Παράκαμψη πλοήγησης

Πρώτο, επίσημο ποστ της νέας χρονιάς . Με κάτι παλιό αλλά καλό, γνωστό και πάντα διαχρονικό, που δεν βλάπτει, που και που να το θυμόμαστε και να το ξαναδιαβάζουμε . Πρόκειται για το περίφημο άρθρο της Mary Schmich για τη Chicago Tribune με τίτλο » Advice, like youth, probably just wasted on the young » και θέμα μια φανταστική ομιλία της δημοσιογράφου προς τους απόφοιτους των αμερικάνικων πανεπιστημίων ( Τάξη Του 1997 ), γνωστό και ως » The Sunscreen Speech » .

Αν θέλετε να προσθέσετε κι εσείς καμιά δική σας συμβουλή … ( πάντα ) ευπρόσδεκτη στα σχόλια !

 

 

» Να φοράτε αντηλιακό.

Αν μπορούσα να σας δώσω μόνο μία συμβουλή για το μέλλον, αυτή θα ήταν το αντηλιακό. Τα μακροχρόνια οφέλη του αντηλιακού έχουν αποδειχτεί από τους επιστήμονες, ενώ το υπόλοιπο μέρος των συμβουλών μου δεν έχει καμιά αξιόπιστη βάση πέρα από τις προσωπικές μου εμπειρίες . Θα σας αναπτύξω τώρα τις συμβουλές μου .

Να χαρείτε τη δύναμη και την ομορφιά της νεότητάς σας. Ή μάλλον, αφήστε το . Δε θα συνειδητοποιείσετε τη δύναμη και την ομορφιά της νεότητάς σας παρά μόνο όταν θα έχουν ξεθωριάσει . Όμως, πιστέψτε με, σε είκοσι χρόνια θα κοιτάτε τις φωτογραφίες σας και θα σκέφτεστε, με έναν τρόπο που δεν μπορείτε τώρα να φανταστείτε, πόσες δυνατότητες είχατε μπροστά σας και πόσο υπέροχοι δείχνατε πραγματικά… Δεν είστε τόσο παχείς όσο νομίζετε …

Μη χολοσκάτε για το μέλλον. Ή, χολοσκάτε, αν θέλετε, γνωρίζοντας όμως, ότι το να ανησυχείτε είναι εξίσου αποτελεσματικό με το να προσπαθείτε να λύσετε μία αλγεβρική εξίσωση μασώντας τσίχλα. Τα πραγματικά προβλήματα στη ζωή σας θα αποδειχθεί ότι ήταν εκείνα που ποτέ δεν πέρασαν από το σκοτισμένο σας μυαλό .

Να κάνετε κάθε μέρα κάτι που σας τρομάζει.

Να τραγουδάτε .

Μην παίζετε με τις καρδιές των ανθρώπων. Μην ανέχεστε ανθρώπους που παίζουν με τη δική σας . Να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα.

Μην χάνετε την ώρα σας με ζήλειες . Μερικές φορές θα προπορεύεστε άλλες θα μένετε πίσω . Η κούρσα είναι μακριά και, στο τέλος, μοναδικός αντίπαλος είναι ο εαυτός σας .

Να θυμάστε τις φιλοφρονήσεις που δέχεστε αλλά να ξεχνάτε τις προσβολές . Αν τα καταφέρετε, πείτε μου πως να το κάνω κι εγώ…

Να κρατάτε τα παλιά ερωτικά σας γράμματα . Να πετάτε τους παλιούς τραπεζικούς σας λογαριασμούς . Να τεντώνεστε .

Μην αισθάνεστε ένοχοι αν δεν ξέρετε τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας. Οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι που γνωρίζω, δεν ήξεραν, στα εικοσι δύο τους, τι ήθελαν να κάνουν στη ζωή τους . Μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες σαραντάρηδες που γνωρίζω, δεν έχουν ακόμη βρει την απάντηση .

Να παίρνετε άφθονο ασβέστιο . Να είστε καλοί με τα γόνατά σας, θα σας λείψουν όταν τα χάσετε.

Μπορεί να παντρευτείτε, μπορεί και όχι. Μπορεί να κάνετε παιδιά, μπορεί και όχι. Μπορεί να πάρετε διαζύγιο στα σαράντα σας, μπορεί να χορέψετε σαν τρελλοί στην 75η επέτειο γάμου σας. Ότι κι αν κάνετε, μην συγχαίρετε υπερβολικά τον εαυτό σας, ούτε και να τον επιπλήττετε υπερβολικά. Οι επιλογές σας είναι κατά το ήμισυ αποτέλεσμα τύχης. Το ίδιο και των άλλων.

Να χαίρεστε το σώμα σας . Χρησιμοποιείστε το με όποιον τρόπο μπορείτε. Μην το φοβάστε και μη φοβάστε αυτά που σκέφτονται οι άλλοι γι’αυτό . Είναι το λαμπρότερο εργαλείο που θα έχετε ποτέ .

Να χορεύετε, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το κάνετε πουθενά αλλού, παρά μόνο στο σαλόνι σας. Να διαβάζετε τις οδηγίες χρήσης ακόμη κι αν τελικά δεν τις ακολουθείτε .

Μη διαβάζετε περιοδικά ομορφιάς, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αισθανθείτε άσχημοι.

Γνωρίστε τους γονείς σας, ποτέ δεν ξέρετε πότε θα φύγουν για πάντα . Να είστε καλοί με τα αδέλφια σας . Είναι ο καλύτερός σας σύνδεσμος με το παρελθόν σας και οι άνθρωποι που πιθανότερο να σας σταθούν στο μέλλον.

Καταλάβετε πως οι φίλοι έρχονται και φεύγουν, αλλά μερικούς πολύτιμους πρέπει να τους κρατήσετε .  Προσπαθείστε σκληρά να γεφυρώσετε τις αποστάσεις, γεωγραφικές και ιδεολογικές, γιατί όσο γερνάτε, τόσο περισσότερο θα χρειάζεστε τους ανθρώπους που σας γνωρίζουν από μικροί.

Ζήστε κάποτε στη Νέα Υόρκη αλλά φύγετε πριν σας κάνει σκληρούς ανθρώπους. Ζήστε κάποτε στη βόρεια Καλιφόρνια μα φύγετε πριν γίνετε μαλθακοί. Ταξιδέψτε !

Αποδεχθείτε κάποιες παγιωμένες αλήθειες . Οι τιμές θα ανεβαίνουν . Οι πολιτικοί θα τσιλιμπουρδίζουν . Θα γεράσετε ακόμη κι εσείς . Κι όταν θα γεράσετε θα νομίζετε πως όταν είσασταν νέοι οι τιμές ήταν λογικές, οι πολιτικοί ήταν ευγενείς και τα παιδιά σεβόντουσαν τους μεγαλύτερους . Να σέβεστε τους μεγαλύτερους.

Μην περιμένετε από κανέναν να σας υποστηρίξει. Μπορεί να διαθέτετε μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό . Μπορεί να έχετε έναν πλούσιο σύζυγο. Αλλά ποτέ δε θα ξέρετε αν κάποιο από αυτά τα δύο μια μέρα θα τελειώσει .

Μην ταλαιπωρείτε πολύ τα μαλλιά σας, αλλιώς στα σαράντα σας θα φαίνονται σαν τα μαλλιά ενός ογδονταπεντάρη.

Να προσέχετε ποιές συμβουλές ακολουθείτε, αλλά να είστε και υπομονετικοί με αυτούς που σας τις δίνουν. Οι συμβουλές είναι ένα είδος  νοσταλγίας . Το να τις δίνεις είναι σαν ν’ανασύρεις το παρελθόν από τα άχρηστα της ζωής, να το καθαρίζεις, να βάφεις τα άσχημα μέρη του και να το ανακυκλώνεις έναντι μιας αξίας μεγαλύτερης από αυτή που έχει .

Εμπιστευθείτε με όμως ως προς το αντηλιακό. »

12_-_the-verve_-_bittersweet-symphony.mp3

‘Cause it’s a bittersweet symphony, that’s life
Trying to make ends meet
You’re a slave to money then you die
I’ll take you down the only road I’ve ever been down
You know the one that takes you to the places
where all the veins meet yeah

No change, I can’t change
I can’t change, I can’t change
But I’m here in my mind
I am here in my mind
But I’m a million different people
from one day to the next
I can’t change my mind

 

» Άπονη ζωή, μας πέταξες στου δρόμου την άκρη μας αδίιικησεεες / Ούτε μια στιγμή δεν ήρθες να μας διώξεις το δάκρυ, μας κηνύυυυγησεεες / Τοοο κρίιι … » Εντάξει, φτάνει, ευχαριστώ sir Μπιθικώτση, το παίρνω και το συνεχίζω εγώ από εδώ και πέρα .

Την ίδια χρονιά που η Schmich δημοσίευσε το άρθρο της, το 1997 δλδ, οι Verve έγραψαν τη δική τους » φιλοσοφία ζωής «, ένα από τα ομορφότερα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής, το Bittersweet Symphony ( L.P. Urban Hymns ) . Για την ενορχήστρωση της Γλυκόπικρης Συμφωνίας θέλησαν να χρησιμοποιήσουν σαν sample ένα απόσπασμα με έγχορδα από μια ορχηστρική εκτέλεση του πρώτου n.1 hit των Rolling Stones, » The Last Time «, από την ορχήστρα The Andrew Oldham Orchestra . Μετά κόπων και βασάνων τα κατάφεραν τελικά, και η συμφωνία κατέληξε στο να μοιραστούν 50/50 τα κέρδη από τις πωλήσεις με την εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων . Και τότε άρχισε ο πραγματικός γολγοθάς τους …

Όταν το Bittersweet άρχισε να μοσχοπουλάει και να ανεβαίνει σαν τρελλό τα charts, η εταιρεία απείλησε με μήνυση τους Verve υποστηρίζοντας ότι καταχράστηκαν το sample και επομένως το τραγούδι δεν τους ανήκει . Το είχαν συνθέσει ουσιαστικά οι Jagger και Richards . Ή το αποδέχεστε ή το αποσύρουμε από την αγορά, ήταν τα λόγια τους . Όλες οι προσπάθειες των Verve να θεωρηθούν συνδημιουργοί του κομματιού έπεσαν στο κενό και τελικά συμβιβάστηκαν . Το τραγούδι δεν ήταν πια δικό τους .

Ο Richard Ashcroft δήλωσε, μετά από αυτό, ειρωνικά ότι το Bittersweet Symphony είναι το καλύτερο τραγούδι που έγραψαν τα τελευταία είκοσι χρόνια οι Rolling Stones. Ο Keith Richards δήλωσε ότι, βασικά χ*στηκε γιατί το θέμα είναι καθαρά νομικό και ότι αν οι Verve καταφέρουν στο μέλλον να γράψουν κάτι καλύτερο τότε ας πάρουν τα λεφτά τους πίσω χα, χα .

Και γιατί να νοιαστεί ο κος Richards ? Αφού στην πραγματικότητα από τις πωλήσεις του τραγουδιού δεν παίρνει τίποτα κι αυτό γιατί, όταν ήταν νέος και άμυαλος, είχε παραχωρήσει μαζί με τους υπόλοιπους Stones τα πνευματικά δικαιώματα όλων των τραγουδιών τους στον τότε manager τους, Allen Klein ο οποίος είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας . Συνεπώς, όλα τα λεφτά πηγαίνουν σ’εκείνον !

Γελάει, λοιπόν, καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος . Αλλά οι Verve πάντα θα κλαίνε γιατί έκτοτε βλέπουν το τραγούδι τους να χρησιμοποιείται και ν’ακούγεται όπου επιθυμεί και γουστάρει ο κος Klein, χωρίς εκείνοι να μπορούν να δώσουν την έγκρισή τους ή να επέμβουν …

Τί έχει όμως απομείνει για τους Verve ? Η εικόνα . Η εικόνα που θα συνδέει πάντα το συγκρότημα με το τραγούδι τους . Το εκπληκτικό βίντεο του Bittersweet που επίσης είναι πλέον κλασσικό . Σκηνοθετημένο από τον Walter Stern, γυρισμένο στο προάστιο Hoxton στο βόρειο Λονδίνο , με έναν Ashcroft απόλυτα προσηλωμένο στην πορεία του, αποφασιστικό και ελαφρώς τσαντισμένο, να πέφτει πάνω σε δεκαέξι περαστικούς ( παρατρίχα είκοσι ! ) και στο τέλος να συναντά και να συμβαδίζει με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ προς … ?

 

Trivia

* Το βίντεο είναι ολοφάνερα εμπνευσμένο από εκείνο του Baillie Walsh για το Unfinished Sympathy των Massive Attack, επίσης καταπληκτικό βίντεο ( οπωσδήποτε μελλοντικό ποστ γιατί τραγούδι+βίντεο είναι τ’απόλυτα λατρεμένα μου ) . Εδώ όμως έχει πέσει μοντάζ ενώ στην περίπτωση του Unfinished μιλάμε για ένα και μοναδικό πλάνο ( πςςςς ) !

* Ο Ashcroft ξεκινά να περπατά από τη νοτιανατολική γωνία της διασταύρωσης των οδών Hoxton και Falkirk και συνεχίζει βόρεια καταμήκος της ανατολικής πλευράς της οδού Hoxton . Το προάστιο του Hoxton φημίζεται για τα διάφορα καλλιτεχνικά του στέκια αλλά και τη υψηλή εγκληματικότητα .

* Θυμίζω ότι ο Walter Stern έχει σκηνοθετήσει ( εκτός από διαφημίσεις ) πολλά και πάρα πολύ καλά music videos μεταξύ άλλων το Drowned World της Madonna και Firestarter των Prodigy . Το μεγαλειώδες βίντεο του Teardrop των Massive Attack έχει γίνει και ποστ σε τούτο’δώ το μπλογκάκι ( Μήτρα ) . Πέρυσι ξανασυνεργάστηκε με τους Prodigy ενώ γύρισε και για λογαριασμό του Johnny Walker το σποτ Crossroads . http://www.youtube.com/watch?v=ZqQJWIoiFJY  Σύμπτωση ? Το σλόγκαν της φίρμας είναι Keep Walking !!

* Το βασικό επιχείρημα των Verve στη διαμάχη με τον Allen Klein ήταν ότι ούτε το Last Time  ανήκει στους Stones αφού έχουν χρησιμοποιήσει νότες και στίχους από το κομμάτι του ’50s γκόσπελ συγκροτήματος  The Staple Sisters , » This May Be The Last Time » . Το This May Be … είναι παραδοσιακό γκόσπελ τραγούδι και δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει στο λαό χα, χα . Ακούστε και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα : το ορχηστρικό κομμάτι http://www.youtube.com/watch?v=cVuh1Ymve2I , των Rolling Stones  http://www.youtube.com/watch?v=BzZHmHqEE7k και το γκόσπελ http://www.youtube.com/watch?v=j1jGF-6bFpI ( αυτοί δε θα πάρουν κανένα φραγκάκι καλέ ?? ) .

Α ! Και δε χάνετε τίποτα ν’ακούσετε κι αυτό http://www.youtube.com/watch?v=DZHw9uyj81g ( αργία έχουμε και Σ/Κ θα’ρθεί – κάτι για χαλάρωση που θυμίζει … χμμ … )

 

* Το 1998  o Baz Luhrmann έκανε την ομιλία της Schmich τραγούδι με τον τίτλο » Everybody’s Free (  To Wear Sunscreen ) » . Μεγάλη επιτυχία εκείνον τον καιρό … http://www.youtube.com/watch?v=xfq_A8nXMsQ

* Και η Mary Schmich είδε κάποια στιγμή το άρθρο της να αποδίδεται κατά λάθος στο συγγραφέα Kurt Vonnegut και να θεωρείται η επίσημη ομιλία του στους απόφοιτους του MIT . Περίπτωση «χαλασμένο τηλέφωνο» …

* Το χαρτάκι με το άρθρο της Schmich ( μεταφρασμένο ) το έχω φυλαγμένο στο organizer μου και το κουβαλάω μαζί μου από το 1998 . Ελάχιστα πράγματα φυλάω εκεί και σκέφτηκα για το ξεκίνημα του 2010 να το μοιραστώ μαζί σας . Έτσι, για το καλό .

 

Δωράκι μικρό για τον αναγνώστη που μόλις κατάλαβε τι πρόκειται να περάσει μαζί μου το 2010 ( των παθών του το τάραχο ) . Μια παρωδία του βίντεο για το Bittersweet . Το διάσημο ποδοσφαιρικό » Vindaloo » !! ( αχ, τι θα κάνουμε απόψε ???? )

Και μια live εκτέλεση του πολύπαθου τραγουδιού από τον Ashcroft ( φορά μαύρα γυαλιά για να κρύψει τη στενοχώρια … ) και τους Coldplay στο Live8 .

ΝΑΙ, ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !

 

*  *  *   Κοιτάμε μόνο μπροστά !     *  *  *

33 Comments

 1. Ο καλικάντζαρος της γειτονιάς σάς εύχεται Καλή Χρονιά, με πνευματικη, ψυχική και σωματική υγεία, καλούς φίλους κι επίσης ενα τσούρμο από βλογερς να σας πιλατευουν!

  Εν ολίγοις ας ειναι το 2010 βουτηγμενο στο αντηλιακό!!

  [Ε;

  Δεν ξερω πως στο καλό μού βγήκε αυτή η ευχή, μάλλον θα φταίει που δεν εξαφανιστηκα εγκαιρως πριν απο τα Θεοφάνια και τωρα πληρωνω βαρύ το τίμημα της μετάλλαξης μου σε ημιτελη μπλόγκερ!

  Τι; Δεν το ξευρετε; Ελατε τωρα…
  Καθε καλικαντζαρος, που δεν προλαβε να κρυφτει εγκαιρως πριν «φωτισουν τα νερα», μετατρέπεται σε μπλογκερ!
  (Θεια Δικη!! )

  Φτου! Οταν ημουν παγανό του δωδεκαημερου με συμπαθούσα πιότερο! Νομιζω μαλιστα πως εδινα και καλυτερες ευχες. Γρμφφφ!]

  Καλή μου Βλογοδέσποινα,
  από τις αντηλιακές συμβουλες της Schmich κρατώ κυριως:

  «Να κάνετε κάθε μέρα κάτι που σας τρομάζει.»
  [συμβιωνω με ανθρωπους. λίγο το ‘χεις αυτο, γιατρε μου;]

  «Να χορεύετε, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το κάνετε πουθενά αλλού, παρά μόνο στο σαλόνι σας»
  [χορευω όλους τους χορούς, εκτός από εκεινο του Ησαΐα και του Ζαλόγγου (κι αν αναθεωρήσω καποτε για τον πρωτο, τοτε θα αρχισω αμεσως απο τον δευτερο)]

  «Να χαίρεστε το σώμα σας . Χρησιμοποιείστε το με όποιον τρόπο μπορείτε.»
  [Να αγιασει η πένα σου, κοπελιά! Αυτο λέω κι εγω καθε μερα στο σωμα , αλλά διαπιστωνω ασυμφωνία χαρακτηρων!
  Θα με χωρισω, παει,το αποφασισα!]

  ………

  Να πω τι σκεφτηκα όταν τελειωσα την αναγνωση του ποστ και ακουσα και ειδα κι ούλα τα βιδεακια;

  Είπα: να εισαι καλά, βρε Νινα, που την επεισες να γινει βλογερ! Πόσο δικαιο είχες!
  [αν και σιγά μην το γλιτωνε δλδ, χεχεχε…]

  Αυρα μου,
  σου ευχομαι να εισαι παντα κεφατη ως μπλογκερ και ευτυχισμενη ως ανθρωπος.
  Να ειμαστε καλά κι εμεις να ερχομαστε να σε ανταμωνουμε εδω.

 2. Ωχ, ωχ… εκαμα ποδαρικο;

  Μη σκιαζεστε, βλογοδεσποινα! Από πρωην καλικαντζαρο δεν πιανεται! 😉

 3. Το λατρεύω αυτό το τραγούδι των Verve, αλλά δεν ήξερα τίποτε για το τι έχει παιχτεί. Το γκόσπελ είναι απείρως καλύτερο απ΄το άνευρο τραγούδι των Stones!!
  Κι κανόνας του Pachelbel κάτι μου θυμίζει! 😉

  Όσον αφορά το κείμενο είναι εξαιρετικό , ειδικά οι επισημάνσεις σου! 😉

  Μόνο μπροστά κοιτάμε! 😉

  Θαύμα, θαύμα, ενεφανίσθη ο Σιορ Συκοφάς (αντί περιστεριού σήμερις)!! 😛

  • teokaf
  • Posted 6 Ιανουαρίου, 2010 at 13:18
  • Permalink

  Κάνοντας τον δικηγόρο του καλικάντζαρου , του διαβόλου ήθελα να πω ( καλή χρονιά Συκοφάγε) θα ήθελα να πω μερικά πράγματα:

  1 Σ ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου καλή μου Άουρα γιατί πλέον γνωρίζω ποια ευθύνεται για τα 100δες email σε μορφή power point που παίρνω καθημερινά με φιλοσοφίες αναλόγου επιπέδου, δηλαδή κοινώς της οκάς. Θα την αναζητήσω και ή θα την κάνω μαύρη στο ξύλο ή θα την αναγκάσω να διαβάσει όλα τα ppt αρχεία που έχουν γεμίσει τον σκληρό μου 1 TB . Ο περίφημος ” The Sunscreen Speech ” φαντάζομαι είναι γνωστός όσο και ο Gettysburg Address. Στα χρόνια μας ( εννοώ εμένα και του Μούργου) την δουλειά αυτή είχε αναλάβει το κατηχητικό.
  Θα μπορούσα να γράφω κάθε μέρα τουλάχιστον 10 σελίδες με Vitis vinifera philosophy ( κοινώς αμπελοφιλοσοφίες) τύπου Φοράτε αντηλιακό ( που για να πούμε και του στραβού το δίκιο είναι και το μόνο σωστό ). Μήπως θέλετε να αρχίσω να γράφω να δείτε τι όμορφες συμβουλές μπορώ να δώσω ;
  Να ένα δείγμα :
  _ Μην διαβάζεις πολύ λάσπη γιατί ή θα πάθεις μ@λάκινση εγκεφάλου ή θα μείνεις ταπί ( με κάποιο τρόπο θα στα φάει τα λεφτά ο Σάυλοκ).
  _ Βγάζε σωρηδόν φωτογραφίες , τώρα που είναι τζάμπα , κάποια στιγμή θα βγάλεις και μια καλή
  _ Μακριά από την Σπάρτη σε περιόδους ανομβρίας εκτός και αν το ενδιαίτημά σου είναι στη χωματερή του Καΐρου ( που σημαίνει για τους αδαής πως ο Μούργος θα έχει να κάνει μπάνιο 3 μήνες οπότε τύφλα να έχει οι εκκενώσεις βόθρων ο Αχόρταγος)
  _ Φοράτε γυαλιά σαν του Μούργου, μόλις τα βγάλετε ο κόσμος θα είναι όμορφος ( δεν θα βλέπετε την τύφλα σας , οπότε μια χαρά όλα).
  _ Δες κάθε βδομάδα μια ταινία του Κλιντ και μια του Τεό κάνει καλό στα εγκεφαλικά σου κύτταρα ή στην τελική την σπας στον Μούργο που και αυτό μια χαρά σε κάνει.

  κλπ κλπ Μήπως θέλετε να συνεχίσω;

  2 Για την μουσική υπόκρουση , απλά υποκλίνομαι στην οικοδέσποινα.

  • αγκνιρα
  • Posted 6 Ιανουαρίου, 2010 at 16:18
  • Permalink

  Καλημέρα, καλή χρονιά, Άουρα, γύρισα, ακόμα δεν πρόλαβα να ακούσω και να διαβάσω ΤΙΠΟΤΑ από τα ωραία πράγματα που έβαλες!
  Θα επανέρθω!

 4. @ρενατα

  Καλη κι ευτυχισμενη χρονια, ρενατα! 🙂

  Ενεφανίσθην, ναι, αλλά ουχί ωσαν λευκή περιστερά! [αλιμονον! η αφεντιά μου εχει από τωρα ρεζερβέ καζανι στην κολαση! 😈 ]

  Δυστυχώς και το νέο έτος θα έχει συκοφαγο. Αλλά επειδή ειμαι καλος ανθρωπος δεν θα αυξησω τη δοσολογία. [Δεν μπορω να υποσχεθώ τίποτα φυσικα για το 2011, αλλά νωρίς ειναι ακομη! Νο?]

  @ Teo

  Καλή χρονιά, δεινε αγγελοπουλοφαγε!

  Ευχομαι προσωπική αλλά και επαγγελματικη ευτυχια, με υγεία και σταθεροτητα.

  Και φυσικά: περισσευμα δυναμης για την ζωή στο οικοσύστημα της Λάσπης κι απαντοχή [για αποκοτιά δεν το συζητώ] στις λευκές νυχτες του νοσοκομειου!

  @ αγκνιρα

  καλη χρονιά για σενα και την οικογένειά σου

 5. * * *
  sikofagos @

  Ααααα !! Ήρθε ο καλικαντζαροσυκοφάγος μ’ένα καλάθι γεμάτο όμορφες ευχές κι ένα σχόλιο νααααα ( με το συμπάθιο ), τόοοσο ωραίο !

  Συκοφάγε, το ποδαράκι σου δεκτό με χαρά . Και τ’άλλο ποδαράκι, κανένα πρόβλημα ( πόσα ποδαράκια έχουν οι καλικάντζαροι ?? )

  Φρέσκος, φρέσκος επέστρεψες αφού είδες και όλα τα βίντεο ! Χάρηκα πολύ, δεν το περίμενα . Πρέπει να προνοήσω ένα έπαθλο για όποιον/α κάνει τέτοια γενναία κατορθώματα εδώ μέσα . Το έχω ξαναπεί . Αν έχεις κάποιο τραγούδι – παραγγελιά που θέλεις να γίνει ποστ, εγώ είμαι εδώ ! 😉

  Η Νίνα είναι Μορφή στην μπλογκόσφαιρα, χαίρομαι πάρα πολύ που την έχω γνωρίσει κι από κοντά και ναι, είναι η πρώτη που με παρότρυνε ( ακολούθησαν κι άλλοι/ες, για να είμαι δίκαιη ), όταν ίσα-ίσα που είχα ξεκινήσει να σχολιάζω σε κάποια μπλογκς . Και μέσω εκείνης γνώρισα κι άλλους υπέροχους μπλόγκερς . Να τη «φτάσω» πάντως δεν πρόκειται . Είναι άφταστη, γιεα !

  ( κι εγώ κάνω κάθε μέρα κάτι που με τρομάζει – με βλέπω στον καθρέφτη όταν ξυπνάω το πρωί ! – πρέπει να μειώσω τα ξενύχτια )

  Συκ μου, μεγάλο ευχαριστώ για την ευχή σου, θα τη διαβάζω όποτε μου πέφτει η ψυχολογία, και σου εύχομαι με τη σειρά μου να είσαι πάντα έτσι αστείρευτος σε χιούμορ και φαντασία και ευαισθησία και καλοσύνη και και και !

  * Μια χρονια βουτηγμένη στο αντηλιακό ??? Τέλειοοο !!
  Θα προσθέσω μόνο και θα προτείνω το εξής: φέτος ας μειώσουμε λίγο το Δείκτη Προστασίας … Λίγο περισσότερο ρίσκο, λίγο μεγαλύτερα ανοίγματα, κάνουν τη ζωή πιο συναρπαστική, σωστά ? *

 6. * * *
  Ρενάτα @
  Ευχαριστώ, ευχαριστώ ! 😳

  Κι εγώ το αγαπάω αυτό το τραγούδι . Το άκουγα πριν κάποιες εβδομάδες κι αμέσως μου ήρθε στο νου το άρθρο της Schmich . Έτσι δημιουργήθηκε το ποστ .

  Ο Κανόνας είναι αριστούργημα . Περί μουσικοκλοπών και άλλων τινών τα έχουμε ξαναπεί, σ’ένα ποστ όπου είχαμε ξεκινήσει από τους Daft Punk και καταλήξαμε στον Μπαχ, αν θυμάσαι . Πιστεύω ότι οι Verve δεν χειρίστηκαν έξυπνα και σωστά το θέμα κι έχασαν ( πρακτικά ) το τραγούδι τους . Αλλά και οι άλλοι τους φέρθηκαν πολύ, πολύ σκληρά .
  Τις προάλλες » μελετούσα » το εκπληκτικό Famous Blue Raincoat του Leonard Cohen ( είχα σκεφτεί να το κάνω ποστ αλλά είναι αδύνατον, τα εκφραστικά μου μέσα είναι ελάχιστα για ένα τέτοιο τραγούδι ). Το 1977 ο Leo Sayer τραγούδησε το When I Need You που ήταν φτυστό με το Raincoat . Ο super cool Cohen δε χαλάστηκε πολύ, συμμετείχε μάλιστα σε μια live εκτέλεση του . Μηνύσεις έγιναν βέβαια αλλά τα βρήκαν πολύ γρήγορα μεταξύ τους . Οι μουσικολόγοι πάντως, που ζητήθηκε η γνώμη τους, δήλωσαν ότι η μουσική του Blue Raincoat είναι δημόσια ιδιοκτησία αφού οι » ρίζες » της φτάνουν μέχρι τον Σούμπερτ ! Κι έτσι όλα μέλι-γάλα .

  Ο Κlein και οι Stones δε φέρθηκαν επομένως καλά …

  Σε ζάλισα άλλα ήθελα να το πω κι αυτό .

  Πολλά φιλιά !

 7. * * *
  Τεοκαφ @

  Φάγατε καλά όλοι σας τις γιορτές, μου φαίνεται … Νααααααα ένα σχόλιο κι από εσένα καλέ μου Τεο . Τι ωραία ! Η νέα χρονιά μας μπήκε με κέφι ( εδώ μέσα, εκεί έξω δεν ξέρω … ). Πάντα έτσι να γράφετε !

  ( είμαι high απόψε γιατί νικήσαμε χε, χε ,χε … )

  Τί σου φταίει καλέ η γυναίκα ??? Η Σμιτς βασικά είχε στερέψει από ιδέες για τη στήλη της στην εφημερίδα και της ήρθε αυτό . Νομίζω ότι ψιλοσατιρίζει τις ομιλίες αποφοίτησης με τη γνωστή μορφή των πολύ σοβαρών, αυστηρών και παραινετικών κειμένων . Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, έχει χιούμορ και γι’αυτό μ’αρέσει .

  Μα καλά, διαβάζεις αυτά τα μέηλ ? Εγώ έχω αρχίσει και τα παίρνω είδηση από τους τίτλους τους και τα διαγράφω γιατί είμαι πολύ κακός άνθρωπος και ούτε τα στέλνω σε ανθρώπους που αγαπώ ( έτσι δεν λένε στο τέλος ? Χαααααα !! ) Φτου κακά !

  😀 ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΕΟ !! 😀

  ( μέχρι να γυρίσει ο Μούργος απ’τα Γιάννενα … αλλά και μετά – δεν πειράζει ! 😈 )

 8. * * *

  Καλωσήρθες αγκνιρα !!! 😀

  Πέρασες καλά ? Καλή Χρονιά κι από εμένα .

  ( παράξενο δεν είναι ? να τα λέμε όταν είσαι Ζυρίχη και όχι όταν είσαι εδώ ? χα )

  • αγκνιρα
  • Posted 6 Ιανουαρίου, 2010 at 23:34
  • Permalink

  Ε, ναι, παράξενο είναι άουρα, αλλά το «εδώ» για μας όλους που γράφουμε είναι το διαδίκτυο (άσε, να μην φιλοσοφήσουμε βραδυάτικα :grin:).

  Συκοφάγε, ευχαριστώ για τις ευχές :-), ανταποδίδω και σου στέλνω και πεσκέσι ένα πανεράκι ξερά σύκα (εκτός κι αν προτιμάς την μαρμελάδα νεράτζι-πορτοκάλι-κίτρο που μόλις έφτιαξα).

 9. Και να μη τη θέλει ο Συκ, τη θέλουμε εμείς ! 😀

  • Ανώνυμος
  • Posted 7 Ιανουαρίου, 2010 at 10:01
  • Permalink

  Kαλημέρα άουρα, το διάβασα όλο, ναιαιαι! Πολύ ωραίο πόστ! Το τραγούδι πολύ καλό, αυτό που με ενθουσίασε ήταν το βίντεο (μου άρεσε ο συμβολισμός, περπατώ στον δρόμο – ζω).
  Έχεις παρατηρήσει ότι όταν περπατάς σε έναν πολυσύχναστο δρόμο εντελώς ίσια, με αποφασιστικό βήμα, και δεν παραμερίζεις, αναγκάζεις τους (περισσότερους) άλλους πεζούς να περαμερίσουν αυτοί; Αν όχι,δοκίμασέ το! Θα αιστανθείς καλά! 😀

  Τώρα όσον αφορά τη συμβουλή με το αντηλιακό, χμ, χμ,… Δεν έχεις ακούσει για την έλλειψη βιταμίνης D που διαπιστώνουνε σε όλο και περισσότερους ασθενείς οι γιατροί; Είναι από το πολύ αντιηλιακό, σε συνδιασμό βέβαια με την έλλειψη ήλιου τον χειμώνα και την καθιστική ζωή γραφείου που κάνουν οι περισσότεροί άνθρωποι. Ίσως βέβαια στην Ελλάδα με τον πολύ ήλιο και το πολύ έξω να μην υπάρχει έλλειψη βιταμίνης D…

  • αγκνιρα
  • Posted 7 Ιανουαρίου, 2010 at 10:02
  • Permalink

  I anonymos eimai bebaia ego … 😦

 10. Καλή χρονιά κοριτσάκι!! Καιρό έχω να περάσω από τα λημέρια σου αλλά κάτι αν θες το εξαίσιο κείμενο που έβαλες, κάτι μια «πικρή συμφωνία» με έφερε από εδώ! Σου εύχομαι μια 10ετία γεμάτη γλύκα και πολλή μουσική!! Φιλί!!!

  • Sue
  • Posted 7 Ιανουαρίου, 2010 at 20:52
  • Permalink

  Η καινούργια χρονιά μπήκε, βλέπω, πολύ δυναμικά! Περνώ συχνά από το blog και
  το απολαμβάνω πραγματικά αλλά δεν αφήνω σχόλιο – εκτός βέβαια του ότι δεν γνωρίζω και τόσο καλά τα περί μουσικής, τι μένει να σχολιάσω μετά από το καταιγιστικό χιούμορ σου;

  Καλή δημιουργική χρονιά! 🙂

 11. * * *
  αγκνιρα @

  Το τραγούδι είναι πάρα πολύ ωραίο και δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο μέχρι σήμερα που να το άκουσε και να μην του άρεσε . Χαίρομαι που δεν είσαι η εξαίρεση ! 😉

  Το ξέρω το κόλπο που αναφέρεις, μου το είχε πει ο Δάσκαλος μου στο σιάτσου ( τα κόλπα μου έμειναν, σιάτσου δεν μπορώ να πω ότι ξέρω και πολύ καλά, χαααα ). Υπάρχει και πιο προχωρημένη εκδοχή του . Πρόσπαθησα να το εφαρμόσω αλλά δεν έχω ακόμη αποκτήσει την απαιτούμενη συγκέντρωση και υπομονή ( το νευρόσπαστο ). Έχεις δίκιο πάντως .

  Για τη βιταμίνη D και το αντηλιακό … Ναι, το αντηλιακό είναι ένα κάποιο εμπόδιο και ναι, στην Ελλάδα δε χρειάζεται να πολυανησυχούμε για το θέμα . Για να σχηματιστεί βιταμίνη D μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας καλό είναι να εκτίθεται το σώμα μας στον ήλιο, κυρίως ο θώρακας και τα χέρια για κάποια λεπτά ( δε χρειάζεται να ψηθούμε ). Ακόμη κι όταν οδηγώ π.χ. μέρα μεσημέρι και φοράω ανοιχτό πουκαμισάκι, ε, λίγη βιταμίνη θα τη φτιάξω . Επίσης τη βιταμίνη D μπορούμε να την πάρουμε και μέσω της διατροφής μας και στην εσχάτη των περιπτώσεων υπάρχουν και τα συμπληρώματα .

  Πάντως για τ’αντηλιακά θα ακουστούν πολλά στο μέλλον και δε θα είναι και τα καλύτερα . Θα γίνουν κάτι σαν αναγκαίο κακό, εκτός και αν στο μεταξύ βελτιωθεί η σύνθεση τους, μακάρι να βγω ψεύτρα .

  ( μεταξύ μας, η καλύτερη προστασία είναι μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά … ) 😉

  Πολλά είπα … Φιλάκια αγκνιρα μου !

 12. * * *
  chichipiru @
  Wow ! Η γλυκιά μου χρυσοψαρίνα είναι εδώ !

  Ααααχχχχ … Τόσον καιρό σ’ακολουθώ στο Twitter, τώρα μ’ανακάλυψες, κάλλιο αργά παρά ποτέ ! Κι εγώ όμως παρέμενα σιωπηλή γιατί κατά βάθος είμαι ντροπαλή ( διακριτική το έχουν βαφτίσει τώρα χα, χα, χα ). Τώρα όμως θα ξετσουμίσω ( που λέει και η γιαγιά μου ) . 😉

  Άντε, να μη χαθούμε το ’10 εεε ? Και σ’εσένα τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ εύχομαι και να έχεις πάντα όρεξη και κέφι για να ψάχνεις και να μας προτείνεις τόσο όμορφα και πρωτότυπα πράγματα και να μας δίνεις ιδέες ! Φιλιάαα 😀

  * * *
  Sue @
  Καλωσήρθες !

  Βρε Sue, βρε Sue ! Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω . Αυτό το μπλογκ έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μπορούν να το διαβάζουν όοοολοι ( ακόμη και οι πιο άσχετοι – όχι εσύ δεν είσαι ) και να μπορούν να σχολιάζουν . Γι’αυτό γράφω τόσες πληροφορίες και άσχετα πράγματα πριν τα τραγούδια και τα βίντεο . Μαθαίνω κι εγώ κι εσείς . Διαβάζεις το κείμενο και σχολιάζεις την εικόνα, συγχαίρεις, θάβεις, θάβεις τον Μούργο ( χα χαααα ), θάβεις εμένα, τέτοια πράγματα . Ο φόβος και ο τρόμος μου είναι το μπλογκ μου να γίνει ελιτίστικο .

  Σ’ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου . Κι εσύ να είσαι πολύ πολύ καλά και να γράφεις τόσο όμορφα ! 🙂

  ( δεν ξέρω αν μπήκε δυναμικά, ξέρω ότι γλώσσα δεν έχω βάλει μέσα από τότε που ξεκίνησε λες κι έφαγα γλυστρίδα κι έτσι συγχώρα με αν σε ζάλισα – είναι που χάρηκα με την επίσκεψη σου )

 13. να ξετσουμίσεις, να ξετσουμίσεις!!! στο twitter χάνεται κανείς γεγονός…από το blog σου σε ακολούθησα…εκεί ακόμα δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι με κάνεις follow…άσχετη είμαι παιδί μου! :O

 14. Έχεις πολλούς followers βρε, γι’αυτό . Και δικαιολογημένα . 😉

 15. τι να πρωτοσχολιασω;
  τις οδηγιες προς ναυτιλομενους της δημοσιογραφου ή τις οδηγιες του πως να κανετε αναιμακτα αφαιρεση χολης, του μπαρμπα;
  [ρε σκατογερε ελεος. με τα 2 ποδια και τα 2 χερια στον ταφο εισαι, ισια που προεξεχει του ταφου ορθιο το μεσαιο δαχτυλο του χεριου σου και ακομη να βαλεις μυαλο. τον χαρο λυπαμαι που θα ερθει να σε παρει]
  και εχεις και τον συκοφαγο να ευχεται στο απομειναρι της ζωης, περισσευμα δυναμης. η μονη ευχη που εχει αξια για τον μπαρμπα ειναι να σταματησουν επιτελους τα βραδυνα κλυσματα και να επανερθει το παλιο καλο καθεστως [καθε μιση ωρα].
  .
  αουρα, σε βλεπω λεμεεεε που παροτρυνεις θαμωνες σου εναντιον μου! 👿
  .
  το τραγουδι ειναι απο τα αγαπημενα μου αλλα το ποστ λιγο λειψο μου φαινεται.
  ναι, ενταξει, στο βιντεο ο τραγουδιστης προσπερναει με ορμη 16 ανθρωπους αλλα δεν εχουμε καμμια πληροφορια για τα αλλα μελη του συγκροτηματος. με ταξι πηγανε στο ραντεβου; μηπως τα πηγε στο σημειο του ραντεβου ο σκηνοθετης;
  πολλα κενα, παρα πολλα 😛
  [την ιστορια του τραγουδιου δεν την ηξερα]
  υ.γ.
  1.καλη χρονια λεμεεεεε!
  2. αγκνιρα θελουμε και μεις μαρμελαδα λεμεεεε!

  • αγκνιρα
  • Posted 8 Ιανουαρίου, 2010 at 22:05
  • Permalink

  Σιγά-σιγά, μην στριμώχνεστε, τέσσερα βαζάκια έχω όλα κι όλα! 😛 Δοκιμαστικά την έκανα φέτος, γιατί μου χάρησαν ένα κίτρο, και έγινε μούρλια! Δεν το ήξερα ότι το κίτρο είναι τόσο φανταστικό φρούτο! Εκτός από την μαρμελάδα, το ζουμί του πίνεται σαν λεμονάδα (είναι πιο αρωματικό και λιγότερο ξινό), με την φλούδα μπορεις να αρωματήσεις ό,τι ποτό θέλεις. Το άρωμά του είναι μεθυστικό!

  • αγκνιρα
  • Posted 8 Ιανουαρίου, 2010 at 22:07
  • Permalink

  όποιος θέλει του στέλνω με μέιλ την συνταγή. Είναι πολύ απλή και κατάλληλη για εργαζόμενους 😉 (πάει να πει, η μαρμελάδα γίνεται σε τρεις μέρες).

 16. * * *
  Μούργος @

  Καλώστονα κι ας άργησε ! Καλά βρε παιδί μου, έχεις βάλει παντού κοριούς και κάμερες ? Μην τολμήσουμε να πούμε τ’όνομα σου και … τσουπ ! Εμφανίζεσαι .

  Αααα ! Μα για ν’αντιμετωπιστείς εσύ χρειαζόμαστε ενισχύσεις, εξού και τα προσκλητήρια μου . Είσαι αχτύπητος ! 😛
  ( και στη Sue που το είπα δεν πιάνεται γιατί δε θα κάνει τίποτα, είναι καλός άνθρωπος η Sue )

  Δεν ήθελα να γράψω πολλά trivia για να μη μου βγει το ποστ μεγάλο, χαααααααα !!!
  ( με βέσπες πήγαν στα γυρίσματα )

  Κι αντί να γράψεις κι εσύ καμιά συμβουλή ζωής, καμιά συμβουλή για φωτογραφίες, κάθεσαι και σχολιάζεις το μεσαίο του Τεοκαφ που προεξέχει … 👿
  Και ΚΑΤΩ τα χέρια σου από την ελβετική μαρμελάδα ! 👿

  ( είπα να διαβάσω απόψε αλλά μόλις σε είδα εδώ άλλαξα γνώμη κι αποφάσισα να δω ντιβιντί – το Άσε Το Κακό Να Μπει – πάω )

  Και Καλή Χρονιά 😛

 17. * * *
  Κίτροfan αγκνιρα @

  Στείλε, στείλε ! Και βαζάκια ( τί να τα κάνετε τα τέσσερα καλέ ? πολλά είναι ) και συνταγές και ό,τι θες . Δε διαιτούμαστε, μην ανησυχείς καλή μου 😉

 18. αουρα, για να ξερεις ολοι οι μουργοι ειναι εξαιρετικα λαγωνικα [περαν της τεραστιας προσωπικοτητας που εχουν]
  .
  ναι καλα περιμενε μαρμελαδες απο την ελβετια [βρε η αγκνιρα εχει βαλει σκοπιες και τη φυλαει. τη συνταγη θα παρεις και πολυ σου ειναι] 😛
  .
  αγκνιρα χαρα στη συνταγη. 😛
  ολες οι μαρμελαδες γινονται με τον ιδιο-πανευκολο- τροπο.
  αντε τα ξυνα ειναι λιγο μπερδεμα που θελουν λιγο ξεπικρισμα
  .
  στο ασε το κακο να μπει στο τσακ τον εχασε τον ρολο ο μπαρμπας [επεμενε οτι το παρκινσον και τα 7 εγκεφαλικα δεν ηταν σοβαρος λογος που τον εκοψαν στην οντισιον]

 19. * * *

  Μούργος + λοιποί @

  Guys, η ταινία είναι φρικουλιάρικη δεν κάνω πλάκα . Και γλυκιά όμως ! Πώς στα κομμάτια γίνεται αυτό ???? Μεγάλο μπράβο στον σκηνοθέτη .

  Τί ήθελα όμως και την είδα βραδυνιάτικά ? Την περίμενα να είναι τόσο «σινεφιλ» όσο ήταν τελικά, αλλά να καρδιοχτυπήσω τόσο, όχι . Ποτέ η σιωπή δεν ήταν τόσο τρομακτική . Και δεν έχω κανένα θέμα με τα αίματα να φανταστείτε !

  Έξοχη κινηματογράφηση, πάαρα πολύ ωραία ταινία . Δε θα την ξαναδώ .

  Θέλω ένα βάζο μαρμελάδα τώρα για να έρθω στα ίσα μου, αγκνιραααααα !! 😉

 20. @ βλογοδεσποινα

  Τι τις θέλεις τέτοιες ταινίες, καλό μου παιδί; Εδώ εχεις ανοικτό μπλογκ και μπαινουμε όλοι: καλοι και κακοι, ασχημοι κι όμορφοι, αδεσποτα και δεσποτικοι [μόνο Δεσπότες δεν μπαινουν, -ελπίζω τουλάχιστον]

  Τώρα με τις μαρμελάδες μπαινουν και οι λιχουδηδες! 😛

  @ αγκνιρα

  Ευχαριστώ για τα γλυκά. Τρωω τα παντα.Κανονικα πρεπει να μετονομαστω σε Παμφαγο ή απλως Αδηφάγο!

  Εγώ μονο μαρμελάδα σκέτο πορτοκάλι ξέρω να φτιάχνω κι αυτό επειδη υπάρχουν οι πορτοκαλιές μου. Αλλά τις συνταγές μπορεί να μου τις περάσει η Αυρα από χερι σε χερι [ή μαλλον, μέηλ με μέηλ, για να συνενοουμαστε].

  🙂

  • αγκνιρα
  • Posted 9 Ιανουαρίου, 2010 at 19:31
  • Permalink

  Αααα, λιχούδηδες όλοι! 😀
  Μούργε, αν θεωρείς ότι τα ξινά θέλουν ξεπίκρισμα ξέχνα την μαρμελάδα (αυτή είναι όλη η ιδιαιτερότητά της!). Η γιαγιά μου ξεπίκριζε τα γλυκά του κουταλιού, ναι, εγώ όχι.
  Άουρα, θα σου στείλω την συνταγή και την στέλνεις στον Συκοφάγο, αν θέλεις. Αλλά βέβαια έχει αυτός δική του συνταγή εφόσον φτιάχνει συχνά. Η δικιά μου δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλώς εγγυημένα δεν γίνεται νερουλή.
  Σόρυ Άουρα που είμαι λιγουλάκι πειναλέα και κοιλιοδουλη, δεν ξαναβγάζω άχνα στο μπλογκ σου περί μαρμελάδας!

 21. * * *
  Κολλήσαμε από τα μέλια … εεε … τις μαρμελάδες και πολύ χαίρομαι 😆

  * * *
  sikofagos@
  Άστα Συκοφάγε μου, περνάω φάσεις και φάσεις .
  Τόσο καιρό δεν έβλεπα όσες ταινίες ήθελα. Διάβαζα όμως. Από τότε που ξεκίνησαν οι γιορτές άφησα τις αναγνώσεις κι έπεσα με τα μούτρα στις ταινίες . Δύο απανωτές είδα απόψε ! Και οι δύο είχαν να κάνουν με το θάνατο μιας γυναίκας και τις επιπτώσεις στη ζωή του συζύγου. Αλλά τελείως διαφορετικές ταινίες μεταξύ τους ! Τι επιλογές είναι αυτές … Που πάω και τα βρίσκω ήθελα νά’ξερα … Μέσα στο πένθος ( οι ταινίες, όχι η διάθεση μου χααααα ).

  Το Άσε Το Κακό Καλέ Να Μπει, να το δεις . Ιδιαίτερη ταινία . Και μετά να φτιάξεις μαρμελαδίτσα ! Πολυτάλαντος μας βγήκες Συκ … Παρλιάρος μήπως ? Εύγε !
  Μόλις λάβω μέηλι, θα έχεις να λαμβάνεις κι εσύ ( εννοείται ! ). 😉

  Καλή και γλυκιά Κυριακή !

  * * *
  αγκνιρα@

  Ααααα ! Όλα κι όλα αγκνιρα μου . Εμείς θέλουμε και φροντίζουμε για πλούσια πρωϊνά, με τις μαρμελαδίτσες μας, τα φρουτάκια μας, τις ζαχερτόρτε μας, όλα τα καλά.
  Να λες και να ξαναλές, κανένα πρόβλημα . Γίνεται το μπλογκ πιο γλυκό καλέ !
  Αφού έχει γίνει παράδοση εδώ μέσα . Από αλλού ξεκινάμε κι αλλού καταλήγουμε . Δεν είναι καλύτερο να καταλήγουμε στις μαρμελάδες από το να φτάνουμε π.χ. στον Τεο Αγγελόπουλο ??? 😆

  Μόνο στείλε τα ντοκουμέντα ! 😉

  Καλή σου νύχτα και μια όμορφη Κυριακή να έχεις !

 22. Είναι γεγονός . Η μυστική συνταγή της μαρμελαδοφαντασμαγορίας είναι στα χέρια μου . Και είναι τέλεια .

  Ευχαριστώ αγκνιρα !!! 🙂

  ( τώρα πια, μπορώ να ξεκινήσω να γραφω το νεο ποστ χε, χε )

 23. Έχω ήδη χάσει το ένα γόνατο, αλλά την περασμένη εβδομάδα μετά από σερί 5 ώρες χορό -και τώρα αποδεκατισμένη εννοείται- είμαι σίγουρη ότι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η χρονιά.

  Φιλιά πολλά
  να σε προσέχεις
  Στ.

 24. Καλά τα λέει επομένως η Schmich…
  Για ένα καλό έμπα της χρονιάς και γόνατο δίνουμε Σταυρούλα ! Πήγε για καλό σκοπό, το ευχαριστήθηκες, θα ξαναγίνει καλά λοιπόν . Πολύ καιρό έχω να χορέψω … Όμορφα είναι αυτά .

  Σ’ευχαριστώ ! Κι εσύ να προσέχεις. Κι αν δεν ξαναχορέψεις (λέμε τώρα), εύχομαι να χορέψεις στο ταψί όσους σε χόρεψαν πέρυσι χε, χε !


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: