέον ταλαιπωρία .

  Μην προβληματίζεστε . Ο χαρακτηρισμός » ωραίο φύλο » πιστεύω ότι είναι πλέον ξεπερασμένος, τουλάχιστον για τη δική μου γενιά ( άτομα γεννημένα από το 1970 και μετά ) . Εάν τον υιοθετούν κάποιες γυναίκες στη χάση και στη φέξη είναι μόνο όταν τις συμφέρει πραγματικά ( η επιβίωση που αναφέρατε κι εσείς ) ή για να κάνουν χιουμοράκι όταν βαριούνται . Συχνότερα συμβαίνει το δεύτερο . Προσωπικά έχω να τον χρησιμοποιήσω αιώνες .
  ( αν διαφωνεί με αυτό κάποια από τις φίλες του βλογ ας το εκφράσει )

  Από την άλλη δεν ξέρω … Μπορεί να κρίνω και να μιλώ εξ ιδίων, ίσως γιατί στην ανατροφή μου, προτεραιότητα δίνονταν πάντα στην πνευματική μου ανάπτυξη κι εξέλιξη . Το να είμαι ( αν είμαι ) ευπαρουσίαστη ήταν μεν καλοδεχούμενο αλλά ποτέ δεν μου πλασαρίστηκε ως αυτοσκοπός . Ρωτήστε επομένως κι αλλού . 😉

  Το πακέτο που μου προτείνετε το κρατώ ( σέβομαι την πείρα σας ), προσθέτοντας όμως και τη λέξη «ισορροπία», γιατί όπως και να το κάνουμε, υπάρχει και ο παράγοντας «θηλυκότητα» που πολλές με αυτό το πακέτο έχουν, πολύ κακώς, ξεχάσει .
  Και συμφωνώ μαζί σας ως προς τα πρότυπα που επέβαλλαν κατά καιρούς πατριαρχικές κοινωνίες . Είχαν το βούτυρο, είχαν και το μαχαίρι και τα πασάλειψαν όπως ήθελαν .

  Πάντως μέσα στο » ευ ζην » μου είστε και μου αρέσει οι επισκέπτες μου να είναι έτσι ( θα σας τρώνε τα ταξίδια βέβαια αλλά είναι για ευχάριστο λόγο ). Και αφού αντιλήφθηκα ότι μπήκατε στο μπλογκ μου και με εξαιρετικές συστάσεις, τα σχόλια σας θα είναι πάντα καλοδεχούμενα .

  Καλή εβδομάδα !

 68. * * *

  nyanna@

  Αυτό το κόλπο με τη μύτη που εξαφανίζεται το θέλω . Σοβαρά τώρα ! Χα χααα !

  Χαρούμενο μπιζέλι μου, για άλλη μια φορά έπεσες μέσα . Άβυσσος τα γούστα των ανθρώπων τα οποία εκπλήσσουν και τους ίδιους πολλές φορές . Πώς το λέει ο λαός ? Ποτέ μη λες ποτέ/δάσκαλε που δίδασκες/όσα κατηγορούμε τα λουζόμαστε κ.ο.κ. Ευτυχώς το συνειδητοποίησα νωρίς, από την εφηβεία μου ακόμη, παρατηρώντας τις επιλογές μου και χαλάρωσα . Έκτοτε αφέθηκα, απενοχοποιήθηκα και οι μαγικές εκπλήξεις που μου φύλαγε η ζωή για αργότερα με αντάμειψαν . Και το ταξίδι ακόμη δεν τελείωσε …

  Δεν υπάρχουν στάνταρτς, όπως το γράφεις . Δεν υπάρχουν «S, M, L, XL» . Όπως το λέει ο τίτλος του ποστ . Η ομορφιά ( και η έλξη, αφού το προσθέτεις κι εσύ ) είναι One Size .

  [ αλλά γι’αυτό με τον γυναικείο κώλο θέλω live παράδειγμα από κοντά ( να ! σαν αυτόν ! ) για να το καταλάβω πλήρως – δεν μου έχει τύχει και δηλώνω στουρνάρι ! ) 😆 ]

  Φιλιά πολλά και να μας πάει καλά η εβδομάδα βρε 🙂

  * * *

  Μούργος@

  Δεν ξέρω αν όσα λες ισχύουν και αν θα πρέπει να σε πιστέψω αφού, ως γνωστόν, τις γάτες δεν τις χωνεύεις κι έτσι δεν μπορείς να θεωρηθείς αμερόληπτος γατολόγος ( πόσο μάλλον όταν μιλάς για τον Κους ).

  Κι εγώ όμως είχα αυτή την αντίληψη, ότι γενικά το θηλυκό διαλέγει … Χμ … Και όσα λες στις πρώτες σου προτάσεις σωστά τα νομίζω . Χμ … (δις) 🙄

  * * *

  αγκνιρα @

  Στο ξανάπα . Πήγαινες γυρεύοντας και ακολούθησαν οι επιπτώσεις !!!
  😆
  Σε λίγο θα περάσουμε στην ερωτική ζωή των ασπόνδυλων και των μαλάκιων ( σουπιές, χταπόδια κλπ ) και των πρωτόζωων ( αυτά δεν πιάνονται, νομίζω το κάνουν με τον εαυτό τους ).

  * * *

  Μούργος (2)@

  Πωωωω … Τι βαρετό ποστ ήταν αυτό, ευτυχώς που το έχω χάσει . Το είδα . Μα τι άσχημες ορχιδέες οι συγκεκριμένες . Το τωρινό πάντως πάνελ των θαμώνων της Λάσπης είναι σαφέστατα πιο εμπλουτισμένο και αποτελεσματικό και αυτό πρέπει να διαφημίζεις ! 😈
  ( αχ Ρενάτα, Κροτ και Παπάκι, τι τραβάγατε μοναχούλες σας – άξιες, άξιες !! )

 69. * * *

  teokaf (2)@
  Για το τυχαίο της υπόθεσης στ’ανώτερα θηλαστικά θα συμφωνήσω . Η τύχη ( ή οι μοιραίες συμπτώσεις, ας το πούμε κι έτσι ) μας φέρνουν συνήθως στη ζωή μας τους περισσότερους ερωτικούς παρτεναίρ . Σ’εμένα τουλάχιστον έτσι συμβαίνει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου . :mrgreen:

  Κι εντάξει για τα ζωάκια . Αλλά με τη λέξη τερτίπια που λες για την ορχιδέα, που προσπάθεί η καημένη να αυξήσει τις πιθανότητες της για αναπαραγωγή, δεν αναφέρεσαι εν τέλει στον φαινότυπο ???

  * * *

  teokaf (3)@
  Πάντως επειδή αγαπώ τις γάτες και έχω διαβάσει λίγο, νομίζω ότι όντως το σεξάκι για τις θηλυκές είναι κανονικό βασανιστήριο-μαρτύριο . Για τα υπόλοιπα είδη αγνοώ τι γίνεται .

  Ο Κους ίσως να μην κατέχει τους νόμους της «αγέλης» εξαιτίας της σπιτίσιας ζωής του και ν’αργεί ν’αντιδράσει . Συμπάσχουμε, ευχόμαστε ένα αίσιο τέλος στις προσπάθειες και να προκύψουν από αυτές πολλά Κουσάκια ( φωτό απαραιτήτως !! ) 😉

  Υ.Γ.
  Γράφε-γράφε τον ζάλισες τον Συκ και σού’δωσε τον τίτλο πονηρέ ! 👿

  * * *

  Συκοφάγος@

  Ιιιιιιι ! Πού πήγες ? Πού χάθηκες ?
  Εγώ είμαι Συκοφάγε μου η Αύρα Της Βολούπτας, η Άουρα . Δεν άλλαξα, η ίδια είμαι . Και το θέμα του ποστ, το ίδιο 😦

  Ούτε εγώ το περίμενα από τους ανθρώπους να φτάσουμε στα υπόλοιπα είδη/συνομοταξίες κλπ . Καθαρό σημάδι ότι το ποστ έκανε τον κύκλο του . Ποιά Φιλοζωϊκή καλέ ? Τον μπόγια φώναξα αλλά μόλις άκουσε το όνομα Μούργος φώναξε » τα χαπιά μουουουουου !!! » και μού’κλεισε το τηλέφωνο . Χμμ …

  Είσαι καλά ? Τα φτερά σου όλα στη θέση τους ?
  Κα Συκοφάγου μας, να τον χαίρεστε, να τον καμαρώνετε, να τον δείτε όπως επιθυμείτε, αλλά μη μας τον στερείτε καλέ !
  😯
  Δε θα επαναληφθεί αυτό . Μια αναλαμπή ήταν το ποστάκι και μετά θα γυρίσουμε στα παλιά και γνωστά και θα σας πάει και σινεμά και θέατρο και στο φεγγάρι, αμέ !

  * * *

  Star Teokaf 2010 @

  Ε, ΠΟΤΕ !! 😯 😯

 70. Νομίζω ότι μετά τα «παγώνια γκομενάκια» πρέπει πράγματι να κλείσει ο κύκλος αυτού του post .

 71. Η literal βερσιόν έχει όντως πολλή πλάκα! 😉

  Καλή βδομάδα, κούκλα μου! 🙂

 72. * * *
  zamuc@
  Τί θέλεις να πεις με το σχόλιο σου zamuc ? Ότι έχω ξεφύγει ??? 👿

  Το βρήκες ! 😆

  * * *

  Ρενάτα @

  Ήθελα να πάρω ατάκες από τα σχόλια όλων σας και να τα βάλω στην αρχή του ποστ, έτσι σαν περίληψη της ωραίας κουβέντας που έγινε εδώ και σαν «ευχαριστώ» . Ξεκίνησα χθες βράδυ να το κάνω αλλά δεν το συνέχισα γιατί δεν ήξερα αν θα το θέλατε . Δεν ήταν ευγενικό . Κι έτσι ανέβασα το literal .

  Καλή εβδομάδα και σ’εσένα καλή μου . Το επόμενο ποστ το έχω σκεφτεί εδώ και καιρό ( ααα, όλα κι όλα, για τον Γενάρη έχω οργανωθεί καλά-τους επόμενους δεν ξέρω χα ). Είναι όμως θέμα βαρβάτο και με βίντεο αγαπήμενο και δεν ξέρω μετά από αυτό που τραβήξαμε ( με την καλή έννοια ) αν θα τα βγάλω πέρα … Τί λες Ρενάτα μου ? Να το τολμήσω ? 😦

  ***************************

  Αισθάνομαι υποχρεωμένη να το γράψω εδώ .

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους «εξωμπλογκικούς» διάβασαν αυτό το ποστ και το διέδωσαν αλλά και για τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις που έκαναν εκτός διαδικτύου με αφορμή αυτό το θέμα . Δεν το περίμενα με τίποτα . Ευχαριστώ .

 73. Η ομορφιά είναι κάθε μεγέθους και βρίσκεται μέσα μας κι εκεί έξω και περιμένει να την αδράξουμε με την ματιά και την καρδιά μας.
  Χωρίς ίχνος ρομαντισμού θα πω ότι άμα τολμάμε να ξεφοβηθούμε τον εαυτόν μας και πραγματικά δεν φοβόμαστε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε, τότε ζούμε μέσα σ’ αυτή και δεχόμαστε την ευεργετική της ακτιβολία.
  Ε, τα υπόλοιπα είναι απλά: ένα ευωδιαστό άρωμα, ένα καθαρό ρούχο, μια μοσχοβολιστή στιγμή που τολμάμε να αγγίζουμε τον άλλον, χωρίς φόβο και με λαχτάρα 🙂

  (Συγγνώμη, που δεν διάβασα τα 90 σχόλια και μιλάω ξεκάρφωτα εκτός κλίματος)

 74. * * * *
  skalidi@

  Κι όμως δεν είσαι καθόλου εκτός κλίματος Σταυρούλα . Έπιασες τον παλμό και το νόημα και του ποστ και των σχολιων ( εκτός από κάτι σχόλια του Μούργου για ορχιδέες – α, είχαμε και τον καημό του τεοκαφ που ο γάτος του δεεεεν … τις γατούλες, ενώ είναι πολύ όμορφος – έτσι λένε οι φήμες ) .
  Κι έτσι είναι, όπως τα λες . Λίγη τόλμη χρειάζεται . 😉

  Σ’ευχαριστώ που διάβασες το ποστ . Πες μου ότι ήσουν κι ο μοναδικός άνθρωπος που έκανε κλικ στο άρθρο της Science Daily, να τρελλαθώ !

  ( τεμπέληδες όλοι οι υπόλοιποι – ένα βρε, μόνο ΕΝΑ κλικ στο άρθρο της εφημερίδας μου έβγαλαν τα στατιστικά του WordPress για αυτό το 7ήμερο – αίσχος και αιδώς ! – τα βλέπω εγώ μη νομίζετε – 😆 )

  Να είσαι καλά Σταυρούλα μου και φιλιά …

  • αγκνιρα
  • Posted 20 Ιανουαρίου, 2010 at 09:29
  • Permalink

  Τώρα είναι δύο!!! 😀 (έπρεπε να βάλεις το λίνκ πάνω-πάνω, εγώ τουλάχιστον το περίμενα στο σημείο όπου ανέφερες την εφημερίδα την πρώτη φορά, μπλα μπλα μπλα)
  Ναι, ναι, καλά, δικαιολογίες, το ξέρω! :mrgreen:
  Καλή σου μέρα, άουρα!! 🙂

 75. * * *

  Oh yes ! Ποτέ δεν είναι αργά … 😉

  Καλημέρα αγκνιρα από το χειμωνιάτικο αλλά ηλιόλουστο κέντρο της Αθήνας !


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: