Παράκαμψη πλοήγησης

 

Τα ευγενή αέρια  ( επίσης γνωστά ως αδρανή ή σπάνια αέρια ) είναι τα χημικά στοιχεία που ανήκουν στην τελευταία ομάδα του περιοδικού συστήματος . Είναι συνολικά επτά (7): Το Ήλιο (He), το Νέο (Ne), το Αργό (Ar), το Κρυπτό (Kr), το Ξένο (Xe), το Ραδόνιο (Rn) και το υπερβαρύ ραδιενεργό στοιχείο με ατομικό αριθμό 118 (Uuo) με την προσωρινή ονομασία Ουνουνόκτιο .

Καμία από τις ονομασίες αυτής της κατηγορίας των χημικών στοιχείων δεν είναι ακριβής αφού ούτε τελείως αδρανή είναι, ανίκανα δηλαδή για να λάβουν μέρος σε χημική αντίδραση, ούτε καν σπάνια ορισμένα εξ αυτών, ο δε χαρακτηρισμός «ευγενή» προέκυψε λόγω της σχετικής τους «απροθυμίας» να αλληλεπιδράσουν με τα υπόλοιπα χημικά στοιχεία. Αυτό συμβαίνει διότι τα άτομα αυτών έχουν πολύ σταθερούς εξωτερικούς φλοιούς συμπληρωμένους με τον μέγιστο δυνατό αριθμό ηλεκτρονίων, (2 για το ήλιο, 8 για τ΄ άλλα αέρια), υψηλά δυναμικά ιοντισμού και σχεδόν μηδενικές ηλεκτρονικές συγγένειες. Έτσι στις συνηθισμένες συνθήκες απαντώνται ως μονατομικά αέρια . ( Από τη Βικιπαίδεια )

*        *        *        *        *        *       *        *        *        *        *        *      

Θυμάσαι κάποιες συμμαθήτριες από τα σχολικά σου χρόνια ?

Υπήρχαν κάποια κορίτσια ( δεν μπορεί, μέσα στα 12 χρόνια βασικής εκπαίδευσης θα είχες συναντήσει τουλάχιστον μία από αυτές ) ούτε όμορφα-ούτε άσχημα, ούτε αριστούχες αλλά ούτε και μετεξεταστέες, όχι δημοφιλείς για κανέναν όμως αρνητικό λόγο . Πρόσωπα ουδέτερα, ήρεμοι χαρακτήρες, δεν συμμετείχαν σχεδόν πουθενά, δεν άνηκαν σε καμιά συγκεκριμένη παρέα, δεν άφησαν καμιά αξιοσημείωτη ανάμνηση, περνούσαν σχεδόν απαρατήρητες . Δεν καταλάβαινες αν υπήρχαν μέσα στην τάξη ή όχι . Ντύνονταν συνηθισμένα, μιλούσαν συνηθισμένα . Και για έναν μεταφυσικό λόγο ακόμη κι εκείνες που προσπαθούσαν να αλλάξουν την εντύπωση αυτή, αλλάζοντας ρούχα, τρόπο ομιλίας κλπ δεν καταφέρναν και τίποτα ιδιαίτερο . Καμία έξαρση, καμία επιτυχία, καμία τιμωρία, καμία παρατυπία . Ο απόλυτος μέσος όρος .

Άοσμα, άχρωμα, μονατομικά . Ευγενή αέρια . Γλυκά ευγενή αέρια . Θυμάσαι καθόλου τα πρόσωπα τους ? Θυμάσαι τα ονόματα τους ? Ναι, για μερικές από αυτές όσο και να σπας το κεφάλι σου, με τίποτα … !

Καμιά φορά τις σκέφτομαι . Πώς να εξελίχθηκε άραγε η ζωή τους ? Έκαναν κάτι ξεχωριστό ή ζουν μια συνηθισμένη, απλή ζωή ? Έκανα που και που παρέα μαζί τους αλλά δεν θυμάμαι τίποτα πια . Και κυρίως τα ονόματα . Επίθετα, ίσως . Ονόματα όμως ?

 Τί να απέγιναν άραγε τα » ανώνυμα » ευγενή αέρια ?

 

 Four letter word just to get me along
It’s a difficulty and i’m biting on my tongue and I
I keep stalling, keeping me together
People around gotta find something to say now

Holding back, everyday the same
Don’t wanna be a loner
Listen to me, oh no !
I never say anything at all
But with nothing to consider they forget my name
… ame … ame … ame

They call me ‘Hell’
They call me ‘Stacey’
They call me ‘her’
They call me ‘Jane’
That’s not my name !
That’s not my name !

They call me ‘quiet girl’
But i’m a riot
Mary, Jo, Lisa
Always the same
That’s not my name !
That’s not my name !

I miss the catch if they throw me the ball
I’m the last chick standing up against the wall
Keep up, falling, these heels they keep me boring
Getting glammed up and sitting on the fence now

So alone all the time and I
Lock myself away
Listen to me, I’m not
Although i’m dressed up, out and all with
Everything considered they forget my name
… ame … ame … ame

They call me ‘Hell’
They call me ‘Stacey’
They call me ‘her’
They call me ‘Jane’
That’s not my name !
That’s not my name !

They call me ‘quiet girl’
But i’m a riot
Mary, Jo, Lisa
Always the same
That’s not my name !
That’s not my name !

Are you calling me «darling» ?
Are you calling me «bird» ?

 

 Και τί μουρμουράει ο τύπος στο βάθος ? Τις ανασφάλειες του ?

» This song was in my head, now it’s in my mind, call it, reach it, get some words and get some timing.
And though I realize, I cannot emphasize, I’ll stick around but just don’t promise, nothing binding.
And baby can’t you see, that you’re so desperately, a standing joker like a vocal one-liner.
Instead of sing-a-long, this song is monotone, I’ve gotta get some soul I gotta get some feeling. «

Θυμάται κανείς τους Stone Roses ( 5 χρόνια ζωής ) ? Τους Inspiral Carpets ( νεκρανάσταση ) ? Τους Happy Mondays ( 500 νεκραναστάσεις ) ? Τους Charlatans ( το παλεύουν … ) ?

Οι Ting Tings ( η Katie White και ο Jules De Martino ) είναι ό,τι πιο καινούργιο και πρωτότυπο ( ? ) έχει να παρουσιάσει φέτος η μουσική σκηνή του Manchester . Ένα indie pop σχήμα που δημιουργήθηκε μόλις πριν 2 χρόνια, ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε φέτος ( We Started Nothing ) και ήδη ακούγεται πολύ . Ένα γκρουπ που έσκασε από το πουθενά, έγινε γνωστό κυρίως από τα live του και μέσω του διαδικτύου , ενώ έχει κιόλας προλάβει να ανοίξει τα φτερά του και προς Η.Π.Α. μεριά . Με το δεύτερο του single το » That’s Not My Name » κατάφερε δε στα μέσα Μαϊου να πάει Νο. 1 στη Μ. Βρεττανία ρίχνοντας από την κορυφή ύστερα από 4 εβδομάδες ποιό ??? Το » 4 Minutes » της Madonna !! Wow … Ζαλίστηκα από την ταχύτητα !

 To αν θα τους αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα . Πολλοί τους θεωρούν υπερτιμημένους και για να πω τη μαύρη μου αλήθεια κι εγώ προς τα’κεί κλίνω . Έχουμε δει ουκ ολίγα παρόμοια ελπιδοφόρα ονόματα να θριαμβεύουν και μετά να τα τρώει η μαρμάγκα . Δεν ξέρω αν θα θυμόμαστε το όνομα τους μετά από λίγα χρόνια ( αλλιώς θα έκανα καριέρα ως προφήτισσα και θα έβγαζα και πιο πολλά ! ) . Θα δείξει …

Δεν μπορώ όμως να μην παραδεχθώ το πόσο καλό είναι αυτό το τραγούδι . Στην αρχή το βρίσκεις αρκετά εκνευριστικό εξαιτίας του μονότονου ρεφραίν και των στριντζοφωνητικών . Στη δεύτερη-τρίτη-άντε τέταρτη-ακρόαση όμως σου κολλάει ! Και δεν ξεκολλάει εύκολα . Φρέσκος ήχος, χαρούμενος . Έχει και τα παλαμάκια του, έχει και το φοβερό του beat, έχει και τη φωνή της White ( σαν θυμωμένη cheerleader ! ) . Άσε που οι στίχοι μπορούν να εκφράσουν πολλούς ( και κυρίως πολλές ) . Θέλει πολύ νομίζεις ?

Το βίντεο κλιπ έχει δύο versions . Μία ευρωπαϊκή και μία αμερικάνικη . Η πρώτη θεωρείται και η επίσημη . Όπως όμως συμβαίνει συχνά (βλ. π.χ. τελευταίο παράδειγμα το » Mercy » της Duffy ) οι αμερικάνοι είχαν άλλη άποψη . Υποστήριξαν ότι το βίντεο πέφτει πολύ » ευρωπαϊκό » για την αμερικάνικη αγορά και γύρισαν τη δική τους εκδοχή ( την άνωθεν ) . Έχει πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς και τα δύο κλιπάκια ώστε να πάρει μια ιδέα του τι έχει πέραση στις δύο άκρες του Ατλαντικού καθώς και του πόσο επηρεάζει και αλλάζει η εικόνα του βίντεο κλιπ τη γνώμη μας για ένα τραγούδι και τον ερμηνευτή του . Η δύναμη του βίντεο ( ναι, καλά, λες και ανακάλυψα την Αμερική ! ) . Προσωπικά προτιμώ το αμερικάνικο κλιπάκι . Έχει καλύτερη φωτογραφία και σκηνοθεσία και ωραία παιχνίδια με τους φωτισμούς . Soooo fresh !

Ιδού και η αγγλική official version . Αξιοπρεπέστατη .

 

Trivia

* Eμένα τώρα η ερμηνεία του τραγουδιού γιατί  μου θυμίζει επικίνδυνα το κλασσικό «Word Up » των Cameo ??? Ιδιαίτερα στην αρχή του . Πολύ πιασιάρικο . Χμμ …

* Όσο κι αν έψαξα ονόματα σκηνοθετών δεν βρήκα . Αγνοείται η τύχη τους .

UPDATE ! UPDATE ! STOP THE PRESS ! Το βρήκα !!! Κι έλεγα γιατί  μου αρέσει περισσότερο το αμερικάνικο βίντεο . Μα γιατί το έχει σκηνοθετήσει η Sophie Muller !!!! Θεά ! Θεά ! Ανήκει στην αφρόκρεμα των βιντεοκλιπάδων σκηνοθετών, έχει σκηνοθετήσει άπειρα καταπληκτικά βίντεο ( από τις τελευταίες δουλειές π.χ είναι το » Stepping Stone » της Duffy με το οποίο μας έχει ζαλίσει τα τέτοια το MTV Greece αυτές τις μέρες ), είναι ένα ποστ από μόνη της η γυναίκα, τη θαυμάζω πολύ και θα τη συναντούμε συχνά από εδώ και πέρα μέσα στο μπλογκ . Respect . Πολύ κωλόφαρδοι αυτοί οι Ting Tings .

* Πριν γίνουν Ting Tings λέγονταν Dear Eskimo και ήταν τρίο . Είχαν συμφωνήσει με μία δισκογραφική και όλα πήγαιναν μια χαρά . Ξαφνικά όμως τα στελέχη που τους υποστήριζαν έφυγαν από την εταιρεία με αποτέλεσμα να διακοπεί απότομα και η συνεργασία με το γκρουπ, το οποίο πέρασε πάλι στην αφάνεια και διαλύθηκε . Η White έχει πει ότι οι στίχοι παραπέμπουν και σ’εκείνη την περίοδο που ήταν πολύ άσχημη γι’αυτούς μιας και κανείς δεν τους έδινε σημασία, ούτε θυμόταν το όνομα τους !

* Η K.White κάποτε δούλευε σε μια μπουτίκ ρούχων μαζί με μία κινεζούλα που την έλεγαν Ting Ting και η οποία έγινε και » νονά » του συγκροτήματος !

* Το βίντεο για το τρίτο single » Shut Up And Let Me Go » προτάθηκε στα φετινά MTV Awards για καλύτερο βίντεο της χρονιάς . Είναι ένα πολύ καλό βίντεο που όμως του έφαγε το βραβείο η » πρέπει-να-ξαναχτίσω-τη-ζωή-μου-και-όλοι-θα-με-βοηθήσουν-διακριτικά !!!-αλλά-σιγά-μην-έχω-συνέλθει » Μπρίτνεϊ .

 

*** Hey … Εννοείται ότι τα παραπάνω ισχύουν και για άρρενες συμμαθητές ok … ?  🙂 ***

13 Comments

 1. πρόκειται να τους δω σύντομα live! 🙂

  κατά τα άλλα όλοι είχαμε τέτοιους συμμαθητές, η δική μου μνήμη ελέφαντα δεν έχει ξεχάσει κανένα! 🙂

 2. Ο Θεός να μας φυλάει από την Κροτ ! Όταν οι άλλοι έχουν πλέον ξεχάσει … η Κροτ ΘΥΜΑΤΑΙ …

  Reunion ? Reunion ? Μετά από πόσο καιρό ?? Έχουν να πέσουν εγκεφαλικά … Εύχομαι όλες οι άλλες να έχουν αλλάξει κι εσύ να έχεις παραμείνει ΙΔΙΑ και να σκάσουν !

  Και να το κάνεις ποστ εννοείται . 😉

  Φιλιά !

 3. Τα άκουσα, τα άκουσα, πολύ ωραία. Όπως διαβάζω ποίηση μόνο φίλων, έτσι βλέπω και βίντεοκλιπ με ροκ ή όπως αλλιώς τα λένε, φίλων. Καλό αυτό, για να μην είμαι εντελώς ανενημέρωτος. Καμιά άλλη ιστοριούλα; Αυτή μου θύμισε την «Εποχή των καφέδων» του Ξανθούλη, όπου ο ήρωας θυμάται ένα παιδικό του φίλο και αναρωτιέται τι να έγινε, και αρχίζει το ψάξιμο.

 4. Babis με αγχώνεις ! Καμιά άλλη ιστοριούλα και καμιά άλλη ιστοριούλα … ΘΑ ΓΡΑΨΩ ! Όποτε μου έρχεται . ΕΝΤΑΞΕΙ ??? 🙂

  Πόσο χαίρομαι που ακούς τα τραγούδια . Δε θα ακούσεις μόνο ροκ εδώ μέσα . Στο μυαλό μου στριμώχνονται πολλά τραγούδια από πολλά είδη μουσικής και περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους . Ανάλογα με τη διάθεση διαλέγω .

  Ωραίος ο συνειρμός με το βιβλίο !! Πιες και μια γουλιά καφέ και για μένα το Σ/Κ ! Φιλιά …

 5. Τα τελευταία δυο χρόνια συναντώ στην πόλη διάφορα πρόσωπα απ’ το παρελθόν που μου φάινονται οικεία. Στο σχολείο μαμάδες μαθητών δικών μου κι άλλων και μου λένε: «Σε θυμόμαστε απ΄το Γυμνάσιο-Λύκειο», αλλά εγώ ή συγκρατώ πρόσωπα πλέον ή ονόματα. Στην ταύτιση έχω ένα θεματάκι. Δεν είναι περίεργο?

  Κροτάκι, τα έχεις πιο πρόσφατα γι αυτό. 😉

  Aura, όμορφο το τραγουδάκι. 🙂

  Υ.Γ.Ποιος δε θέλει να τον θυμούνται και να του δίνουν σημασία?

 6. Ρενάτα, so many things to do-so little time, που να θυμάσαι τώρα …

  Το ίδιο συμβαίνει πάνω-κάτω και μ’εμένα . Θυμάμαι κυρίως πρόσωπα . Ονόματα … άστα να πάνε . Και το κακό είναι ότι το όνομα μου το θυμούνται πολλοί/ες και μου μιλάνε κι εγώ κοιτάζω σα το χάνο και θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί ! Ρεζίλι !

  Ναι, θέλουμε κατά βάθος να μας θυμούνται . Το θέμα είναι για ποιούς λόγους μένουμε αξέχαστοι στους άλλους, για καλούς ή για κακούς ? Χα χα χαα ! Είμαι κακιά απόψε ! 🙂

  Και πέρα απ’όλα σ’ευχαριστώ που εξήγησες το μυστήριο με την Κροτ . ΠΩΣ και δεν το σκέφτηκα ??? Αυτονόητο ! ( Της ρίχνω κι εγώ χρόνια μην νομίζεις 😉 )

  Χαίρομαι που σου άρεσε το τραγούδι, εύχομαι και τα επόμενα . Φιλιά !

  P.S. Εσύ αλήθεια ( που είσαι και μέσα στα πράγματα ), έχεις παρατηρήσει περιπτώσεις τέτοιων παιδιών ? Υπάρχουν όντως παιδιά-ευγενή αέρια ή είναι λανθασμένη εντύπωση των υπόλοιπων μαθητών ?

 7. Υπάρχουν, υπάρχουν.Στο Δημοτικό προσπαθείς να ενσωματώσεις, να τα εντάξεις σε παρέες. Ειδικά στο Γυμνάσιο-Λύκειο είναι χειρότερα.

  Και τι περίεργο! Θυμήθηκα τα «Κορίτσια της συγγνώμης»των Κατσιμιχαίων με το κείμενο.

 8. όχι, Aura, τους Ting Tings εννοούσα πως επρόκειτο να δω σύντομα, αλλά με γρουσούζεψες! είναι sold out! 😦

 9. Renata @ Καταπληκτικό τραγούδι θυμήθηκες . Παρόμοιο το θέμα του αλλά οι στίχοι του πιο δραματικοί . Πόσο άσχημα μπορούν να φερθούν κάποιοι άντρες, συμφωνείς Ρενάτα ? Και νομίζουν μετά ότι με ένα τραγούδι της μετάνοιας θα εξιλεωθούν ? Τέσπα .

  Ευχαριστούμε για τα » φώτα » σου ! Καλή εβδομάδα !

  Krotkaya @ Oooopsss !!! Μας χτύπησε ο ανάδρομος !
  Εγώ δεν γρουσουζεύω ΕΝΤΑΞΕΙ ??? Αν γρουσούζευα δεν μπορείς να φανταστείς ΤΙ θα γινόταν !

  Και στο κάτω κάτω έχεις λυσσάξει να πηγαίνεις σε events + live όλους αυτούς τους μήνες ( σνιφ… γκρρρ …). Να κάτσεις και λίγο σπίτι σου, αμ τι ! 🙂

 10. Krot @ By the way οι R.E.M. χθες το έκαψαν το Καλλιμάρμαρο . Ανεπανάληπτοι ! 😉

 11. Να σου πω την αλήθεια, εγώ δε θυμάμαι τέτοιες περιπτώσεις στο σχολείο, όλοι είχαν τη λόξα τους

 12. Kαλώς την !! Είσαι σίγουρη ?

  Αν είναι έτσι πήγαινες σε σούπερ σχολείο . Στους καθηγητές σίγουρα θα έχετε μείνει αξέχαστοι ! 🙂

  Φιλάκια α,μπα !!

 13. Νομίζω αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην περιγραφή σου ήμουν μάλλον εγώ! ίσως γι’αυτό να το λέω!

  όσο για το σχολείο, πραγματικά ήταν τελείως άθλιο


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: